Právnička Laššáková: "Čaputová, pozdvihnutá zo skládky na prezidentský stolec, spustila predvolebnú kampaň"
19 | 08 | 2021 I Diana Zaťková

"Volebná kampaň je v plnom prúde. Nejde o predčasné parlamentné voľby ale o kortešačku Zuzany Čaputovej, a to za štátne peniaze," zamýšľa sa na sociálnej sieti uznávaná právnička Judita Laššáková. Podľa nej Čaputová, pozdvihnutá zo skládky na prezidentský stolec pochopila, že ak chce byť znovuzvolená, s kampaňou musí začať už teraz.






Laššáková upozorňuje na to, že oficiálne sa prezidentkino putovanie po „krajine, kde sa ľudia nebudú báť zomierať“, volá spoznávanie Slovenska. Akoby hlava štátu nemala krajinu a jej ľudí poznať skôr, než sa vôbec odváži uchádzať o najvyššiu ústavnú funkcie.


Umelé produkty mediálnej propagandy



Právnička konštatuje, že pred Zuzanou Čaputovou sme už mali v prezidentskom paláci nájomníka na štvrť úväzku. Ani on nepoznal Slovensko a jeho skutočné problémy. "V skutočnosti bol však Andrej Kiska umelým produktom mediálnej propagandy," píše právnička.



Podľa Laššákovej by sme si už mali byť vedomí toho, ako dokáže spojenectvo médií a toho, čo sa vydáva za tretí sektor, vyniesť niekoho zo skládky do prezidentského úradu. Lebo aj Zuzana Čaputová je rovnakým


umelým produktom.



Laššáková: Zuzana Čaputová zmizne v hmle dejín rovnako ako jej umelo vyrobený predchodca
Právnička Judita Laššáková rozhodne nepatrí medzi tých, ktorí majú radi súčasnú vládnu garnitúru. Svojou kritikou to aj jasne dokumentuje. Teraz sa jej ostré slová obránili smerom k prezidentke, ktorá u nej tiež stráca na popularite a navyše robí... Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


Vzor - Gašparovič?


Laššáková si myslí, že Čaputová sa usiluje napodobniť prezidenta Ivana Gašparoviča. "Áno, aj on, keď sa uchádzal o znovuzvolenie, cestoval po Slovensku a stretával sa s ľuďmi. A bol úspešný. Ako jediný z doterajších slovenských prezidentov slúžil dve funkčné obdobia. Lenže Zuzana nie je Ivan. Keď dvaja robia formálne to isté, po obsahovej stránke to nie je také isté."




Podľa právničky sa Gašparovič stal prezidentom bez podpory médií a straníckych centrál. "Áno, Smer v tichosti podporoval jeho prvé zvolenie, no ani zďaleka sa Gašparovič nemohol opierať o takú mediálno-propagandistickú kanonádu ako jeho nástupcovia Kiska a Čaputová."



Gašparovič sa podľa Laššákovej uchádzal o funkciu hlavy štátu ako ostrieľaný a zrelý politik. Prešiel ťažkými politickými zápasmi. Bol pri zrode nového štátu. A patril k hŕstke ľudí, čo sa v HZDS dokázali vzoprieť vôli charizmatického predsedu Vladimíra Mečiara.


Právnička Laššáková: Majiteľmi pravdy sa stávajú iba tí, ktorí sú na tej „správnej strane“
Slováci, aj keď v minimálnych počtoch, sa konečne preberajú a vychádzajú do ulíc protestovať. Žiaľ, je ich málo. Preto politici ľudí úspešne ignorujú. Dúfajú, že nespokojných to prestane baviť a nadávať budú už len doma. Napriek tomu si Judita... Čítať ďalej
08 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


Nepopísaný list papiera či mačka vo vreci


"Pravý opak platí o Zuzane Čaputovej. O jej politických schopnostiach sme netušili nič. O štátnických nechyrujeme dodnes. Niečo však spoločne predsa len urobiť môžeme," píše Laššáková.




Podľa nej úplne postačí, keď sa poučíme z minulosti. "A keď si budeme pamätať, kto vymenoval nie raz, ale dvakrát vládu, ktorá humpľuje Slovensko morálne, ústavno-právne, ekonomicky aj politicky. Kto sa postaral o zmarenie referenda a zneváženie vôle viac ako pol milióna občanov. Kto sa vyjadril, že malé štáty EÚ sa majú vzdať svojej suverenity, teda práva veta v orgánoch EÚ a podriadiť sa diktátu dominantných štátov."




Na záver právnička upozorňuje, že osud Slovenska máme vo svojich rukách. "Je na každom z nás, ako sa rozhodne. Či nebude voliť mačku vo vreci. Alebo sa nechá mačkou vo vreci nepríjemne prekvapiť."



Lipšic je najbezcharakternejší človek, akého som za 30 rokov v politike poznal, tvrdí Robert Fico
Proti Danielovi Lipšicovi sa zdvihla vlna kritiky už pred jeho zvolením za špeciálneho prokurátora. Výhrady voči nemu mal nielen Štefan Harabin, ale prakticky celá opozícia. Vyčítali mu najmä to, že je právoplatne odsúdený, že nikdy nebol... Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik