Začalo sa hlavné pojednávanie s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom
07 | 07 | 2021 I tasr

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku sa začalo hlavné pojednávanie s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom K. Ten čelí obvineniam z viacerých trestných činov. Pojednávanie je naplánované na viac dní.


Niekdajšieho špeciálneho prokurátora priviezla eskorta v stredu ráno. Samosudkyňa ŠTS Pamela Záleská by mala vypočuť dvoch svedkov, a to člena skupiny takáčovcov Mateja Zemana a podnikateľa Viliama Ružičku, kamaráta Dušana K. Obaja sú prítomní na súde.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala  bývalého špeciálneho prokurátora koncom októbra minulého roka. Svojej funkcie sa vzdal krátko po obvinení.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v tejto veci podal v apríli tohto roka na súd obžalobu na Dušana K.. Ten čelí obvineniam zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Zákonná sudkyňa ŠTS Záleská vytýčila aj termín hlavného pojednávania na 7. až 9. a následne na 13. až 15. júla.

Taraba: Privítajme prvú vládu apartheidu v dejinách Slovenska!
Bezcitnosť a šialenstvo. Inak sa zrejme nedá nazvať to, čo spravila vláda kvôli zvýšeniu zaočkovanosti na niektorých „menej frekventovaných“ hraničných prechodoch. Ľudia na Záhorí sú z toho absolútne zúfalí, čo v statuse potvrdil aj poslanec Tomáš... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik