Poslanec SaS žiada stretnutie obetí sexuálneho zneužívania duchovnými s pápežom
16 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Obetí sexuálneho zneužívania predstaviteľmi cirkvi nie je ani na Slovensku málo. Miroslav Žiak zo SaS si želal, aby sa obete zneužívania mohli stretnúť s pápežom. Tejto požiadavke však vyhovené nebude. Informuje eReport.


Hľadať útechu a zoceliť svoju vieru pri pápežovi Františkovi, ktorý čoskoro dorazí na Slovensko, môžu len zaočkovaní. Napriek tomu, že aj títo ľudia prenášajú COVID-19 na ostatných ľudí, či už zaočkovaných alebo nie, sú podmienky vlády jasne stanovené. Objavila sa však ďalšia skupina ľudí, ktorí sa k pápežovi nedostanú - obete sexuálneho násilia.

Chmelár: Politici chcú fotečku s pápežom Františkom. Kto z nich berie vážne jeho výzvy proti zbrojeniu?
Návšteva pápeža Františka je pre Slovákov veľkou vecou. Žiaľ, priživiť sa na nej chcú aj naši politici, ktorí by si u ľudí radi prinavrátili nejaké stratené bodíky. Toto sa však nepáči nášmu historikovi, publicistovi, politickému analytikovi a aj... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Poslancovi SaS plán mu nevyšiel

Poslanec SaS by udalosť príchodu pápeža najradšej ešte o niečo obohatil. Ak už autority nedbajú na riziko šírenia koronavírusu, prečo zoznam tých, ktorí sa stretnú s pápežom, nerozšíriť? Plán poslanca nájsť obetiam sexuálneho zneužívania cestu k pápežovi mu však u kompetentných neprešiel. „Bohužiaľ, neprešlo to, a tak títo ľudia pri príchode pápeža na Slovensko nebudú mať možnosť sa ani tentoraz s ním stretnúť a nájsť u neho nielen pochopenie, ale aj konečne riešenie,” skonštatoval Žiak.

„Snažili sme sa osloviť Konferenciu biskupov Slovenska a aj pani prezidentku. Skrátka všetky cesty. Nikdy sme neboli vypočutí. Vždy skôr prišla odpoveď, aby sme neprovokovali. Povedali, nedráždite a vážte si, že tu je. Mne to prišlo ako frázy,” sťažuje sa poslanec Žiak.

Matovič to za lotériu poriadne schytal: „Vy ste chorý človek. Toto mohol vymyslieť len zákerný sadista!“
Igorovi Matovičovi sa opäť podarilo poriadne nasrdiť Slovákov. Včera sa totiž spustila jeho toľko vychvaľovaná očkovacia lotéria. Kým on sa na sociálnej sieti teší z toho, akú super genialitu zase vymyslel, Slováci mu za to v diskusii veruže... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik