Dáta bez pátosu: Varovali sme, že Covid automat je zle nastavený!
18 | 08 | 2021 I Diana Zaťková

Stále viac sledované Dáta bez pátosu na sociálnej sieti opäť upozornili na základný problém nového COVID automatu. Už pred časom varovali, že je nezmyselné riadiť pandémiu pomocou nového, nedotiahnutého Covid automatu. Ten sa vymyká logike a nie je dobre nastavený.





Tak a je to tu - Banská Štiavnica v červených číslach! Upozorňujú analytici na sociálnej sieti. "Nemáme vešteckú guľu, ale hneď pri návrhu nového Covid automatu sme uviedli ako nezmyselný príklad riadenia pandémie okres Banská Štiavnica so svojimi 16,300 obyvateľmi."


Covid automat plný chýb



Varovali, že Covid automat nie je dobre nastavený, lebo prevzal zo starého veľmi prísne hranice a ešte ich sprísnil. "Varovali sme, že sa môže objaviť 10 pozitívnych prípadov - nie infekčných, len infikovaných prípadov v malom okrese a bum, je to tu," píšu Dáta bez pátosu.








Zároveň upozorňujú na svoje varovanie, že sa tým okres dostane behom jedného týždňa aj o 2 pásma vyššie a zo zeleného bude červený. "Varovali sme, že pravidlo: "susedné okresy môžu byť len o 1 stupeň lepšie" nie je v poriadku, lebo v susedných okresoch už pandémia nemusí byť vôbec. Ale, že vôbec. A na posun do horšieho pásma bude mať dôvod len-a-len Covid automat," poukazujú na ďalšie chyby.




Vitajte v Banskej Štiavnici, kde zistili za posledných 7 dní 10 pozitívnych. To je po prepočte na 100 tisíc obyvateľov rovných 57.






Susedné okresy Levice, Žarnovica, Krupina, Žiar nad Hronom, Zvolen - teda spolu 5 okresov so 1/4 miliónom ľudí a spolu s 18 pozitívnymi za posledných 7 dní  by mali od 23. augusta ísť do oranžovej farby.




"Covid automat dá celý región do oranžovej a srdce Banskú Štiavnicu do červenej. Žolíka vďaka zaočkovanosti 50 a viac ročných nad 65% nemá nikto. Tento parameter je tiež veľmi vysoko a mal by podľa nás byť 60%," uvádzajú Dáta bez pátosu.



Smer SD podáva diskriminačný zákon na ústavný súd. Čaputová sa stará o šatník a ľudské práva Bielorusov
Predseda Robert Fico v úvode tlačovej besedy strany uviedol , že idú na ústavný súd s apartheid zákonom, lebo si myslia, že je neústavný. Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK



Obmedzenia sú neodôvodnené



"Obmedzenia spoločenského, ekonomického života a samozrejme aj plánov do blízkej budúcnosti sú neodôvodnené. Ani pandemicky, ani virologicky, ani epidemiologicky a to sme dátoví analytici.

Ak by to bola chrípka, tak by to za epidémiu bolo prehlásené pri 1500 prípadoch za týždeň na 100 tisíc obyvateľov. To je 200 krát viac," upozorňujú na nelogickosť automatu.



Podľa analytikov sa treba pozrieť na Covid automat skôr, ako bude väčšina Slovenska napriek stabilne nízkym číslam s malým rastom zaradená do červenej a niektoré okresy dokonca do fialovej farby.


"Slovensko je dnes s 87 prípadmi za 7 dní na 1 milión obyvateľov z PCR testov treťou najlepšou krajinou v Európe a my máme pre turistov zavreté hranice už 5 týždňov!"



Príbeh Veroniky: Dva antigénové testy ju urobili pozitívnou, tretí, PCR, z nej spravil negatívnu!
Aj takto sa vyrábajú nakazení ľudia. Že sú antigénové testy na koronavírus nepresné sa s určitosťou vie, no nikto s tým nechce nič urobiť. Veď načo, veď my zrejme potrebujeme mať čo najviac ľudí pozatváraných doma, a tiež čo najviac prevádzok spolu... Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Jozef Uhlárik



"Nikto okrem Bratislavy nevie a ani tak skoro nebude vedieť použiť žolíka vďaka zaočkovanosti a zostať zelený. Nikto. Aj keď má zaočkovanosť okolo 60% pre 50 a viac ročných," upozorňujú analytici.




"Podobne ako pri Lotérii si EPITEAM neskúsil namodelovať vzostup počtu infikovaných. A tak letíme do červenej. Iba že by to bol zámer. Ale tomu neveríme. Alebo Vy áno?" uzatvárajú Dáta bez pátosu.



Belicová kvôli spackanej lotérii svojmu bratovi: rozmohol sa nám tu debilizmus a nenažranosť!
Očkovacia lotéria a jej nevydarená premiéra postavila zo stoličky nejedného Slováka. Do Matoviča sa okrem množstva iných kritikov obula najnovšie aj jeho sestra. Pripomenula, že peniaze, ktoré sa v lotérii rozhadzujú, sú peniazmi nás všetkých. Nie... Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Zuzana Koščová