Sex predáva? Francúzsko zaplavili plagáty na propagáciu vakcín. Pripomínajú skôr reklamu na kondómy
12 | 07 | 2021 I Diana Zaťková


Francúzska vláda začala novú plagátovú kampaň zameranú na bozkávajúce sa páry a účastníkov večierkov v snahe dosiahnuť, aby boli vakcíny proti Covidu pre mladých ľudí atraktívnejšie, informuje portál Breitbart.



Žiaduce účinky vakcín

Plagátová kampaň bola zahájená zdravotnými úradmi v juhofrancúzskom regióne Provence-Alpes-Côte d'Azur a ponúka "žiaduce", výsledky po získaní vakcíny. Mladí sa budú môcť vrátiť do nočných klubov alebo dopriať si romantickú interakciu s partnerom.

"Áno, vakcína môže mať žiaduce účinky," uvádzajú plagáty a dodáva: "S každou vakcináciou sa život začína odznova."

Philippe de Mester, generálny riaditeľ ARS Paca, zdravotníckeho orgánu, ktorý vytvoril plagáty, komentoval kampaň slovami: „Neprestali sme vysielať správy, ktoré vysvetľujú, prečo musíme chrániť seba a ostatných sociálnym odstupom aj vakcínou, ale uvedomili sme si, že tento dosť tradičný prístup, má malý dopad."

V Trnave v nedeľu po očkovaní v priebehu pol hodiny odpadli traja ľudia!
A je to tu! Ako sa ukazuje, to, že ľudia musia po očkovaní proti Covidu čakať ešte štvrť hodinu na mieste má svoje opodstatnenie. Fotky, ktoré na sociálnej sieti zverejnil muž z profilu Don Vajlo ukazujú, ako na nedeľnom očkovaní v Trnave... Čítať ďalej
12 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik

Budú všade celé leto

Plagáty, ktoré obsahujú bozkávajúci sa pár, objímajúci sa ďalší pár, rodina na pláži a pár pri bazéne, budú po vylepení v júli umiestnené na bilbordy, bary, reštaurácie a nákupné centrá po celé leto.
Reklama na kondómy?

Podľa vysielateľa France Info boli reakcie na plagáty okoloidúcich zmiešané, niektoré tvrdili, že plagát vyzeral ako filmová reklama a jeden poznamenal, že vyzeral ako reklama na kondómy.

Kampaň prichádza, keď mnoho krajín v Európe tlačí na zvýšenie počtu vakcín podávaných najmä mladším ľuďom. Počet ľudí, ktorí sa chce dať zaočkovať, sa totiž v mnohých krajinách spomalil.

Gruzínsky kameraman zomrel po útoku davu protestujúceho proti pochodu LGBTQ
Gruzínsky televízny kameraman zomrel po tom, čo ho krajne pravicoví útočníci ťažko zbili počas protestu proti pochodu LGBTQ Pride, informuje Guardian. Čítať ďalej
12 | 07 | 2021 | Diana Zaťková

Nezáujem mladých aj v Grécku

V Grécku oznámila vláda koncom minulého mesiaca, že ponúkne predplatenú kartu vo výške 150 EUR pre mladých ľudí vo veku od 18 do 25 rokov v snahe motivovať ich k účasti na očkovaní.

Predseda vlády Kyriakos Mitsotakis hovoril o politike prezývanej „priechod slobody“ a povedal: „Toto je dlh pre našu mládež, dar vďačnosti, najmä pred letom. Je to poďakovanie za ich trpezlivosť a vytrvalosť.“

Niektoré krajiny už menia prístup k pandémii: Sústredia sa len na hospitalizovaných
S pribúdajúcim počtom zaočkovaných mnohé krajiny už menia prístup k pandémii. Napríklad v Singapure majú v pláne prestať počítať denné prírastky nakazených, Budú rátať iba ťažké priebehy koronavírusu. Aj v Británii sa počas uvoľňovania sústredia... Čítať ďalej
11 | 07 | 2021 | Tibor Sipos