Viete čím lákajú Bulharov aby sa dali zaočkovať? Čítajte
04 | 09 | 2021 I TASR/Bačinský

Nákupné potravinové poukážky v hodnote 10 eur.  Takto si kupujú Bulharov.


Bulharsko ponúka ľuďom zaočkovaným proti koronavírusu nákupné poukážky, aby tým zrýchlilo spomaľujúcu očkovaciu kampaň. Informovala o tom v piatok tlačová agentúra DPA.

Poukážky na potraviny v hodnote 20 levov (desať eur) platia od piatka v supermarketoch patriacich veľkému reťazcu.

Dávky vakcín sa majú podávať práve pred týmito supermarketmi v hlavnom meste Sofia, v Plovdive na juhu krajiny a v mestách Varna a Burgas na pobreží Čierneho mora, informovala televízna stanica Nova.

Bulharsko sa v rebríčku zaočkovanosti v rámci Európskej únie nachádza veľmi nízko. Mnohí Bulhari majú predsudky voči očkovaniu a na internete sa šíria nepodložené fámy o prípadných následkoch.

Kamarátka Tódovej sa rozhodla ďalej trýzniť Kováčika. Neuveríte, na čo sa vyhovorila
Sudkyňa Záleská rozhodovala o ďalšej väzbe Kováčika. Správu priniesol napríklad portál HNonline. Čítať ďalej
03 | 09 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Akosi sa nedarí. Protest strieda protest

V piatok protestovali v Plovdive proti obmedzeniam súvisiacim s variantom delta, ktoré začali platiť v utorok, pracovníci stravovacieho sektora a hotelierstva.

Podľa správy stanice bTV demonštranti nakrátko zablokovali ulice v centre Plovdivu.

Podobný protest dočasne zablokoval hlavnú cestu E-79 v juhozápadnom Bulharsku vedúcu do Grécka. Celoštátny protest pracovníkov tohto sektora je naplánovaný na budúci týždeň v Sofii.

V Bulharsku stúpa počet nových prípadov nákazy koronavírusom. Zdravotný systém je už "pod vážnym tlakom", oznámil v piatok predstaviteľ zdravotníctva Stojčo Kazarov.

V nemocniciach v krajine, ktorá má 6,9 milióna obyvateľov, sa lieči takmer 4000 pacientov infikovaných koronavírusom.

Vitajte v liberálnom fašizme, ktorý používa heslá o slobode pre nastolenie totality
Celkom šesť štátov USA má teraz zákony zakazujúce nútenie nosiť rúška a respirátory v školách. Kedy sa dočkáme od slovenských „grohlingov“, „lengvarských“, „rybníčkov“ a im podobných, že budú rešpektovať základné ľudské práva a slobody? Kedy bude... Čítať ďalej
03 | 09 | 2021 | René Balák