Prvú bitku vyhrala NAKA. Kto nakoniec vyhrá celú vojnu? Píše Roman Michelko
23 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Vojna policajtov naďalej pokračuje. Na strane jednej je Slovenská informačná služba. Tá už pred mnohými mesiacmi poukázala na hrubé nezákonnosti, ktoré pácha časť vyšetrovateľov pracujúcich na silne exponovaných politických kauzách. Nateraz sa ale zdá, že pozične vyhrávajú práve vyšetrovatelia NAKA. Vyhrá NAKA celú vojnu?" Citát Roman Michelko


Politológ, spisovateľ, a publicista Roman Michelko v článku, ktorý zverejnil portál Veci-verejné prináša krátky výpočet udalostí, z ktorých je jasné, že vojna policajtov naďalej pokračuje.
Výpočet udalostí

V úvode sa vracia k schôdzke najvyšších ústavných činiteľov štátu v priestoroch SIS a k správe predsedu parlamentu Borisa Kollára. Kollár je prečítal poslancom NR SR na neverejnom rokovaní.

Podľa Michelka zo správy vyplýva, že SIS konštatovala, že vo vyšetrovacích zložkách sa dejú neprípustné veci. "Má dochádzať k masovému obviňovaniu nepohodlných ľudí s tým, že podozrivých psychicky lámu a neumožňujú im adekvátne sa brániť," píše.

Roman Michelka poukazuje na to, že na uvedenom stretnutí mali byť aj páchatelia, teda špeciálna prokuratúra reprezentovaná Danielom Lipšicom. A aj policajná inšpekcia, ktorá mala konanie vyšetrovateľov preveriť. Michelka ich prítomnosť na tajnej schôdzke označil za zásadnú systémovú chybu.

Obvinení advokáti Ribár a Filo nejdú do väzby! Rozhodol Najvyšší súd SR
21 | 06 | 2021 | editor01hd

Úloha kajúcnika Bernarda Slobodníka

Šéf Úradu inšpekčnej služby Adrián Szabó bol zadržaný a obvinený z korupcie práve na základe zistení zo správy SIS. Zistenia boli postúpené Úradu inšpekčnej služby. Uplácať ho mal vtedajší šéf Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernard Slobodník. Dnes známy, ako jeden z kajúcnikov.

Otázniky podľa Romana Michelka vyvoláva skutočnosť, že Slobodník má status kajúcnika už mnoho mesiacov. A toto svedectvo prišlo naozaj ako na objednávku v čase, keď bolo treba zastrašiť a zastaviť Úrad inšpekčnej služby Policajného zbor.

"Následne bolo zaistených viacero živých spisov, predovšetkým z akcie Očistec, ale pokúsili sa o získanie podkladov aj v kauze bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského. Podľa vyjadrení inšpekcie tieto spisy zabavili preto, lebo im na NAKE neboli ochotní tieto spisy odkopírovať," píše Roman Michelko.

Bránik vláde kvôli očkovaniu: Neustále to svojou nekonečnou tupotou budete sabotovať!
Radovan Bránik sa pokúšal vytlačiť si certifikát o očkovaní. To však v dôsledku opakujúcej sa chyby systému nejde. „A od momentu úspešného stiahnutia konečná. Desiatky pokusov o opätovné prihlásenie sa s prideleným PIN, pritom systém tvrdí, že... Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Petra Demková

Ide o závažný zásah do stále živých vyšetrovaní

Zaistenie celých originálov vyšetrovacích spisov je zásah do stále živých vyšetrovaní. Podľa portálu Veci-verejné to skonštatoval Úrad špeciálnej prokuratúry.

"Medzitým bol Adrián Szabó Špecializovaným trestným súdom v Pezinku prepustený pre údajný nedostatok dôkazov. Následne na to však Najvyšší súd rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku zmenil a Adriána Szabóa zobrali do väzby," píše Michelko.
Vojna pokračuje

"Na strane jednej je Slovenská informačná služba, ktorej poskytuje politické krytie strana SME RODINA. Naopak hrubé nezákonnosti časti vyšetrovateľov NAKA, svojím vplyvom chráni predovšetkým Úrad špeciálnej prokuratúry na čele s Danielom Lipšicom," vysvetľuje Roman Michelko.
Zdá sa, že pozične vyhrávajú vyšetrovatelia NAKA

"Elimináciou šéfa inšpekcie vojna policajtov neskončila. Len jedna strana si pripísala jednu vyhratú bitku," upozorňuje Michelko.

"Uvidíme, ako skončí preverovanie spisov, ktoré Úrad inšpekčnej služby Policajného zboru zabavil. Je možné, že Úradu inšpekčnej služby Policajného zboru už čoskoro „vráti úder“. Výsledok vojny policajtov je tak otvorený. A zdesená verejnosť sa zrejme dočká ešte mnohých bitiek. Odhadovať víťaza je priskoro. Isté je len to, že najväčším dôsledkom tejto vojny je prudký pokles dôvery občanov v to, že sa môžu domôcť spravodlivosti." Dodáva na záver v článku zverejnenom na portáli Veci-verejné.

Rus, ktorý pracoval ako asistent vedeckého výskumu, bol v Nemecku zatknutý a obvinený zo špionáže
Rus, ktorý pracoval ako asistent vedeckého výskumu na univerzite v Nemecku, bol zatknutý kvôli podozreniu zo špionáže. Je obvinený z poskytovania informácií Moskve výmenou za hotovosť, oznámil v pondelok Berlín. Informuje portál RT. Čítať ďalej
22 | 06 | 2021 | Lukáš Leca