Soročinová: EÚ už teraz naznačuje, že je „pripravená neuznať“ na jeseň výsledok volieb v Rusku
19 | 07 | 2021 I Petra Demková

„Čo sa týka nadchádzajúcich parlamentných volieb v Rusku, je jasné, že západ sa spoliehal na svoje nemalé investície do ich esa, takzvaného “lídra opozície” Alexeja Navaľného. A teraz, keď “chudák” Alexej nemôže z legitímnych dôvodov v týchto voľbách kandidovať. Ukázalo sa, že je kriminálnik. Tak nás západ už vopred pripravuje na neuznanie výsledkov týchto volieb,“ myslí si Soročinová.



Návrh spravodajcu z Litvy našiel v EP odozvu

Nádejná slovenská politička Monika Sofiya Soročinová upozornila, že „už v týchto dňoch výbor EP na návrh spravodajcu europoslanca z Litvy Andriusa Kubiliusa prišiel so správou predloženou výboru pre zahraničné veci Európskeho parlamentu. Má vyzvať EÚ, aby bola pripravená neuznať výsledky volieb do Ruskej štátnej dumy. Majú sa konať v dňoch 17. - 19. septembra 2021.

Existuje dôkaz! Ruské tajné služby údajne pomáhali vo voľbách psychicky labilnému jedincovi Trumpovi
19 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová


Tento návrh dokonca podporilo 56 členov výboru, deväť členov ho odmietlo a piati sa zdržali hlasovania. Návrh bol teda schválený a ďalej bude predložený na hlasovanie v Europarlamente počas plenárneho zasadnutia.
Farebná revolúcia v Rusku?

„Máme na jeseň očakávať ďalšiu farebnú revolúciu, tentokrát v Rusku?“ pýta sa mladá politička. Soročinová pripomenula, že EÚ a USA odmietli uznať výsledky minuloročných (2020) prezidentských volieb v Bielorusku, ktoré s obrovským náskokom vyhral prezident Alexander Lukašenko, a tak isto aj výsledky prezidentských, ako aj parlamentných volieb vo Venezuele.

Soročinová upozorňuje, že „Europoslanci takto vyzývajú EÚ, aby neuznala novozvolenú zostavu Ruskej štátnej dumy, ak sa septembrové voľby v roku 2021 „budú konať v rozpore s demokratickými zásadami a medzinárodným právom“. „Neskutočné!“ komentuje. „Z tohto vyplýva jediný záver, a to ten, že EÚ si už teraz chystá pôdu na ďalšie krytie farebných revolúcií pod zámienkou ochrany demokracie (ako tomu bolo aj v Bielorusku, na Ukrajine či vo Venezuele), prípadne rozšírené sankcie a šikanovanie Ruského ľudu,“ napísala kandidátka do NRSR.
EÚ nejde o demokraciu...

„Áno, ľudu, občanov, pretože aj napriek tomu, že EÚ si toto nikdy neprizná, v dôsledku jej šikanóznych rozhodnutí netrpí ani vedenie štátu, ani oligarchia, ale bežný občan a národ. A ako to už býva zvykom, kde je to pre EÚ/západ vyhovujúce, tam “porušenia” demokracie nájdu (napr. Bielorusko, Venezuela, Ukrajina atď.) a kde to je naopak treba, tak porušenia demokratických princípov a nekorektného priebehu volieb kryjú (napr. prezidentské voľby v USA 2020),“ upozornila Monika Soročinová.

Provokácia Moskvy: Manévrov NATO na Ukrajine sa prednostne zúčastňujú rusky hovoriaci vojaci
Aktívna fáza mnohonárodných manévrov Sea Breeze 2021, ktoré nedávno začali na Ukrajine, je sprevádzaná cvičeniami za účasti Spojených štátov a krajín NATO. Tie sa čoskoro uskutočnia v blízkosti ruských hraníc s protiruskou orientáciou, informuje... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Tibor Sipos


A nielen to. Politička upozorňuje, že litovský europoslanec Kubilius dokonca vyzval Európsku úniu, aby zvážila možnosť pozastavenia účasti Moskvy v medzinárodných parlamentných zhromaždeniach po voľbách v septembri 2021. „Tak tomuto sa povie bosoráctvo ...takéto veštenie o priebehu volieb, ktoré sa majú konať až o pár mesiacov... Je len zvláštne, že práve takíto ľudia si uzurpujú právo vyjadrovať sa k princípom demokracie,“ komentuje sarkasticky Soročinová.
Nech sa radšej venujú voľbám v USA

Podľa nej by sa radšej mal Europarlament „povenovať riadnemu prešetreniu výsledkov ostatných prezidentských volieb v USA (pretože tie na nás majú dosť veľký a priamy vplyv), ktoré prebiehali v štýle letákovej akcie, či aj napríklad voľbám na Slovensku. Prečo nie? Vzhľadom na podania na prokuratúre a sťažnostiach adresovaných štátnej volebnej komisii by Europoslanci celkom smelo mohli začať pochybovať o demokratickom priebehu volieb...“ navrhuje Soročinová.
Západ sa spoliehal na svoje „eso“, Navaľného

„Čo sa týka nadchádzajúcich parlamentných volieb v Rusku, je jasné, že západ sa spoliehal na svoje nemalé investície do ich esa, takzvaného “lídra opozície” Alexeja Navaľného, a teraz, keď “chudák” Alexej nemôže z legitímnych dôvodov v týchto voľbách kandidovať, lebo sa ukázalo, že je kriminálnik, tak nás západ už vopred pripravuje na neuznanie výsledkov týchto volieb. Aké priehľadné… scenár na 100% totožný s prípadom Cichanovsky-Cichanovskaya vs. Lukašenko. Dámy a páni organizátori rozvratov a farebných revolúcií v suverénnych štátoch, už ste naozaj až príliš čitateľní, pre budúcnosť vám želám viac fantázie,“ uzavrela svoj príspevok slovenská nádejná mladá politička.

Ruský odborník: "Koronavírus mutuje oveľa pomalšie ako vírus chrípky, no nemožno ho zastaviť"
Mutácie v koronavíruse sa vyskytujú oveľa pomalšie ako mutácie vírusu chrípky napriek pravidelnému množeniu nových kmeňov, uviedol pre agentúru TASS zakladateľ a generálny riaditeľ výskumného centra DNKOM pre molekulárne a genetické štúdie Andrej... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Diana Zaťková