Vďaka Miklošovi sa Matovičove zločiny premlčali, no a ten mu to teraz vracia, šokuje Michelko
16 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovenská politická scéna je prakticky stále v pohybe. Nie je mesiaca, ba možno ani týždňa, aby niečo škandalózne nevyplávalo na povrch. Politológ, spisovateľ a publicista Roman Michelko si všimol hneď dve najčerstvejšie skutočnosti.


Šokom pre slovenskú verejnosť bol najskôr otvorený list odvolanej šéfky vyšetrovateľov Úradu inšpekčnej služby Diany Santusovej, potom prišiel na rad ešte väčší bonbónik - Peter Kažimír. Práve jeho meno, ale tiež Petra Pellegriniho, sa totiž spomína v súvislosti s výpoveďami viacerých svedkov, tzv. kajúcnikov, v ostro sledovaných kauzách. A vraj by ho na poste guvernéra NBS mal nahradiť Ivan Mikloš. Toto už bolo priveľa aj pre Romana Michelka, ktorý sa tomu povenoval vo svojom statuse.
Santusová jasne vycvičila a usvedčila, že Kovařík hrubo zneužil právomoci

List vyšetrovateľky inšpekcie policajného zboru Diany Santusovej nemožno podľa Romana Michelka hodnotiť inak ako výraz absolútneho zúfalstva. „Do detailov a podrobností popísala, aké pomery sú dnes v policajnom zbore. Ukazuje, ako hrubým porušovaním zásadných princípov zákonnosti, s cieľom za každú cenu ochrániť „kajúcnikov“. Šikana slušných policajtov prekonáva všetky medze,“ píše v úvode svojho statusu Michelko a dodáva, že novému šéfovi inšpekcie musia vrátnici hlásiť dokonca aj pohyb mimo pracovných hodín.

„Inštaloval tam záznamové zariadenia, aby mal činnosť svojich kolegov pod permanentnou kontrolou,“ krúti hlavou politológ, spisovateľ a publicista v jednej osobe. Santusová v otvorenom liste tiež píše, aký absurdný bol zásah policajného prezidenta. „Vraj sa pri tejto akcii porušili interné predpisy. Opak je pravdou, všetko bolo v poriadku. Naopak, až deň po tom sa pravidlá menili, Kovařík zmenil podmienky v tom zmysle, že o takých akciách má byť prezident informovaný. Santusová jasne vycvičila a usvedčila, že Kovařík hrubo zneužil právomoci,“ konštatuje Michelko.

Okrem 100-tisíc zobral Mikulec ďalších 15-tisíc. Je z toho aj písomný záznam, šokuje Michelko (VIDEO)
Situácia okolo ministra vnútra Romana Mikulca sa čím ďalej tým viac mení v jeho neprospech. Informácie, ktoré vyplávali na povrch o jeho údajnom prijatí úplatku vo výške 100-tisíc korún síce popiera, Roman Michelko má ale na neho ďalšiu informáciu... Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Považujem za podstatné uviesť, že poznatky zadovážené vo forme dôkazov práve špecializovaným vyšetrovacím tímom preukazujú, že jedinou motiváciou osoby Peter P. na jeho už dlhodobú spoluprácu v tak neštandardnom rozsahu s orgánmi činnými v trestnom konaní je predovšetkým jeho obrovská snaha o vyhnutie sa trestnému stíhaniu vo veci jeho ekonomickej trestnej činnosti páchanej v enormnom rozsahu. A to, žiaľ, preukázateľne aj v spolupráci s niektorými príslušníkmi Policajného zboru, ktorí vo veciach páchania jeho trestnej činnosti účelovo nekonajú, prípadne ho o konaní vopred informujú a koordinujú ho s ním tak, aby výsledkom trestného konania v žiadnom prípade nebolo objasnenie ním páchanej trestnej činnosti,“ píše ďalej v statuse Michelko.

Prvú bitku vyhrala NAKA. Kto nakoniec vyhrá celú vojnu? Píše Roman Michelko
"Vojna policajtov naďalej pokračuje. Na strane jednej je Slovenská informačná služba. Tá už pred mnohými mesiacmi poukázala na hrubé nezákonnosti, ktoré pácha časť vyšetrovateľov pracujúcich na silne exponovaných politických kauzách. Nateraz sa ale... Čítať ďalej
23 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Najväčší korupčník v galaxii, sa stane nominantom „najantikorupčnejšej“ vlády

Michelko si tiež myslí, že odvolanie Kažimíra z postu guvernéra NBS, je absolútne mimo. „Vrchný pätolízač Kremský odpálil podobný balónik. Jeho právne vedomie je nulové, resp. na úrovni chovanca osobitnej školy. EÚ si veľmi zakladá na nezávislosti guvernérov národných bánk. Toto jednoducho nemôže prejsť. Koho teda má údajne nahradiť?“ pýta sa politológ, spisovateľ, a publicista.



„Inkona korupcie hlavná postava Gorily Ivan Mikloš guvernér NBS. Ústredná postava Gorily, najväčší korupčník v galaxii, sa stane nominantom „najantikorupčnejšej“ vlády. Môže existovať väčší gýč? No a prečo ho Igor „musí“ navrhnúť a zabezpečiť jeho zvolenie. Igor totiž Miklošovi niečo dlží, keď bol stíhaný za svoje ťažké ekonomické zločiny. Vďaka Miklošovi sa jeho zločiny premlčali. No a teraz mu to vracia,“ dodáva šokujúco na záver svojho statusu Roman Michelko.

Iza Bela: Mikloš a Dzurinda v privatizáciách úplne rozpredali Slovensko! A ešte k tomu všetko pod cenu (VIDEO)
Iza Bela je „bežná“ žena z ľudu, ktorá nemá rada neprávosť, podvody a klamstvá na tých, ktorí tvoria hodnoty Slovenska. Aj preto si nedáva pri kritike politikov servítku pred ústa. Presne tak, ako v statuse, v ktorom poriadne „naložila“... Čítať ďalej
24 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik