Návšteva pápeža na Slovensku je ohrozená! Nedeľná operácia, ktorú podstúpil, nebola taká bezproblémová, ako sa zdalo
07 | 07 | 2021 I Diana Zaťková

Luis Badilla, redaktor polooficiálneho vatikánskeho periodika Il Sismografo v stredu uviedol, že zdravotná situácia pápeža Františka je „vážna“ a po návrate z nemocnice „už nikdy nebude ako predtým“.


Badilla vo svojom príspevku na blogu vyhlasuje, že novinári a komentátori nerobia pápežovi nijaké službu, keď bagatelizujú vážnosť jeho choroby, informuje portál Breitbart.
Chorobu mnohí podceňujú

Existuje veľmi významný detail, ktorý mnohí „podceňujú, ignorujú alebo s nimi manipulujú“, píše. Konkrétne to, že „choroba, ktorá postihla pápeža Františka, je ťažká a degeneratívna“ a „môže byť tiež chronická“.

"Svätý Otec sa určite vráti do Vatikánu, aby pokračoval v svojej ceste po stopách Petra, ale už nikdy nebude ako predtým," tvrdí Badilla. "Všetky rétoriky týkajúce sa  pápeža ako supermana poškodzujú jeho imidž a charizmu.“

Pápež František dnes podstupuje operáciu divertikulitídy hrubého čreva
Hovorca Vatikánu Matteo Bruni v nedeľu informoval CNN, že Pápež František podstupuje operáciu „divertikulitídy hrubého čreva“. Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Diana Zaťková


Badilla vo svojom príspevku poznamenáva niekoľko podrobností o pápežovej nedávnej chirurgickej operácii pri liečbe jeho divertikulitídy, ktoré vyvolávajú obavy.
Komplikácie pri operácii

Ako citujú početné smerodajné zdroje z tlače, v nedeľu večer pápež podstúpil celkovú anestéziu a boli mu podané silné sedatíva, poznamenáva Badilla. Bol podrobený laparoskopickému chirurgickému zákroku  a ihneď potom „otvorenému“ chirurgickému zákroku.

Laparoskopia narazila na „neprekonateľné prekážky“, tvrdí Badilla, a preto sa chirurg a jeho tím rozhodli „prejsť na inú metódu, ktorá umožňuje odstránenie niekoľkých centimetrov hrubého čreva, ktoré sa teraz vyšetrujú dôslednou histologickou kontrolou“.

Pápež navštívi v septembri Slovensko, príde do Bratislavy i Košíc
Pápež František v septembri navštívi slovenské mestá Bratislava, Prešov, Košice a Šaštín. V nedeľu to oznámil hovorca Vatikánu Matteo Bruni, uviedol informačný portál Svätej stolice Vatican News. Pred návštevou Slovenska zavíta aj do maďarskej... Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | tasr

Cestovné plány môžu byť ohrozené

Vzhľadom na závažnosť chirurgického zákroku, tvrdí Badilla, je pre novinárov kontraproduktívne správať sa, akoby zákrok nebol veľký problém. „Ľudia, ktorí čítajú, počúvajú alebo vidia správy, nie sú hlúpi a dokážu premýšľať a milióny rodín majú podobné skúsenosti so svojimi staršími,“ uvádza.

Podľa Badillu môže zdravotný stav pápeža ovplyvniť budúce cestovné plány a ďalšie udalosti. „Je zrejmé, že František túži ísť v polovici septembra do Budapešti na ukončenie 52. medzinárodného eucharistického kongresu a potom na Slovensko,“ poznamenáva Badilla, „ale dnes nikto nevie, či bude táto púť možná.“

Chmelár: Politici sa už nevedia dočkať imidžovej fotečky s pápežom. Vedia, že nepôjde o štátnu návštevu?
05 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová