Mladí Francúzi sa chcú zámerne nakaziť koronavírusom, aby sa vyhli očkovaniu
09 | 08 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Vo Francúzsku sa údajne ľudia chcú úmyselne nakaziť koronavírusom, aby sa vyhli očkovaniu ako vyliečení ľudia. Dôvod: Len tí, ktorí prekonali COVID-19, alebo boli očkovaní, môžu získať vytúžené povolenie ("Pass Sanitaire"), ktoré je povinné napríklad pri návšteve reštaurácií. Odborníci sú zdesení, píše focus.de.



Nenosí rúško a neumýva si ruky

"V najhoršom prípade ma to pripúta na lôžko na niekoľko dní, v najlepšom prípade nebudem mať žiadne príznaky,“ – citovala spravodajská stanica Franceinfo 20-ročnú ženu. Istý 25-ročný mladík povedal novinám "Le Figaro", že už nenosí rúško a menej si umýva ruky, aby sa nakazil, a získal tak potvrdenie ("Pass Sanitaire").

Tento doklad o očkovaní, negatívnom teste alebo prekonanom ochorení COVID-19, ktorý je vo Francúzsku kontroverzný, má byť povinný pri návšteve reštaurácií, alebo pri cestovaní vlakom na dlhšie vzdialenosti. Mladý muž povedal novinám, že nechce čakať týždne na dve očkovania.

Masívne vedľajšie účinky po očkovaní detí teraz aj v Rakúsku. Trpké svedectvo matky dvoch vážne chorých detí (Willi Huber)
Komentár Williho Hubera (Report24) Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Uprednostnila by ochorenie pred očkovaním

Podľa správy 20-ročná študentka povedala: "Úprimne, keby mi kamarátka povedala, že má COVID, možno by som išla za ňou, aby ma nakazila." Podľa denníka "Le Figaro" ďalšia mladá žena sa nechce nevyhnutne nakaziť. Radšej by ale uprednostnila ochorenie pred očkovaním. Bola by radšej, keby jej imunitný systém porazil chorobu „prirodzene“.
"Skúšal som už všetko, aby som ochorel“

Podobné vyhlásenia sa objavujú na sociálnych sieťach. Napríklad jeden užívateľ na Twitteri napísal: "Radšej budem mať raz COVID, ako by som sa mal očkovať každé tri mesiace do konca života." Iná užívateľka píše, že jej manžel bol v karanténe kvôli COVIDu-19. "Skúšala som všetko, aby som sa nakazila. Ale bez úspechu.“

Vírus sa vracia! Majster sveta v očkovaní – Izrael bojuje s raketovým nárastom nových prípadov (Peter Münch)
Komentár Petra Müncha (Süddeutsche Zeitung) Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Odborníci tento postup odsudzujú

Odborníci tento prístup odsudzujú. Epidemiológ Philippe Amouyel povedal pre televíznu stanicu LCI, že ide, žiaľ, o skutočný trend. "Hrať takúto hru na vírus je totálna chyba.“ Mladí ľudia sa cítili bezpečne. V poslednom čase sa ale priemerný vek pacientov na jednotke intenzívnej starostlivosti chorých na COVID-19 znížil. A aj keď je infekcia spočiatku bezpríznaková, riziko neskorých následkov nie je zanedbateľné, povedal Amouyel, uzatvára focus.de.

Bývalý rakúsky vicekancelár Strache varuje pred „veľkým resetom“ (Steffen Munter)
Komentár Steffena Muntera (The Epoch Times) Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová