"Hegerove odpovede sú vrcholom prázdnoty!" Tvrdí politológ Jozef Lenč
07 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

Matovičovu eseročku, ako Jozef Lenč nazýva hnutie OĽaNO, hodnotil politológ už v minulosti. Matovičova strana je podľa neho sekta politicky závislých jedincov. Jej členovia si podľa neho uvedomujú, že v parlamente sú z veľkej časti iba zásluhou Igora Matoviča. Bez neho by boli obyčajní a nepotrební. A pridáva aj ďalší výrok: Pravidlo zbytočnosti. Priamo ho spája s premiérom Eduardom Hegerom.


Po rozhovore, v ktorom na odpovede redaktorky Denníka N odpovedal premiér Eduard Heger, pridáva Lenč pravidlo zbytočnosti. Dokonca ho priamo spája s premiérom Eduardom Hegerom. Jozef Lenč patrí medzi najznámejších politológov a odborníkov na Blízky východ. Často sa objavuje v médiách, kde komentuje aktuálnu politickú situáciu. Názory vyjadruje aj na sociálnej sieti.
Hegerovo pravidlo zbytočnosti

"Kedysi som študentov vysvetľoval, že existuje tzv. Dzurindovo pravidlo (ne)odpovedania na otázku. To bolo postavené na tom, že vy sa pýtate, ja odpoviem, čo chcem. V praxi to vyzeralo nasledovne: "Výborná otázka pani redaktorka, ale pozrime sa na to takto," vysvetľuje Jozef Lenč z čoho vychádzal, keď napísal o pravidle zbytočnosti.

Matovičovu eseročku zhodnotil politológ Jozef Lenč: OĽANO je sekta politicky závislých jedincov
02 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová

Heger prekonal aj Dzurindu v neodpovedaniach na otázku

"Dnes je zrejmé, že Heger toto ešte prekonal. A ako príklad uvádza na sociálnej sieti otázky redaktorky a odpovede premiéra Hegera. Vrcholom prázdnoty podľa Lenča je Hegerova odpoveď na to, či sa už odlepíme od dna politickej krízy. "Bude to asi na jeseň alebo možno na jar," odpovedal Heger.
Ďalšie zaujímavé, Hegeove odpovede

V roku 2020 v rozhovore pre denník Postoj sa Hegera pýtali, ako sa pracuje s nevypočítateľným Matovičom. "Je nevypočítateľný, práve v tom je pre mňa vypočítateľný," odpovedal.

V nedávnom v rozhovore pre DenníkN sa ho pýtali, či koaličná rada dospeje k nejakému riešeniu (ohľadom opatrení pre dovolenkárov a pendlerov, pozn. red.). "Možné to je, ale možno ani nie. Pokúsime sa o to," odpovedal.

Pýtali sa ho aj na ministra zdravotníctva, prečo ho Igor Matovič stále spochybňuje. "Na to mám vedieť odpoveď ja?" Znela Hegerova otázka, ktorá mala byť odpoveďou.

Zdá sa, že pravidlo zbytočnosti zaviedol politológ Lenč do prax na základe poznania, ku ktorému dospel prečítaním si niektorých rozhovor s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO).

Na východe nič nové: Mesežnikov kritizuje Matoviča, exminister Zajac chváli Lengvarského.
Minister financií a líder OĽaNO Igor Matovič sa vôbec nespráva ako šéf jedného z vládnych rezortov, ale stále ako premiér. Dokazuje to nielen tým, ako „vŕta“ do kompetencií iných ministrov, ale naposledy i pomerne ostrou kritikou Vladimíra... Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik