Vedkyňa WHO varuje pre kombinovaním rozličných vakcín proti koronavírusu
13 | 07 | 2021 I tasr

Hlavná vedecká pracovníčka Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Soumija Sváminathanová v pondelok varovala pred kombinovaním vakcín proti koronavírusu od rôznych výrobcov.


Takéto postupy označila za "nebezpečný trend", keďže podľa jej slov zatiaľ nie je k dispozícii dostatok údajov o vplyve očkovania dvoma rozličnými vakcínami na ľudské zdravie. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Je to trochu nebezpečný trend. Čo týka kombinovania (očkovacích látok), nachádzame sa v zóne bez dát a údajov," povedala odborníčka na online brífingu.
Zároveň varovala pred rizikom vypuknutia chaotickej situácie, ak občania niektorých krajín dostanú možnosť rozhodovať o tom, kto a kedy dostane druhú, tretiu a štvrtú dávku vakcíny.

Šéf WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus v pondelok vyhlásil, že bohaté štáty by nemali objednávať dodatočné dávky očkovacích látok v situácii, keď iné štáty nemajú dosť vakcín ani pre zdravotníkov a najzraniteľnejšie skupiny obyvateľstva. Kritizoval pritom skutočnosť, že vakcíny sú vo svete rozdeľované veľmi nerovnomerne.

V tejto súvislosti spomenul farmaceutické spoločnosti Pfizer a Moderna, ktoré by podľa neho mali svoje vakcíny poskytnúť skôr iniciatíve COVAX, dodávajúcej očkovacie látky chudobnejším krajinám, ako bohatším štátom s vysokou mierou zaočkovanosti.

"Variant delta sa na celom svete šíri prudkým tempom a spôsobuje nový nárast počtu prípadov covidu a úmrtí," povedal tiež šéf WHO na tlačovom brífingu. Variant delta nového koronavírusu, ktorý sa po prvý raz objavil v Indii, sa už rozšíril do viac ako 104 krajín, varoval.

Covid očkovaní už nie sú stopercentní ľudia!, tvrdí Qanon
Na základe výkladu Najvyššieho súdu USA sú covid očkovaní považovaní za „trans ľudí“. Preto by nemali mať prístup k štandardným ľudským právam a ani k žiadnemu právu poskytovanému štátom. Uvádza na svojej stránjke slovenská verzia "konšpirátorov"... Čítať ďalej
13 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič