Očkovanie má byť dobrovoľné, bez nátlaku a diskriminácie (Daniel Matissek)
23 | 08 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Daniel Matissek (Report24)


Očkovanie má byť dobrovoľné, bez nátlaku a Číňania majú byť o ňom dobre informovaní. Mnohí ale neveria propagande KS o bezpečnosti vakcín proti COVIDu. Nechcú sa dať očkovať.



Odpor voči nepriamemu donucovaniu zo strany štátu

Čínske obyvateľstvo sa často opisuje ako poddajný národ „žltých mravcov“ a homogénna, poddajná masa poddaných. Západné kategórie individuálnych slobôd, pluralitných záujmov, kultúry diskusie a občianskej odvahy tam nikdy neprichádzali do úvahy. A to bez ohľadu na to, či tam vládli cisári alebo komunisti. O to viac je prekvapujúce, že tu v súčasnosti vidno niečo ako odpor voči nepriamemu štátnemu donucovaniu k očkovaniu. Mnohí Číňania neveria propagande Komunistickej strany o bezpečnosti vakcín proti COVIDu. Nechcú sa dať očkovať.

Ako pripomína Daniel Matissek, v Číne sa v súčasnosti používajú dve vakcíny proti koronavírusu odporúčané Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO). Je to CoronaVac od výrobcu SinoVac, ako aj vakcínu Sinopharm BBIBP-CorV, ktorá je známa už dlhší čas. Konkurenčná CanSinoBio sa v súčasnosti neodporúča. A rovnako ako v "slobodnej" strednej Európe a v ostatných západných priemyselných krajinách sa vedci, médiá a autoritárski politici  zo všetkých síl snažia vyzývať obyvateľstvo, aby sa dalo zaočkovať.

Takmer 4 000 zaočkovaných sa v Nemecku nakazilo koronavírusom
Hoci mali za sebou plnú vakcináciu, nakazili sa ochorením COVIDom-19, informuje epochtimes.de. Čítať ďalej
11 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Zákazy vstupu vyvolávali nevôľu

Nedávno niekoľko guvernérov a starostov v celej Číne sa uchýlilo k metódam, ktoré sú známe aj v iných krajinách. Snažili sa zabrániť neočkovaným ľuďom vstupovať na určité verejné miesta, alebo využívať systémy sociálneho bodovania. Tie sú tam rozšírené na potrestanie tých, ktorí odmietajú očkovanie. Chceli tak na  ľudí vyvíjať sociálny tlak.
Očkovanie má byť dobrovoľné a bez nátlaku

Ale pozor, dodáva Daniel Matissek, hoci je Čína inak sotva skrytou diktatúrou, zdá sa, že berie ešte väčší ohľad na citlivosť znepokojených občanov a rastúcu nespokojnosť ľudu než takzvaný demokratický Západ. Národná zdravotnícka komisia v Pekingu, najvyšší zdravotnícky orgán v krajine, vyhlásila kroky vedúce k diskriminácii neočkovaných za neplatné. Očkovanie je a zostáva dobrovoľné, uviedla komisia, musí sa "vykonávať bez nátlaku" a občania musia byť  "predtým o nej slobodne informovaní“.

Podvod s očkovaním v Indii odhalili iba vďaka tomu, že nikto po „očkovaní“ nemal žiadne vedľajšie účinky a ani nezomrel
Skupina podvodníkov v Indii namiesto skutočnej vakcíny „zaočkovala“ 2 500 ľudí fyziologickým roztokom. Na podvod sa prišlo iba preto, že „očkovaní“ nemali žiadne vedľajšie účinky, ani nikto z nich nezomrel. Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Zástancovia tvrdej línie v Európe horší ako v komunistickom režime

Z právneho hľadiska by bolo v Číne povinné očkovanie možné kedykoľvek, už len preto, že to nie je  právny štát podľa západného vzoru a neexistuje tam ani deľba moci. Predovšetkým však preto, že takéto donucovacie opatrenie by boli v súlade s platnými zákonmi, napríklad so "zákonom o prevencii a liečbe infekčných chorôb".

O to viac je zarážajúce, ako poukazuje Daniel Matissek, že centrum moci v Pekingu teraz zakazuje provinčným a mestským samosprávam odopierať neočkovaným ľuďom vstup do nemocníc, supermarketov, reštaurácií, zábavných podnikov, v niektorých prípadoch dokonca do škôl a univerzít, ako aj do iných verejných inštitúcií.

Táto prax, ktorá sa orientuje na princíp súkromnej autonómie a dobrovoľnosti, má viac paralel s prísne liberálnou politikou napríklad guvernérov amerických štátov Texas a Florida ako s tvrdým francúzskym alebo nemeckým kurzom.

Stovky zdravotníkov v Taliansku podávajú hromadnú žalobu proti povinnému očkovaniu
Stovky zdravotníckych pracovníkov v Taliansku sa podpísali pod hromadnú žalobu proti povinnému očkovaniu proti koronavírusu, informuje epochtimes.de. Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Dôvera verejnosti sa nesmie podkopávať

Podľa švajčiarskeho portálu "Uncutnews.ch" ústredná komisia uviedla, že dôvera verejnosti nesmie byť nijakým spôsobom podkopávaná, aj keď niektoré miestne samosprávy údajne stále zamýšľajú "pokračovať v očkovacej kampani s plnou silou". Len tak sa dá dosiahnuť cieľ – zaočkovať do konca roka 70 percent z 1,4-miliardovej populácie.

Pravdepodobne existujú čínske náprotivky Karla Lauterbacha (nemecký sociálnodemokratický poslanec a epidemiológ) alebo Markusa Södera (ministerský predseda spolkovej krajiny Bavorsko) v úradoch, ktorí sú vo svojom zápale boja proti pandémii rovnako ľahostajní voči komandu Komunistickej strany ako títo dvaja voči nemeckej ústave, dodáva na záver komentára Daniel Matissek v Report24.

„Výbušný“ materiál Inštitútu Roberta Kocha. Manipulácia s číslami. Lockdownom sa bezdôvodne ruinovali ľudia
Už celé mesiace sa opatrenia koronovej politiky riadia hodnotami incidencie. To by sa mohlo v budúcnosti zmeniť, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová