Šokujúce praktiky v štátnej inštitúcii. Mlčte! Inak máte padáka. Niektorí aj zlatého
20 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Na nehospodárne a neefektívne riadenie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne upozornili zamestnanci. Namiesto poďakovania dostali padáka. A nie zlatého!  Vedenie na čele s generálnym riaditeľom Richardom Strapkom využíva pri zbavovaní sa nepohodlných ľudí šokujúce praktiky, informuje portál Pluska. 


Vedenie Všeobecnej zdravotnej poisťovne sa zbavuje nielen nepohodlných zamestnancov, ktorí upozorňujú na neefektívne a nehospodárne riadenie štátnej inštitúcie, ale postupne sa zbavujú aj členov dozornej rady. Z desiatich členov odvolali šesť. Jednému končí mandát, čo prezident Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení Tomáš Malatinský vníma ako drastický zásah do fungovania kontrolnej činnosti VšZP.

Platia predavačky pokutu zamestnávateľovi ak obslúžia zákazníka bez rúška? Do redakcie nám prišiel e-mail.
Do redakcie nám napísala nahnevaná pani Katarína. Mala veľmi nepríjemný zážitok v známej predajni potravín. V hádke kvôli rúšku s predavačkami sa dozvedela, že už majú dosť platenia pokút zamestnávateľovi za obsluhovanie zákazníkov, ktorí si... Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | Petra Demková

Odvolali ich potom, ako sa začali zaoberali sťažnosťami

VšZP mala podľa portálu Pluska zaplatiť za reklamnú kampaň na podporu Peňaženky zdravia astronomických 1,5 milióna eur. "Poisťovňa si údajne najíma dohodárov, ktorí presviedčajú ľudí, aby sa dali prepoistiť. Vypláca im sumy 30 eur za získaného poistenca štátu. A 50 eur za ekonomicky aktívneho poistenca," informuje Pluska.

Po informáciách o tom, že malo dôjsť aj k rozšíreniu pobočiek, začala dozorná rada vykonávať kontrolu. Prezident Konfederácie odborových zväzov Marián Magdoško, zároveň ďalší člen dozornej rady doplnil, že boli okamžite odvolaní.

„Okamžite vám zakážu chodiť do práce, aby ste, nedajbože, niečo nevyzradili a dostávate 80 percent platu," priblížil Magdoško pre portál Pluska.

Zastavme Lipšicov gang. 565 dní nezákonne väznený advokát vyzýva Žilinku, aby konal
19 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Zlaté padáky v desiatkach tisíc eur z verejných zdrojov

Ak sa chce vedenie VšZP zbaviť manažéra na vysokej pozícii, tak im ponúkne z verejných zdrojov lukratívne odstupné, ktoré sa nazývajú zlatými padákmi. Bývalej riaditeľke odboru vnútornej kontroly VšZP Monike Soročinovej tiež ponúkli štedrú odmenu za to, že podpíše dohodu o ukončení práce. Keď to opakovane odmietla, výpoveď za jej osobu údajne podpísal sám generálny riaditeľa, informuje Pluska.

Prešetriť členovia dozornej rady už nič nestihli. "Pán minister Lengvarský nám to nedovolil," dodal pre Plusku ďalší odvolaný člen dozornej rady, František Palko.

Boj za spravodlivosť áno, ale bez zneužívania kompetencií
Bývalý riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský zostáva naďalej vo väzbe. Napriek novým dôkazom, ktoré hovoria o jeho nevine. Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | Aneta Leitmanová