Lipšicov chliev musí čistiť Žilinka. Čo tak poslať Lipšica tam, kam patrí? (Judita Laššáková)
31 | 08 | 2021 I Gabriel Matta

Komentár Judity Laššákovej (Facebook)


Asi načim napísať pár slov. Na rozdiel od politikov, ja môžem.


Zrušenie obvinení na Jaroslava Haščáka, Ľubomíra a Dany Arpášovcov, Zoroslava Kollára a Vladimíra Pčolinského ma neteší. Toto je jediný fakt, ktorý môžem uviesť. Na rozdiel od politickej špičky a slovenskej právnickej elity rozfrckanej po Facebooku som nevidela ani jeden spis. Nekolovali internetom ako Kočnerova Threema, či uznesenia o vznesení obvinenia, naposledy aj pána policajného prezidenta.


A nepoznám ani Maroša Žilinku. Avšak som si istá, že samovražednými sklonmi netrpí. V spoločnosti, ktorej smerovanie riadia vraj nezávislí a vraj novinári, by bolo samovraždou zrušiť im obvinenia a viacerým z nich tým otvoriť cestu von z vyšetrovacej väzby.


Aktualita: Generálny prokurátor Žilinka zastavil trestné stíhanie Haščáka v kauze Gorila
Generálny prokurátor Maroš Žilinka dnes zastavil trestné stíhanie spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščák v kauze Gorila. Čítať ďalej
31 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Pre úplnosť dodajme, že v prípade pána Pčolinského sa generálny prokurátor zo zákonných dôvodov vylúčil z konania a vo veci rozhodol jeho námestník. To by si mali všimnúť experti v SaS a vnímavá ministerka Kolíková, čo tu volajú po zrušení paragrafu 363 Trestného poriadku.



Aj napriek tomu, že som spisy nevidela, si dovolím otázky:


  • Naozaj si niekto myslel, že človek, ktorý sa celý život pretŕčal pred kamerami a namiesto právnej argumentácie vždy používal politickú demagógiu, bude vhodným adeptom na funkciu špeciálneho prokurátora?

  • Fakt si niekto myslel, že tento babrák postaví text obvinenia (skutkovú vetu aj odôvodnenie) právne čisto?

  • Skutočne niekto veril, že sa bude (Lipšic - pozn. red.) namiesto zbožných politických želaní prísne držať zákona, faktov a dôkazov?


Čaputová sa hrá na Lipšicovu hovorkyňu: Zrušenie obvinení Vladimírovi Pčolinskému je prekvapujúce
Prezidentka Zuzana Čaputová sa hrá na hovorkyňu šéfa špeciálnej prokuratúry Daniela Lipšica. Tvrdí, že zrušenie obvinení exriaditeľa SIS je prekvapivé. Zdá sa, že koalícia aj prezidentka Zuzana Čaputová majú dnes ťažký deň. Generálny prokurátor... Čítať ďalej
31 | 08 | 2021 | Petra Demková/TASR

Daniel Lipšic spolitizoval ako minister vnútra políciu

Ako minister spravodlivosti spôsobil podobnú spúšť na súdoch. Fakt bol niekto taký naivný, že si myslel, že nezbabre aj Úrad špeciálnej prokuratúry? Jeho úbohá snaha o získanie podpory z radov prokurátorov v počte 50 je čistou politizáciou ďalšej zložky štátu pod jeho taktovkou. Prokurátorovi musí byť (nielen malo by byť!) jedno, kto stojí na jej čele! Prokurátor sa musí riadiť zákonom, a nie dojmami!

Alebo mi chce niekto povedať, že ak Lipšic ukáže na mňa prstom, tak jeden alebo aj viacerí z tých 50 ma začnú stíhať a bude to v poriadku? Lebo veď oni ho podporujú?

Takže, aj keď som spisy nevidela, ja tipujem, že dôvod, prečo sú títo páni mimo obvinenia, je babrácka, šlendriánska, fušerská a neprofesionálna práca Daniela Lipšica. A ak Maroš Žilinka niečo „žehlí“, tak výlučne Lipšicovu neschopnosť!

Keď hlava štátu iba prečíta to, čo jej napíšu bývalí kumpáni zapredaných novinárov
Keď Daniel Lipšic celé týždne ohýba pravdu a spochybňuje generálneho prokurátora Maroša Žilinku, médiá to prezentujú ako boj za otvorenú a transparentnú prokuratúru. Keď generálny prokurátor v súlade so zákonom navrhne disciplinárne... Čítať ďalej
30 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič