Veľkej Británii hrozí dramatický akútny nedostatok potravín! Pomáhať majú vojaci
12 | 08 | 2021 I Ingrid Vrabcová
Mnohé regály v supermarketoch vo Veľkej Británii zívajú prázdnotou Situácia pripomína stav zo začiatku pandémie. Krajine hrozí akútny nedostatok potravín. Dôvod: chýbajú vodiči v zásobovaní. Pomôcť majú teraz vojaci, informuje Stern.
Regály zívajú prázdnotou

Ovocie, zelenina, čerstvé mäso –  Veľkej Británii chýbajú potraviny. V mnohých supermarketoch v celej krajine zostávajú regály prázdne. Dôvodom chýbajúceho tovaru je nedostatok vodičov zásobovacích vozidiel. Brzdí to dodávky potravín zo skladov do supermarketov. Očakáva sa, že britská vláda čoskoro oficiálne požiada o pomoc armádu.

ŠKANDALÓZNE ODHALENIE: Tajná zmluva Pfizer/EÚ – o miliardy predražené vakcíny, zodpovednosť na pleciach štátov únie, účinok vakcín nejasný
04 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chýba až 100 000 vodičov

Združenie cestných nákladných dopravcov (RHA) odhaduje, že v celej krajine chýba až 100 000 vodičov. Pod tento "historický" nedostatok sa podpísali nové pobrexitové pravidlá, napríklad potrebné pracovných víz pre občanov EÚ, a pandémia.

V minulom roku kvôli koronovým pravidlám nemohlo asi  30 000 žiadateľov absolvovať vodičské  skúšky na nákladné vozidlá. Nedávno sa mnohí vodiči museli izolovať kvôli kontaktu s ľuďmi nakazenými koronavírusom. Regály supermarketov zostali tak v celej krajine prázdne. Pomerne nízke mzdy a vysoké náklady na odbornú prípravu však spôsobovali problémy už predtým.

Mladí Francúzi sa chcú zámerne nakaziť koronavírusom, aby sa vyhli očkovaniu
Vo Francúzsku sa údajne ľudia chcú úmyselne nakaziť koronavírusom, aby sa vyhli očkovaniu ako vyliečení ľudia. Dôvod: Len tí, ktorí prekonali COVID-19, alebo boli očkovaní, môžu získať vytúžené povolenie ("Pass Sanitaire"), ktoré je povinné... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Nedostatok potravín v Británii: Spoločnosť Aldi zvyšuje mzdy vodičom v zásobovaní

Len nedávno preto nemecký maloobchodný gigant Aldi zvýšil mzdy, aby neprišiel o vodičov v dôsledku krízy v zásobovaní spôsobenej Brexitom a pandémiou koronavírusu.

Britský denník The Sun informoval o riešení chronického nedostatku vodičov zásobovacích áut a z toho vyplývajúceho nedostatku potravín. Do pohotovosti povolali armádnych vodičov nákladných áut. Približne 2 000 vodičov nákladných vozidiel z Kráľovského logistického zboru a ďalších plukov je v pohotovosti už päť dní, aby pomohli s distribúciou základných potravín.

Fatálne následky očkovania: Hlavný nemecký patológ žiada viac pitiev očkovaných ľudí. 30 až 40 percent údajne zomrelo „na očkovanie“
Viac ako jedno z troch úmrtí po očkovaní môže byť spôsobené samotným očkovaním. Taký je výsledok z viac ako 40 obdukcií, ktoré urobil Prof. Dr. Peter Schirmacher z Ústavu patológie na Univerzite v Heidelbergu. Najnovšie údaje zo štúdie Biontechu... Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Hľadá sa armádny personál s kvalifikáciou vodiča nákladného vozidla

„Požiadavka bola rozposlaná všetkým príslušníkom armády s kvalifikáciou vodiča nákladných vozidiel. Zaradia ich do päťdňového čakacieho zoznamu na pracovné miesta vodičov vo veľkých distribučných centrách v celej krajine,“ cituje Stern zdroj.

"Vojaci budú v prípade potreby ubytovaní v hoteloch a budú pracovať dlhšie, aby sa zvládla kríza. Budú sa podieľať na distribúcii potravín, ako aj na preprave ďalších základných, životne dôležitých tovarov a lekárskej pomoci."

Policajné násilie proti pokojným demonštrantom na základe klamstva úradnej moci
Demonštrácia 80-tisíc ľudí za sexuálnu rozmanitosť bola povolená. Ohlásený protest 20-tisíc ľudí o týždeň neskôr na základné práva však nie. A dôvod? Údajne mali vopred avizovať, že nebudú mať rúška. Samozrejme, že išlo o čistý výmysel. Poslal tak... Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Len „náplasť“, ktorá nestačí na vyriešenie problému

Už vlani v marci vojaci pomáhali s distribúciou rúšok do nemocníc. Minulý mesiac vláda Borisa Johnsona dočasne predĺžila pracovný čas vodičov z deviatich na desať hodín. Môžu tak absolvovať aj dlhšie cesty. Toto opatrenie, ktoré Združenie cestných dopravcov (RHA) nazvalo "náplasťou", však na vyriešenie problémov s distribúciou nestačí, dodáva na záver Stern.

Mimoparlamentná vyšetrovacia komisia v Holandsku chce žalovať vládu kvôli očkovaniu proti COVIDu
01 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová