Soul nariadil bizarné opatrenia proti Covidu: Zákaz rýchlej hudby a spomaliť bežecký pás!
13 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Juhokórejčania žijúci v oblasti Veľkého Soulu boli požiadaní, aby doslova spomalili. Úrady zaoberajúce sa vírusom údajne nariadili ľuďom, aby ukončili „rýchly beh na bežiacich pásoch a rýchle skupinové cvičenia“, informuje portál RT.




Nariadenia vstúpili do platnosti v pondelok a sú motivované obavou, že intenzívnejšie tréningy prehĺbia šírenie Covid-19, ktoré v krajine v súčasnosti rastie raketovou rýchlosťou.
Maximálna povolená rýchlosť šesť km/h

Ešte podivnejšie pravidlo hovorí, že počas hodín skupinového cvičenia musí byť zakázaná hudba s rýchlosťou vyššou ako 120 úderov za minútu  - znova, aby nepodporovala príliš namáhavé cvičenie účastníkov. A používatelia bežeckých pásov majú maximálnu povolenú rýchlosť 6 kilometrov za hodinu.

Ľudia poukázali na to, že všetci sú už nútení nosiť masky, pred vstupom do zariadenia si skontrolovať teplotu, poskytnúť kontaktné informácie a usilovne dodržiavať tučný zoznam ďalších pravidiel - napriek tomu „teraz nám chcú zakázať behať a počúvať hudbu?” opýtala sa 32-ročná Jang pre Korean Herald.

Vedkyňa WHO varuje pre kombinovaním rozličných vakcín proti koronavírusu
Hlavná vedecká pracovníčka Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Soumija Sváminathanová v pondelok varovala pred kombinovaním vakcín proti koronavírusu od rôznych výrobcov. Čítať ďalej
13 | 07 | 2021 | tasr

Treba cvičiť pomaly

Nové právne predpisy otriasli mnohými Kórejčanmi a vyvolali sťažnosti, že opatrenia sú kontraproduktívne. Vzhľadom na to, že cvičenie má mať proti chorobe profylaktický účinok a nadváha je jedným z hlavných prediktorov komplikácií s koronavírusmi.

"Čo od nás ešte  chcú?" Spýtala sa Jang v článku. „Chce vláda, aby som kvôli týmto hlúpym pravidlám tučnela a vzdala sa môjho životného štýlu? „Mnoho jej priateľov tiež považuje pravidlá za „nelogické a prehnané“.

FDA varuje pred vznikom zriedkavého ochorenia po očkovaní vakcínou od Johnsonu
Americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) v pondelok pridal varovanie k vakcíne proti koronavírusu od spoločnosti Johnson & Johnson (J&J) týkajúce sa možnej spojitosti medzi touto očkovacou látkou a veľmi zriedkavým autoimunitným... Čítať ďalej
13 | 07 | 2021 | tasr

Pokuty pre neposlušných

Južná Kórea zaviedla štvorstupňový kontrolný systém v snahe zabrániť šíreniu vírusu. Zamestnanci pracujúci v oblastiach s najprísnejšou úrovňou musia podľa Heraldu „revidovať svoje plány alebo čeliť pokutám“.

Medzi najnovšie pravidlá patrí aj zákaz súkromných zhromaždení troch alebo viacerých ľudí od 18:00 do 5:00. Podobné opatrenia v štýle „zákaz vychádzania“ boli prijaté v Európe a na pobreží USA koncom minulého roka - a zatiaľ čo niektoré štúdie naznačujú potenciálnu účinnosť zákazov vychádzania, iní odborníci ich účinnosť  spochybnili.

Niekoľko ľudí sa predávkovalo Ivermektínom. Iní užívali variant pre zvieratá
Už niekoľko ľudí sa podľa českého Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) predávkovalo liekom s obsahom Ivermektínu. Ten sa používa ako antiparazitikum a experimentálne bol podávaný pri liečbe koronavírusu. Niekoľko ľudí tiež užívalo veterinárny... Čítať ďalej
12 | 07 | 2021 | Tibor Sipos

Pri vysokej rýchlosti viac pľujete!

Nedávny prieskum Realmeter medzi 500 ľuďmi staršími ako 18 rokov trval na tom, že takmer 72% obyvateľov schvaľuje, aby Soul podliehal obmedzeniam štvrtej úrovne.

Hovorca kórejského ministerstva zdravotníctva a sociálnych vecí v pondelok tvrdil, že „keď bežíte rýchlejšie, vypľúvate viac kvapiek z dýchacích ciest.“

Sex predáva? Francúzsko zaplavili plagáty na propagáciu vakcín. Pripomínajú skôr reklamu na kondómy
Francúzska vláda začala novú plagátovú kampaň zameranú na bozkávajúce sa páry a účastníkov večierkov v snahe dosiahnuť, aby boli vakcíny proti Covidu pre mladých ľudí atraktívnejšie, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
12 | 07 | 2021 | Diana Zaťková