"Neopovažujte sa povedať, že sme manipulovaní! Vypli sme televíziu, zapli mozgy a vyšli do ulíc.“ (Vladimír Prochvatilov)
18 | 08 | 2021 I Zuzana Perželová

Komentár Vladimíra Prochvatilova (Fond strategickej kultúry)


Francúzsko proti sanitárnej diktatúre - Macron stráca kontrolu nad políciou


Francúzska Ústavná rada 5. augusta schválila zavedenie covidových preukazov. A 7. augusta vyšlo 237 tisíc ľudí (oficiálne údaje) v 150 mestách protestovať proti „diktatúre zdravia“. V tento deň sa konalo 198 demonštrácií po celom Francúzsku.

V porovnaní s predchádzajúcou sobotou sa zvýšil celkový počet protestujúcich. Rozhodnutie Ústavnej rady len rozdúchalo vášne. V deň zasadnutia Ústavnej rady prišlo k parížskemu dvorcu Palais-Royal, ktorý sa nachádza neďaleko Ústavnej rady, niekoľko stoviek ľudí, ktorí mávali transparentmi s nápismi: „Preukaz hanby“, „Totálny bojkot“, „Nebuďte pokusnými králikmi!’’.

"Bola to Ustavná rada, ktorá schválila vládny návrh, a donútila ich zúčastniť sa na protestoch’’, uvádza Radio France Internationale.

"Som veľmi sklamaná rozhodnutím Ústavnej rady, nechcem očkovať svoje deti", - povedala novinárom Le Figaro Benedicta, ktorá prišla do Paríža z malého mesta Meaux, aby pochodovala ulicami hlavného mesta v mnohotisícovej kolóne demonštrantov na čele s bývalým zástupcom Marine Le Penovej, lídrom strany „Patriotes“ (Vlastenci) Florianom Fillipom.

Európa: Hromadné protesty proti Covid pasom. Sloboda voľby a spravodlivosť kamsi zmizli (Soeren Kernová)
V mestách po celej Európe prebiehajú protesty v reakcii na snahy vlád zaviesť takzvané Covid pasy, dokumenty, ktoré dokazujú imunizáciu proti Covid-19. Pasy, ktoré účinne odmeňujú očkovaných a trestajú neočkovaných, vyvolali búrlivú diskusiu o... Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Diana Zaťková


"Neopovažujte sa povedať, že sme manipulovaní!" Každopádne sme vypli televízor, zapli mozgy a vyšli do ulíc“, hovorí 60-ročný muž, priaznivec hnutia tzv. ’’žltých viest’’, ktorý prišiel z Normandie, aby sa zúčastnil jednej z veľkých parížskych demonštrácií. A vodca "žltých viest’’ Jerome Rodrigues vyliezol v blízkosti parížskej radnice na Sochu slobody a vyzval svojich priaznivcov k "jednote, slobode a odporu."

V Paríži sa to zaobišlo bez vážnych konfliktov s políciou. Možno preto, píše Le Figaro, že keď sa policajti pokúšali demonštrantov obkľúčiť, ‘’v ústrety im išla skupina ľudí oblečených v čiernom.’’

Agentúra poznamenáva, že na demonštráciách proti „sanitárnej diktatúre“ sa zúčastňujú ľudia rôznych politických názorov, ktorých spája duch odporu voči sanitárnej diktatúre. V radoch protestujúcich sú často vídaní hasiči.

V Nice demonštranti niesli obrovský transparent s nápisom: „Nová vlna - sme my“.


’’Nechcú kontrolovať vírus, ale nás" napísali na svoje transparenty demonštranti v Toulouse.


V Marseille demonštranti spievali „Macrona do basy, Macrona do basy!“


Mobilizácia proti covidovým preukazom zachvátila celú krajinu. V administratívnom centre departementu Haute-Saone, mestečku Vesoul na východe Francúzska, demonštranti kričali: „Nie manipuláciám, nie sme ovce!“, „Povstaňte!“, „Ruky preč od našich detí!“

V departemente Calvados na severozápade Francúzska demonštranti paralyzovali železničnú dopravu, vyjdúc na koľajnice v administratívnom centre Caen.

Svetové lekárske autority a svetová inkvizícia (Valentin Katasonov)
Komentár Valentina Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Iveta Machová


V Bordeaux 23-ročná zdravotná sestra Gaele Faure, ktorá nebola očkovaná, protestovala proti povinnému očkovaniu zdravotných sestier: „Pred niekoľkými mesiacmi mi v nemocnici povedali, že môžem prísť do práce, ak budem mať dobrý test, a dnes mi vysvetlili, že ak sa nedám zaočkovať, tak som pre pacientov nebezpečná . Myslím si, že je to škandál!"

V Perpignane sa demonštranti zastavili pred redakciou novín L'Indépendant, ktorá podporuje zavedenie covidových preukazovv a na budovu redakcie nalepili plagáty, skandujúc: „Kolaboranti!“ Sprievod potom zamieril k mestskej prefektúre, kde zahádzal kameňmi policajtov, ktorí použili slzotvorný plyn.

V Loriente (Bretónsko) bol medzi protestujúcimi aj šéfredaktor Figaro Live Vincent Roux. Keď kolóna prechádzala popri mestskej nemocnici, lekári a sestry ich vítali a vykláňali sa z okien.

Barmani a reštauratéri v meste Cambrai v severnom Francúzsku sa „proti covidovým preukazom mobilizovali“ tak, že zatvorili svoje prevádzky. Morgan Shadrach, majiteľ baru Le Poisson rouge, povedal novinárom televízie BMF, že je iniciátorom hnutia BalanceTonQRCode, ktoré združuje asi šesťdesiat zariadeni v meste, ktoré v túto sobotu zatvorili brány svojich prevádzok.

Generálny tajomník Únie komisárov francúzskej národnej polície (SCPN) David Le Bars v rozhovore pre FranceInfo  uviedol, že „jde o bezprecedentnú mobilizáciu uprostred letných prázdnin. Polícia to berie vážne. A pretože sa môžno obávať nárastu nepokojov, bude ťažké to zvládnuť“. Podľa šéfa Únie komisárov národnej polície budú protesty pokračovať a možno naberú na obrátkach v septembri, keď sa veľa ľudí vráti z dovoleniek.

V Austrálii je zo 141 pacientov s COVID-19 plne zaočkovaných 140. Jeden mal iba prvú dávku! (VIDEO)
Propaganda očkovania proti COVID-19 na Slovensku akoby bola hluchá a slepá k tomu, čo sa deje v zahraničí. Nikto z našich „odborníkov“ neberie do úvahy to, čo sa deje napríklad v Izraeli, Španielsku či iných krajinách sveta, kde sa ocitajú v... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


Prezident ignoruje rastúcu vlnu protestov. Bezprostredne po rozhodnutí Ústavnej rady sa Macron trikrát obrátil k národu s výzvou na očkovanie. Odpoveďou boli transparenty na parížskych demonštráciách, kde bol prezident označený za rovnako nebezpečného ako Hitler. „Macron, drž hubu, nepotrebujeme tvoj preukaz!“ - kričalo z transparentov.

Na Azúrovom pobreží v meste Bormes-les-Mimosas sa niekoľko desiatok protestujúcich pokúšalo dostať do Macronovho letného sídla vo Fort de Bregancon, kde hlava štátu teraz trávi dovolenku. Všetkých demonštrantov zatkli a na miesto incidentu stiahli značné policajné sily.

Alesya Miloradovič, zamestnankyňa Parížskej geopolitickej akadémie, poznamenáva, že Macron stráca kontrolu nad francúzskymi bezpečnostnými silami: „Francúzsky ústavný súd pod vedením Laurenta Fabiusa schválil všetky pochybné sanitárne iniciatívy jeho syna Victora, partnera americkej spoločnosti McKinsey & Company a autora koncepcie covidových preukazov a povinného očkovania. 

Líder Bieloruska Lukašenko vie vydráždiť Západ svojimi výrokmi o koronavíruse
Prezidenta Bieloruska Alexandra Lukašenka označujú západné médiá za posledného diktátora v Európe. Jeho odmietanie hystérie, ktorú priniesol koronavírus, dráždi nejedného svetového lídra a nejedno západné médium. Pred asi ôsmimi mesiacmi položil... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik


Veľký Charles de Gaulle, skutočný Gal, povedal, že vo Francúzsku je najlepším súdom ľudový súd. Francúzsky policajný zväz oficiálne oznámil svoju účasť na demonštrácii proti vydávaniu covidových preukazov. Je nad čím premýšľať, nie? Kto bude stáť na ulici Faubourg Saint-Honoré s plastovými štítmi, ktoré budú chrániť Elyzejský palác pred dlažobnými kockami? 

Pokiaľ ide o armádu, nezasahuje do konfrontácie medzi ulicou a vládou, ale sleduje a berie na vedomie aktívnych členov spoločnosti, ktorí sú schopní bojovať. Zahájený v tomto roku projekt ‘’Jednotné Francúzsko’’ pod tajným dohľadom armády prilákal veľký počet mladých ľudí. Vrenie v spoločnosti armáde vyhovuje. Budúcnosť Francúzska neveští nič dobré pre Macrona a macronistov“.

Slávny francúzsky geopolitik Aymeric Chauprade hovorí: „Armáda sa na rozdiel od vlády zameriava na iné hrozby: je to ten istý radikálny panislamizmus, ktorý zmizol z mediálneho priestoru, ale nevymizol zo života. Kým polícia sleduje covidové preukazy, armádna rozviedka monitoruje zvýšenú aktivitu islamských buniek pripravujúcich sa na voľby v roku 2022. Macron robí chybu, keď presúva pozornosť spoločnosti z islamistov na covidové preukazy a očkovanie.

O bojovníkoch s lekárskou mafiou (Valentin Katasonov)
Komentár Valentina Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Iveta Machová