Stovky zdravotníkov v Taliansku podávajú hromadnú žalobu proti povinnému očkovaniu
06 | 07 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Stovky zdravotníckych pracovníkov v Taliansku sa podpísali pod hromadnú žalobu proti povinnému očkovaniu proti koronavírusu, informuje epochtimes.de.


Po starších ľuďoch a chronicky chorých to boli práve zdravotnícki pracovníci a učitelia, ktorí boli v Taliansku očkovaní medzi prvými proti COVID-19.


Podľa medializovaných informácií 300 zamestnancov v talianskom zdravotníctve podniklo právne kroky proti povinnému očkovaniu zdravotníkov proti koronavírusu. „Nejde o boj odporcov očkovania, ale je to demokratický boj,“ vyhlásil ich právny zástupca Daniele Granara v rozhovore pre noviny Il Giornale di Brescia. Žalobu podali zdravotníci zo severného Talianska. Prvé pojednávanie je naplánované na 14. júla.



Odmietli sa dať zaočkovať

„Nútime ľudí riskovať pod hrozbou, že už nebudú môcť vykonávať svoje profesiu,“ povedal Granara, ktorý je spoluiniciátorom žaloby. Zastupuje tiež desiatky zdravotných sestier, ktoré postavil zamestnávateľ mimo službu, pretože sa odmietli dať zaočkovať proti koronavírusu.


Pani Cigániková, ďakujeme že ste sa svoje dieťa rozhodli obetovať na oltár vedy, odkazuje Milan Jan
Tak toto si za uši len tak ľahko nedá. Poslankyňa Jana Bittó Cigániková sa chcela vo videu pochváliť, že dala zaočkovať aj svojho syna. Lenže reakcie ľudí na jej konanie boli veľmi negatívne. To, čo jej napísali v diskusii si, „milujúca matka" za... Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

V Taliansku vstúpil v apríli do platnosti zákon, podľa ktorého sa musia zamestnanci súkromných a štátnych zdravotníckych služieb, lekární a lekárskych ordinácií nechať zaočkovať proti COVID-19. Ak to neurobia, bez nároku na mzdu ich uvoľnia zo služby, až pokým ich nenasadia na iné miesto.


V Taliansku boli zdravotníci a učitelia hneď po starších ľuďoch a osobách s chronickými ochoreniami prioritne očkovaní proti koronavírusu. Podľa posledných oficiálnych údajov zatiaľ nie je zaočkovaných 45 750 z celkového počtu 1,9 milióna pracovníkov v zdravotníctve.


V celej krajine doteraz podali 52,7 milióna dávok vakcíny proti COVID-19. Plne zaočkovaných je 19,5 milióna Talianov, čo predstavuje 36 percent populácie nad dvanásť rokov, dodáva epochtimes.de.


Napriek kolektívnej imunite sa Izrael pripravuje na novú vlnu koronavírusu ((Josh Groeneveld)
Komentár Josha Groenevelda (Business Insider) Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová