Aktuálne: Robert Kaliňák je na výsluchu na Prezídiu PZ v kauze Očistec
19 | 08 | 2021 I Petra Demková

Aktuality informujú, že do budovy Prezídia policajného zboru prišiel na výsluch bývalý minister vnútra R. Kaliňák. Pri príchode odpovedal aj na otázky novinárov. Povedal, že v týchto prípadoch ide o čisto politicky motivované trestné stíhanie.


Prvá o tom informovala televízia TA3. Výsluch začal o 8. 30 a Kaliňák má vypovedať v procesnom postavení svedka.

Kaliňáka samozrejme pri príchode na prezídium obkolesili novinári. „Na novinársku otázku, či na výsluchu plánuje Kaliňák sám niečo povedať napríklad ku kauze očistec, reagoval: „Nič, okrem toho, že si mnohí pletú policajné uznesenie s novinárskymi článkami. To je celé“,“ informujú Aktuality.

Kaliňák dodal, že v týchto prípadoch ide o čisto politicky motivované trestné stíhanie.

„Čo dokazujú tým, čo píšu do uznesení, ktoré vy (médiá, pozn.) zverejňujete. Pretože za normálnych okolností by sme nikto nemali tušiť, k čomu ideme vypovedať. Nemali by sme vedieť o výpovediach iných svedkov a nemali by sme vedieť nič z toho. Pretože prípravné konanie má byť prísne súkromné. Ale vzhľadom na to, že dôkazná situácia je taká núdzová, že si to vymýšľajú nájomní svedkovia, tak musia pracovať s médiami, aby vytvárali nejaký obraz – aspoň niečo, keď už vo zvyšku sú mimo a ľudia sú nezákonne vo väzbe. Je to škandalózne,“ vyjadril sa bývalý minister vnútra pre TA3.

„Kauza Očistec súvisí s veľkým zatýkaním niekdajších najvyšších predstaviteľov polície, bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom, bývalým šéfom NAKA Petrom Hraškom, bývalým šéfom protikorupčnej jednotky NAKA Róbertom Krajmerom, ale aj bývalým prezidentom Finančnej správy SR Františkom Imreczem,“ informuje portál Aktuality.

V kauze figurujú aj podnikatelia N. Bödör a M. Suchoba.

Harabin sa vyjadril k „svedkovi z povolania“ Tigrovi, k Lipšicovi a nekonajúcemu Žilinkovi
V relácii Infovojny sa Štefan Harabin vyjadril k viacerým kauzám súčasnosti. Upozornil na protiprávny postup po zatknutí svedka Tigra. Ten mal byť okamžite predvedený pred sudcu. Namiesto toho opäť vstúpil do konania Lipšic a ohol právo. Reakcia... Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Petra Demková