Neuveriteľná samovražda bohatého generálneho riaditeľa. Vypil kyselinu, ale tam to neskončilo
28 | 08 | 2021 I Petra Demková

Peniaze nie sú všetko. Dokazuje to aj prípad samovraždy amerického generálneho riaditeľa známej likérovej firmy Iana Crystala. Spôsob, ako ukončil svoj život, je šokujúci. Očividne išiel na istotu a svoje úmrtie nechcel nechať na náhodu.


Informáciu prináša portál Nový čas. Ten čerpal z renomovaného zdroja, New York Post. „Muž menom Ian Matthew Crystal z Brooklynu bol spoluzakladateľom známej likérovej firmy s názvom Evolution Spirits. 46-ročný generálny riaditeľ sa rozhodol ukončiť svoj život počas prestávky vystúpenia hudobnej skupiny Dead & Company,“ informuje portál Nový čas. Ian skočil z relatívne malej výšky, druhého poschodia.

Čo je však šokujúce, pred skokom požil kyselinu a v krvi mu našli aj alkohol.

Smrteľný zoskok muža videlo niekoľko ľudí, ktorí sa nachádzali v blízkosti miesta. Polícia preto bez pochýb uzavrela prípad ako samovraždu.

Spoločnosť podnikateľa sídliaca v New Yorku je tvorcom destilátu Monkey Rum, ktorý sa predáva v jedenástich štátoch. „Ian patril medzi veľké mená, ktoré sa podieľali na marketingu takých značiek ako Absolut Vodka, Malibu Rum či Stoli Vodka. Už na strednej škole na Floride vyhral reklamnú súťaž, kde vytvoril premyslené propagačné video na predaj pomarančového džúsu,“ píše sa na portáli Nový čas.

Dôvody samovraždy nie sú známe. Nikto si to nevie vysvetliť. „Ianova bývalá zamestnankyňa si prácu pre neho len pochvaľovala a uviedla, že nikdy nebola svedkom toho, že by jej šéf žúroval alebo by bral hocijaké tvrdé drogy,“ píše sa v článku.