Vedec Flegr desí: Mutanti schopní prelomiť umelú aj prirodzenú imunitu proti Covidu prídu najneskôr na jeseň
18 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Jaroslav Flegr je český vedec, etológ, parazitológ a evolučný biológ, ktorý v statuse na sociálnej sieti píše, že na dosiahnutie kolektívnej imunity vzhľadom na vysokú nákazu súčasných variant vírusu bude potrebné zaočkovať viac ako 90% populácie. Samotné očkovanie podľa vedca však nestačí.


V Európe, ale aj v mnohých krajinách mimo nej sa rozbehol doslova očkovací blázinec. Politici v jednotlivých krajinách vymýšľajú možné aj nemožné len aby bolo zaočkovaných čo najviac ľudí. Ako však Jaroslav Flegr v statuse píše, iba samotné očkovanie nestačí. Potrebné je i plošné a najmä cielené PCR testovanie. A aby toho nebolo málo, „k dispozícii“ má aj dve desivé predpovede.
Na dosiahnutie kolektívnej imunity bude potrebné zaočkovať viac ako 90% populácie

Flegr hneď na začiatku statusu upozorňuje, že nežiada o zavedenie povinného očkovania, ale vzhľadom na vysokú nákazlivosť súčasných variantov vírusu bude potrebné na dosiahnutie kolektívnej imunity zaočkovať viac ako 90% populácie. „A toto, v existencii internetu, ktorý umožňuje ľahké šírenie dezinformácií, nemôže byť úspešné na základe dobrovoľnej povahy. Veľká časť ekonomicky dostatočne rozvinutých štátov bude preto pravdepodobne podporovať zavedenie povinného očkovania pred zimnou vlnou epidémie, a tých zvyšných po nej,“ píše v úvode statusu Flegr, podľa ktorého je dôležité aby štát poriadne sledoval dve jednoduché veci. „Prvou je, aby vláda eliminovala preventívne PCR testovanie z kategórie zdravotníctvo a druhou, aby odstránila jeho financovanie z rozpočtu ministerstva zdravotníctva. Týmto sa takmer okamžite zvýši súčasná kapacita testovania na dvadsaťnásobne,“ konštatuje Flegr.

Po COVID-e nás čaká ďalšia vlna umieraní, na chrípku a neliečené choroby, varuje profesor Flegr
Svet trápi nebezpečný koronavírus už takmer rok a pol, pričom za ten čas mu na celej planéte podľahlo približne dva a pol milióna ľudí. Čo nás však čaká ďalej? Na túto otázku sa pokúšal dať na sociálnej sieti odpoveď uznávaný český vedec evolučnej... Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


„Zväčšená kapacita umožňuje bezproblémové testovanie s výterom z úst alebo slinami raz za 14 dní neočkovaného človeka. Pri takejto intenzite preventívneho testovania epidémia nemá šancu začať, ani v neočkovanej populácii. Aj keby bolo treba otestovať 5 milióna osôb dvakrát mesačne (a asi to bude menej), stálo by to asi 58,7 milióna eur mesačne. Len na pripomenutie - jeden deň lockdownu je až 78 – 265 miliónov eur. Podľa toho, aký je prísny,“ dodáva český vedec, ktorý si preto myslí, že samotné očkovanie nestačí, a preto považuje plošné preventívne PCR testovanie za jediné a zároveň najlacnejšie a najpohodlnejšie ako zvládnuť súčasnú epidémiu.

Nespoliehajme sa na autoimunitu, ochráni nás iba vakcína, tvrdí vedec Jaroslav Flégr
"Imunita po chorobe sa odlišuje od osoby k osobe minimálne v rovnakom čase ako priebeh ochorenia sa odlišuje u rôznych ľudí. Niekto má tak ľahký priebeh, že chorobu ťažko zistí. U niektorých ľudí ochorenie trvá niekoľko dní, u iných niekoľko... Čítať ďalej
28 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

V hlavách vládcov diktátorských režimov sa objavujú myšlienky ako vypustiť ďalšie vírusy

Flegr ako evolučný parazitológ vie, čo dokáže vírus. „Je to parazit, živý organizmus schopný biologickej evolúcie. Už v dobre zaočkovaných štátoch sa takmer určite vytvárajú noví mutanti, ktorí dokážu prekonať súčasné vakcíny. A títo mutanti si nájdu cestu do ďalších častí spojeného sveta veľmi rýchlo. V tejto súvislosti takmer nezáleží na tom, ako úspešne zaočkujeme práve tu. Svet je spojený s rozsahom, že mutant je schopný prelomiť imunitu spôsobenú spoločnosťou Pfizer. Do mesiaca sa dostane z Izraela do Prahy a do budúceho mesiaca začne posielať aj zaočkovaných na jednotky intenzívnej starostlivosti do nemocníc, kde budú zaočkovaní aj nezaočkovaní,“ pridáva Flegr, ktorý vzápätí prichádza s doslova desivou prognózou.



„V hlavách vládcov diktátorských režimov sa objavujú myšlienky, ako pripraviť a vypustiť do sveta ďalšie vírusy. Nezáleží na tom, odkiaľ vznikol SARS-CoV-2, či ušiel z laboratória a či bol alebo nebol nejako úmyselne upravený. Keď sa však rôzni diktátori teraz bavia, aký devastačný vplyv má Covid na ekonomiku a najmä sociálnu klímu najrozvinutejších demokratických krajín, asi len ťažko odolávajú pokušeniu, aby sa v nejakej forme nezopakovalo to isté,“ šokuje český vedec, podľa ktorého príprava, testovanie a výroba vakcíny proti novému vírusu trvá viac ako rok a dovtedy nevyhnutne zomrú milióny ľudí.

„Príprava nového PCR testu trvá skôr hodiny ako dni. Súčasné očkovanie má obrovský význam z hľadiska ochrany jednotlivca a jeho blízkych, ale vytváranie podmienok pre masívne plošné PCR testovanie je oveľa dôležitejšie z hľadiska budúcej ochrany celej spoločnosti,“ myslí so Jaroslav Flegr, podľa ktorého mutanti schopní prelomiť umelú aj prirodzenú imunitu proti Covidu prídu najneskôr na jeseň a úplne nové vírusy jedného dňa určite prídu tiež.

Mesík: V krajinách s vysokým počtom zaočkovaných umiera viac ľudí ako v štátoch s nízkou vakcináciou
COVID-19 je pandémia, ktorá stála na celom svete život už približne 3,5 milióna ľudí. Koľko z nich však mohlo žiť, keby sa liečili Ivermectinom, ktorého veľkým propagátorom je aj Juraj Mesík? Otázka, na ktorú je teraz asi nemožné odpovedať, no... Čítať ďalej
11 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik