Ukrajinský expert prezradil: "Rusi na svojich prístrojoch vidia americké neviditeľné F-35!"
10 | 08 | 2021 I Ivan Brožík

Bývalý šéf ukrajinského „Antonova“ oznámil viditeľnosť F-35 na ruských prístrojoch. Lockheed Martin tak dostal nateraz najtvrdšiu ranu a to ešte od spojencov.


Ukrajinci sa tvária, ako keby mali na nákup nových lietadiel. A vyberajú si, čo je proces, pri ktorom unikajú na verejnosť doteraz málo známe skutočnosti. O jednej takej píše portál topwar.ru.
Ukrajina nemá na čom lietať

Ukrajinské vojenské letectvo musí čo najskôr nahradiť ešte sovietske stíhačky MiG-29 a Su-27. Ich údržba už prakticky nie je možná. Všetky dodávky náhradných dielov sú viazané na Ruských exportérov. A tak prichádza do úvahy iba "nákup". V úvodzovkách preto, že Ukrajina podľa dostupných správ nemá ani len na letecké palivo.
Chcú stroje od Američanov

Stíhačky z bývalej sovietskej éry chce Kyjev nahradiť  americkými lietadlami F-15EX Eagle II od spoločnosti Boeing, alebo F-35 Lightning II od spoločnosti Lockheed Martin. Bývalý šéf a bývalý hlavný konštruktér Štátneho podniku Antonov Alexander Los však pre ukrajinský portál Defense Express, ktorý cituje topwar.ru výber upresnil.

Kto z koho - ruský Suchoj SU-75 v súboji s americkou F-35
Ruskí piloti oznámili, kto vyhrá reálny súboj medzi Su-75 a F-35. Stačili im na to výsledky, ktoré vyprodukoval počítačový letecký simulátor po zadaní letových schopností, zbraňových systémov a iných technických detailov oboch... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Ivan Brožík

Rusi F-35 "vidia"

Alexander Los objasnil, že F-15EX Eagle II je kompletný „muničák“, ktorý je schopný uniesť 24 systémov zbraní a pracovať na dlhé vzdialenosti. Dodal, že stíhacie bombardéry F-35 Lightning II sú pre Ukrajinu nepoužiteľné (nakúpilo ich Poľsko - pozn. red. HD.), lebo ruská protivzdušná obrana ich vidí napriek faktu, že sa deklarujú ako stealth, teda, neviditeľné.
Kam z ideologických konopí

Ukrajina nemá vlastnú výrobu stíhačiek. Preto modernizácia existujúceho sovietskeho lietadla, ktoré sa po roku 2035 môže zmeniť na „muzeálne exponáty“, nedáva zmysel. Po prvé, náhradné diely musia byť odobraté z Ruska. Za druhé, zastarané lietajúce stroje nedostanú žiadne špeciálne „schopnosti a schopnosti“.  A čo horšie, najmodernejší americký zbrojný program v tomto segmente Rusov nijako nevyrušuje. Píše portál topwar.ru.

(Medzititulky red. HD)

Program neviditeľných stíhačiek F-35 vo výške 1,7 bilióna dolárov neuspel
Vzdušné sily USA priznali, že program neviditeľných stíhacích lietadiel F-35 neuspel. Toto oznámenie vyvolalo rozhorčenie Američanov, ktorí si myslia, že obrovský rozpočet mohol byť lepšie využitý, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Marek Molnár