Očkovať deti plošne a v čo najväčšom počte od 12 rokov je krajne nezodpovedné a nevhodné, tvrdí doktor Slivka
30 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Proti vakcinácii na COVID-19 u detí nad 12 rokov sa búria aj niektorí pediatri. Ani oni neschvaľujú očkovanie experimentálnymi vakcínami, ktorých účinky sa môžu prejaviť až o niekoľko rokov. Jedným z nich je i doktor Michal Slivka z malej obce neďaleko Košíc.


Michal Slivka je všeobecným lekárom pre deti a dorast v obci Bohdanovce, kde sa, podľa jeho slov, stará o asi 1200 detí a dorastencov. Jeho názor na očkovanie detí zverejnil v statuse facebookový profil Nespokojný občan. Slová doktora Slivku na očkovanie, ale aj na samotný prenos koronavírusu sú rozhodne zaujímavé, ba doslova odporujúce tomu, čím sa nám vláda a odborníci pokúšajú „vymývať mozgy“ v médiách.
Každé dieťa je jedinečné a preto vyžaduje individuálny prístup nie len ku očkovaniu

„Prečo médiá a vláda nepočúvajú názor aj iných lekárov, ktorých neplatia farmafirmy a ktorým ide v prvom rade o zdravie detí? Prečo v médiách nevidíme širokú odbornú diskusiu, ale len jeden názor vyhovujúci tejto vládnej koalícii?“ pýta sa v úvode statusu profil Nespokojný občan, ktorý vzápätí už prenecháva slovo doktorovi Michalovi Slivkovi, na ktorého sa čoraz častejšie obracajú rodičia s otázkou, aký je jeho názor na očkovanie detí.

„Od počiatku pandémie sme na našej ambulancii zaznamenali množstvo pozitívnych prípadov po antigénovom testovaní u detí a dorastencov. 90% detí nemalo žiadne príznaky ochorenia a 10% len ľahký priebeh prebiehajúci pod obrazom zvýšenej teploty, pokašliavania a nádchy,“ konštatuje hneď v úvode pediater a dodáva, že počas celého doterajšieho priebehu vyhlásenej pandémie nezaznamenali ani jeden prípad stredne ťažkého či ťažkého priebehu ochorenia.

Doktor Lipták šokuje: U ľudí, ktorí nie sú rizikoví, ale aj u detí, je očkovanie nezmyslom! (VIDEO)
Peter Lipták je praktický lekár, ktorý síce nepracoval počas najväčšej pandémie v nemocnici, zato s pacientami s koronavírusom sa vo svojej ordinácii stretával. Priznal zo aj v rozhovore, ktorý je zverejnený vo videu v statuse Tomáša... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Preto mojím názorom je, že očkovať deti plošne, stádovite a v čo najväčšom počte od 12 rokov a nebodaj v budúcnosti mladšie je krajne nezodpovedné a nevhodné,“ priznáva doktor Slivka, podľa ktorého je každé dieťa jedinečné. Preto vyžaduje aj individuálny prístup nie len ku očkovaniu, ale ku všetkému čo v živote potrebuje. „Nemecká očkovacia komisia pre nedostatok vedeckých údajov neodporúča plošnú vakcináciu detí a mládeže proti ochoreniu COVID-19. Koľko nerozumných životných filozofií a postojov sme už od Nemecka prevzali, preto nechápem, že na otázku očkovania detí máme odlišný názor...“ krúti pomyselne hlavou pediater.

Očkovanie detí proti koronavírusu má jedno malé "ale" (Susanne Ausicová)
Komentár Susanne Ausicovej (The Epoch Times) Čítať ďalej
17 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Namiesto očkovania jesť ovocie a zeleninu a prinúťme deti hýbať sa

Dôležitý vedecký zápas o chápaní príčin chorôb a následnej liečbe zohrali podľa Slivku v minulosti dvaja velikáni medicínskej vedy – Jean Louis Pasteur (1822 – 1895) a Claude Bernard (1813 – 1878). „Jadrom ich sporu bola odpoveď na otázku, čo je nebezpečnejšou príčinou ochorení – škodlivina (napr. baktérie, toxíny, vírusy), alebo biologická výbava človeka. Pasteur tvrdil a na pôsobení mikroorganizmov dokazoval, že príčinou chorôb u človeka je vždy nejaká škodlivina.

Claude Bernard zastával názor, že choroby zapríčiňuje podlomená odolnosť organizmu, alebo zvýšená zraniteľnosť niektorej jeho časti. Spor zástancov týchto dvoch názorových skupín trval veľmi dlho,“ píše doktor Slivka a dodáva, že Pasteur nakoniec krátko pred svojou smrťou priznal, že prítomnosť škodliviny nie je pre vznik choroby rozhodujúca. „To znamená, že naše zdravie podmieňuje hlavne biologická „výbava“ človeka a životné prostredie v ktorom sa nachádza,“ vysvetľuje Slivka.



Dôležitá je teda nielen diagnostika a samotná liečba, ale hlavne zodpovedný postoj každého z nás k svojmu telu. To, ako sa stravujeme, aké hodnoty vyznávame, ako sa pohybujeme, dokážeme odpočívať a ovládať stres... „Namiesto očkovania naučme svoje deti jesť ovocie a zeleninu, skráťme ich pobyt sedenia pred počítačom či televízorom a prinúťme ich hýbať sa. Naučme ich, aby boli vďačné, pretože nie my to potrebujeme, ale oni to potrebujú. Učme deti ďakovať. Nič horšie zemi neškodí ako nevďačné srdce.

Nevďak totiž zarýva hlbšie ako hrobárova lopata. Naučiť deti vyznávať tie pravé hodnoty je jednou z významných vecí, ktoré môžeme urobiť pri budovaní ich imunity. No to nik nedokáže iba slovami,“ prízvukuje doktor, podľa ktorého osobný príklad zatieni všetkých geniálnych teoretikov pedagogickej vedy. „Myslíš, že ak postavíš pred somára vedro s vodou a prikážeš mu piť, tak to urobí? Ale, kdeže! Musíš pritiahnuť druhého somára, ktorý keď začne piť, tak ten tvoj sa pridá,“ končí akosi zvláštne svoje zamyslenie sa nad vakcináciou detí pediater Michal Slivka.

Je to oficiálne: Očkovanie detí je nezmysel. "Pokiaľ nejde len o kšeft," podotýka Uhrík
20 | 07 | 2021 | Tibor Sipos