Samosudca Golián: Súd nemá byť obľúbený, ale spravodlivý. Jankovská vyhrala, podnikateľ prehral
01 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

V spore medzi Jankovskou a podnikateľom Janíčekom Okresný súd Bratislava I rozhodol v prospech Jankovskej. Majiteľ baru bol odsúdený, že proti nej krivo vypovedal a podľa portálu Ereport, ak neuhradí peňažný trest vo výške 160 eur, vo väzení si odpyká rok. Súd nemá byť obľúbený, ale spravodlivý, uviedol samosudca Golián.


"Ondrej Janíček, podnikateľ, majiteľ baru Fatima, čelil obžalobe za činy krivej výpovede a ohovárania v súvislosti s vyjadreniami na margo niekdajšej sudkyne a bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej. Tvrdil, že ešte ako sudkyňa zobrala úplatok," konkretizuje portál Ereport.
Obžalovaný mal v úmysle spôsobiť poškodenej trestné stíhanie

Sudca Golian výpoveď Jankovskej nebral do úvahy. Obžalovaný Janíček mal podľa neho v úmysle spôsobiť poškodenej, ktorou bola Jankovská, trestné stíhanie.Krivo ju obvinil v listoch, ktoré adresoval na ministerstvo spravodlivosti. Ale aj na generálnu prokuratúru či na Prezídium Policajného zboru SR. V nich uviedol, že Jankovská mala prijať úplatky.

Lipšicov chliev musí čistiť Žilinka. Čo tak poslať Lipšica tam, kam patrí? (Judita Laššáková)
Komentár Judity Laššákovej (Facebook) Čítať ďalej
31 | 08 | 2021 | Gabriel Matta

Keby sa Ondrej Janíček priznal a skutok oľutoval, uvažoval by o upustení od trestu

“Či už ako sudkyňa alebo štátna tajomníčka musí zniesť poškodená väčšiu mieru verejnej kontroly. Ohováranie nemá priestor pri verejnej kontrole verejných činiteľov. Keď niekto vykonáva verejnú moc, musí byť uzrozumený s tým, že bude vystavený zvýšenej kritike,” odôvodnil podľa portálu Ereport samosudca Golián, ktorý zároveň pripustil, že keby sa Ondrej Janíček priznal a skutok oľutoval, uvažoval by o upustení od trestu.

Spor trvá približne 20 rokov. Podnikateľa Janíčeka o bar Fatima v Trenčíne pripravila skupina okolo zavraždeného bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho. Konanie, kde v kauze prevodu baru Fatima od jesene 2020 je obvinená Monika Jankovská je obnovené na Okresnom súde v Trenčíne.

Boris Kollár zvolal tlačovú besedu a dal vážne politické vyhlásenie
31 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová