PRAGER: "Príliš ľahko sme sa vzdali slobody"
23 | 08 | 2021 I Diana Zaťková

"Ľudia na celom svete začali počúvať autority a kývli na všetko, čo im prikázali. Nemôžete si pol roka otvoriť obchod či reštauráciu, ak skrachujete, máte smolu," upozorňuje americký moderátor, náboženský a politický komentátor Dennis Prager. 



Bez boja sa vzdávame slobody



Prager vyhlásil, že Spojené štáty postupne prichádzajú o slobodu. Konzervatívec na nedávnej konferencii v maďarskom Ostrihome uviedol, že sa USA začínajú podobať na Sovietsky zväz v 80. rokoch, píše portál extraplus.sk.

Podľa uznávaného komentátora pritom bolo Maďarsko najslobodnejšou krajinou, aká kedy vznikla. Myslí si však, že tento trend je dramatický, ale nie je nový. Rýchlejší spád nabral v čase pandémie COVID-19.

Ľudia na celom svete začali počúvať autority a kývli na všetko, čo im prikázali. „Ľudia prijali obmedzenie slobody, ktoré by v inej situácii neakceptovali. Nemôžete si pol roka otvoriť obchod či reštauráciu, ak skrachujete, máte smolu,“ povedal.

Odpor na švajčiarskych školách: Šéf švajčiarskeho Združenia riaditeľov škôl sa postavil proti hromadnému testovaniu detí
Aj vo Švajčiarsku sa čoraz hlasnejšie ozýva odpor proti štátom organizovanému „trýzneniu“ detí, proti znemožňovaniu neobmedzeného prístupu k vzdelaniu a proti zásahom do základných práv detí a mládeže, píše report24.news. Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Sociálne siete by ho dávno zablokovali

Prager takisto skonštatoval, že keby tieto názory nehovoril priamo pre denník Standard, či pred publikom na konferencii, ale verejne o nich písal na sociálnych sieťach, príspevky by zrejme zmazali. To je podľa Pragera ďalší prejav straty slobody.

Konzervatívcom odporúča bojovať, čo je jediný spôsob, akým je možné vyhrať. Zároveň si však myslí, že konzervatívci sa boja. Vedie ich k tomu strach zo straty práce, reputácie či rodiny. „V USA sa asi tretina dospelých nerozpráva so svojimi rodičmi, väčšinou pre politiku. Ľavicové deti sa nechcú rozprávať so svojimi rodičmi,“ uviedol.

Levente Magyar: Maďarský ľud nemôže platiť za dôsledky nesprávneho geopolitického rozhodnutia
Operácia v Afganistane podľa Leventeho Magyara, štátneho tajomníka ministerstva zahraničných vecí a obchodu Maďarska, nesplnila očakávania. Maďarská vláda podľa neho odmieta, aby maďarský ľud platil za dôsledky nesprávneho geopolitického... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová

Vymyté mozgy

Komentátor už nevníma USA ako model pre ostatné krajiny. Sila médií a univerzít preniká podľa neho do bežných rodín veľmi citeľne. Myslí si, že neznášajú svojich konzervatívnych rodičov, pretože majú „vymyté mozgy“ vysokými školami a médiami.

Prager vníma situáciu v Maďarsku ako zdroj nádeje. Stredná a východná Európa sú podľa neho kľúčom pre budúcnosť Západu. Komunizmus nás totiž naučil, čo je zlo. Liberáli podľa neho v zlo neveria alebo sú naivní.

„Ľavica je zlo, liberáli sú naivní. U vás je menej naivných ľudí,“ vysvetlil komentátor. Slovensko navštívil po prvý raz a veľmi sa mu zapáčilo. Dokonca mu napadlo, že by sa USA mali rozdeliť tak, ako kedysi Československo. Konzervatívci budú Slovensko a ľavica Česká republika.

Blesk zasiahol Washingtonov pamätník v deň, keď si Taliban pripísal víťazstvo v Afganistane
V nedeľu 15. augusta zasiahol Washingtonov pamätník pred Bielym domom blesk. K nehode došlo v deň, keď Taliban prevzal kontrolu nad Afganistanom po odchode USA z krajiny. Je to len náhoda, ale veľmi symbolická, informuje portál SouthFront. Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Lukáš Leca