Existuje dôkaz! Ruské tajné služby údajne pomáhali vo voľbách psychicky labilnému jedincovi Trumpovi
19 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová
Existuje dôkaz! Tvrdia Briti. "Ruské tajné služby pomáhali vo voľbách prezidenta USA.  Z Kremľa unikli dokumenty, ktoré odhaľujú podrobnosti. Osobne to nariadil Vladimír Putin. Podľa dokumentu cieľom bolo pomôcť labilnému Trumpovi dostať sa na prezidentskú stoličku.

Podrobnosti o uniknutom dokumente podľa portálu Blikk priniesol britský The Guardian. Podľa dokumentu Putin nariadil akciu na neverejnom zasadnutí Ruskej rady pre národnú bezpečnosť. Stretnutie sa uskutočnilo 22. januára 2016. Zúčastnili sa ho šéfovia tajnej služby a kľúčoví ministri vlády. V Amerike sa zatiaľ Republikánska strana pripravovala na februárové voľby a Trump mal veľkú šancu získať nomináciu.
Trump mal slúžiť strategickým záujmom Moskvy

Putin a jeho poradcovia sa podľa The Guardian zhodli, že Trumpov nástup k moci bude slúžiť strategickým záujmom Moskvy. Malo ísť o sociálnu krízu v USA. a oslabenie vyjednávacej pozície Ameriky v sporných otázkach. Vladimír Putin požiadal, aby našli spôsob ako zvýšiť Trumpove šance na úspech. Na tento účel boli oprávnení použiť „všetky existujúce prostriedky“, konkretizuje Blikk.

"V tajnom dokumente ‘č. 32-04 \ vd’ sa okrem iného uvádza popis Trumpa ako najsľubnejšieho kandidáta z hľadiska ruskej perspektívy. Nerozvážny, psychicky labilný a nevyvážený jedinec, ktorý trpí menšinovým komplexom,“ uvádza sa v správe podľa Blikk.

Británia pripravuje ďalšiu provokáciu, tentoraz chce do toho zatiahnuť i Čínu
Dôležitosť novej britskej operácie podčiarkuje, že sa na jej príprave podieľa tajná služba MI6. Ich úlohou má byť „zabezpečiť“ priestor v Juhočínskom mori. Uviedla Večerná Moskva. Slovom Británia pripravuje ďalšiu... Čítať ďalej
19 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič

Dokument sa podľa nezávislých odborníkov javí ako autentický

K dokumentu sa dostali aj západné spravodajské agentúry. Bola preskúmaná jeho pravosť. Nezávislí odborníci anglickým novinárom povedali, že sa javí ako autentický. Nepochybujú o tom, že rozhovory v Moskve v januári 2016 sa naozaj uskutočnili. Kremeľ dokonca zverejnil oficiálnu fotografiu prítomných sediacich za rokovacím stolom.

Putinov hovorca označil obvinenia The Guardian za „papierový román“. Podľa oficiálnych informácií sa hovorilo iba o otázkach týkajúcich sa Moldavska a národného hospodárstva.

Provokácia Moskvy: Manévrov NATO na Ukrajine sa prednostne zúčastňujú rusky hovoriaci vojaci
Aktívna fáza mnohonárodných manévrov Sea Breeze 2021, ktoré nedávno začali na Ukrajine, je sprevádzaná cvičeniami za účasti Spojených štátov a krajín NATO. Tie sa čoskoro uskutočnia v blízkosti ruských hraníc s protiruskou orientáciou, informuje... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Tibor Sipos