Princetonská univerzita na čele ideologického rasistického zápasu proti belochom?
13 | 08 | 2021 I René Balák

 V rámci svojich odborných štúdií budú študenti prestížnej princetonskej univerzity v USA môcť navštevovať kurz „Historické korene a vývoj hnutia Black Lives Matter“. Študijný program zahŕňa prezentáciu ideologického konceptu o údajne vrodenom rasizme  príslušníkov bielej rasy. Informuje portál foxnews.com.



Univerzita Princeton

Jedna z prestížnych amerických univerzít sa zapojí do ideologického zápasu o chápanie toho, čo znamená pojem rasizmus, ako aj toho, kto sa rasizmu dopúšťa. Najnovšie ideologické trendy 21. storočia, ktoré sú ovocím neomarxistického pochodu vzdelávacími inštitúciami v druhej polovici 20. storočia si nachádzajú programovú podporu na najprestížnejších amerických vzdelávacích inštitúciách.


Migrant vo Francúzsku zavraždil kňaza. Dokážu sa západné štáty poučiť z tragédie?
Vražda P. Oliviera Maireho, provinciálneho predstaveného montfortských misionárov, bude ešte niekoľko dní hlavnou témou francúzskych médií. Za vraždou stojí migrant z Rwandy. Či sa zmení migračná politika Francúzska, zostáva otázkou. Podobne aj... Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | René Balák

Kurz "Black lives matter"

Portál foxnews.com priniesol zaujímavú a znepokojivú informáciu. V rámci svojich odborných štúdií budú študenti prestížnej Princetonskej univerzity v USA navštevovať kurz so zvláštnym konceptom. Ide o vzdelávací kurz, v ktorom sa dozvedia o hnutí Black Lives Matter ako aj jeho programe a cieľoch. Študijný program zahŕňa prezentáciu ideologického konceptu o údajne vrodenom rasizme príslušníkov bielej rasy. Názov kurzu je veľavravný: „Historické korene a vývoj hnutia Black Lives Matter“.



Kurz vedie Hanna Garthová

Kurz o rasizme a hnutí BLM bude viesť prof. Hanna Garthová, ktorá sama o sebe píše ako o osobe prejavujúcej široký záujem o spôsoby boja proti štrukturálnemu násiliu. Garthová v rámci vlastnej sebaprezentácie ozrejmuje ideologické pozadie vlastného vedeckého výskumu a pedagogickej činnosti: „Celý môj výskum, výučba a mentoring sa zameriava na môj záväzok k feministickej metodológii a kritickej rasovej teórii.“ Ak by niekto z čitateľov chcel hľadať vedecké parametre v tomto vyjadrení, tak by si najprv musel naštudovať metodológiu vedy. Potom by pochopil ideologickú podstatu jej vyjadrenia, ktoré nemá nič spoločné s vedou.

Táto správa dorazila aj na  liberálno-ľavicový Warsaw Enterprise Institute, kde bola prezentované v mene ideológie pokroku ako pozitívna skutočnosť. Ďalšou perlou vedy menovanej profesorky je jej tvrdenie, že „v skratke: každý produkt ľudského myslenia, každé správanie, sociálny vzťah, inštitúcia atď. - všetko, čo je ľudské, dokonca aj inštinkty, má svoj pôvod v rasizme, ktorý je súčasťou bielej rasy“.
Texty Angely Davisovej

Kurz na princetonskej univerzite bude zahŕňať okrem iného čítanie textov Angely Davisovej, bývalej viceprezidentky komunistickej strany USA, čo samo osebe nie je prekvapením, keďže radikálne neomarxistické koncepcie tvoria doktrinálnu a filozofickú kostru nových ideologických konceptov. Nový kurz bude spustený v nasledujúcom jesennom semestri a jeho autori tvrdia, že bude mať za úlohu „dokumentovať formu vyvlastnenia postihujúcu čiernych Američanov. V druhom rade navrhnúť kritickú analýzu väzenského systému, brutality polície, mestskej chudoby a nadradenosti bielych“ v Spojených štátoch.
Kontroverzná umelkyňa Davisová

Verejnosť sa však nedozvie, že jedným z „kriticky dôležitých vedeckých zdrojov“ navrhnutých autormi  a garantmi kurzu sú okrem iného, žurnalistické texty Angely Davisovej, ktorá bola v roku 1972 zaradená FBI na zoznam desiatich najpodozrivejších zločincov na území  USA. Bola paradoxne okrem iného obvinená aj z účasti na vražde, čo sa však v rámci vyšetrovania nepodarilo dokázať. Tajné služby ju sledovali aj kvôli jej otvorenej aktivite zameranej na budovanie svetového komunizmu. Je symptomatické, že osoby s takýmto profilom dostávajú čoraz väčší priestor v akademickom svete, pričom osoby s kritickým a logickým myslením sa stávajú osobami, ktoré sú vo svete univerzít persona non grata.

Prizná Biden, že newyorkské dvojičky nezničili arabskí teroristi, ale domáce tajné služby? (Alexander Cyganov)
Komentár Alexandra Cyganova (Tsargrad.tv) Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič