Lavrov varuje Washington: "Hovoriť s Ruskom z pozície sily nemá zmysel"
07 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Najvyšší moskovský diplomat uviedol, že jeho krajina nedovolí USA, aby diktovali rokovania a vzťahy z  mocenského postavenia, a trvá na tom, že akékoľvek takéto pokusy bude Rusko považovať za eskaláciu nepriateľských akcií, informuje portál RT.




Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov uviedol, že ruský prezident Vladimír Putin „verejne jasne uviedol, že dosahovanie výsledkov je možné iba vtedy, keď sa nájde vzájomne prijateľná rovnováha záujmov na úplne rovnocennom základe“.
Už žiadne prednášky!

Napriek konštruktívnym rokovaniam medzi Putinom a jeho americkým náprotivkom Joeom Bidenom minulý mesiac v Ženeve Lavrov uviedol, že predstavitelia Washingtonu sa vrátili k „robeniu prednášok“ Kremľu. Zahŕňalo to varovanie, že krajina môže čoskoro čeliť ďalším sankciám, ak nebude akceptovať „pravidlá hry“ stanovené americkými vyslancami v Ženeve.

"Pokusy viesť s nami dialóg z pozície sily sú odsúdené na neúspech," vyhlásil minister zahraničia. "Budeme tvrdo a rozhodne reagovať na nepriateľské činy."

Vakcína od Pfizeru stráca účinnosť pri delta variante, tvrdí Izrael
Účinnosť vakcíny od spoločnosti Pfizer pri delta variante klesla na 64%, uviedlo izraelské ministerstvo zdravotníctva, informuje portál RT. Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Lukáš Leca


Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v marci kritizoval amerických predstaviteľov za to, čo považoval za pokusy o dialóg s krajinou konfrontačným a nadradeným spôsobom.
USA si to nemôžu dovoliť

"Američania teraz ako mantru opakujú myšlienku, že s každým budú hovoriť z mocenskej pozície," dodal hovorca. "Ani Putin, ani nikto iný z ruskej administratívy nedovolí USA alebo iným národom, aby s nami takto hovorili - to neprichádza do úvahy," uviedol Peskov.

Skúšobnú šaržu Sputnik už vyrobili aj v Mexiku. A vraj patrí k najlepším na svete!
Ťahanice okolo ruskej neregistrovanej vakcíny Sputnik V sú Slovákom veľmi dobre známe. Sputnik však chceli vyrábať aj v Nemecku a Taliansku. Zatiaľ ho tam ale nerobia, kým v Mexiku už áno. Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik


Samit medzi dvoma svetovými vodcami bol všeobecne označený za úspech a Putin uviedol, že bol vedený v občianskom tóne a že si „nemyslel, že by za rokovaniami bol nejaký druh nepriateľstva“. Lavrov dodal, že hlavným výsledkom bol „skromný, ale predsa len krok k obnoveniu normálnych vzťahov“.

V roku 2014, keď sa vzťahy medzi oboma krajinami roztrieštili tvárou v tvár ruskej anexii Krymského polostrova, prezident varoval, že „rozhovor s Ruskom z pozície sily nemá zmysel“.  Podľa neho „zakaždým, keď niekto verí, že Rusko je príliš silné a nezávislé, sa tieto nástroje okamžite zapnú,“ uviedol Putin.

Liberalizmus je založený na tradíciách. Ten dnešný tradície oslabuje a preto zanikne, tvrdí Deneen
"Liberálna elita, ktorá riadi popredné inštitúcie západných spoločností, považuje tých, ktorí sa držia tradícií, za nepriateľov. V boji s liberalizmom však nestačí odvaha. Je potrebné porozumieť situácii v akej sa spoločnosť nachádza. Vedieť kedy a... Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová