Rodina, náboženstvo, všetci, ktorí stoja v ceste peniazom, musia byť odstránení, tvrdí Gyula Thürmer
05 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová
"V Amerike a aj západnej Európe mnohí veria, že musia byť odstránení všetci, ktorí tvoria prekážky brániace záujmom peňazí a kapitálu. Či už je to rodina, náboženstvo, národné zvyky, národná vláda, ktoré stoja v ceste peňažnej ríši." Citát Gyula Thürmer

Gyula Thürmer je predseda maďarskej Robotníckej strany a bol jedným z maďarských politikov, ktorí odmietali napríklad vstup do NATO. V rozhovore pre Vasarnap.hu veľmi odvážne hodnotí liberalizmus, ktorý prirovnáva k fašizmu. Kapitalizmus je podľa neho v kríze a politici, ktorí by zastupovali záujmy takzvanej strednej vrstvy, neexistujú. Tvrdí, že nejde o náhodu.
Stredná vrstva je v kríze. Aby nedochádzalo k protestom, odvracajú pozornosť ľudí

Dnes je stredná vrstva podľa Thürmera v mnohých západných krajinách v kríze. Buď stagnuje, alebo klesá. Zmeny, ktoré sú podľa neho naplánované, nebudú pre strednú vrstvu výhodou. Spomína zjednotenie rôznych daňových systémov a zmeny v sociálnom zabezpečení, ktoré prinesú výhody tým najbohatším. Vlády žiadnej krajiny, samozrejme, nechcú, aby došlo k protestom, a preto sa snažia odvrátiť pozornosť ľudí od skutočných problémov. A používajú na to všetky druhy ideologických prostriedkov," vysvetľuje.
Západný svet sa pustil do riešenia množstva falošných tém

Ako príklad uvádza Ameriku, kde sa nezaoberajú dnešnými chudobnými a tými, ktorí sú v núdzi, ale tými, ktorých pra-pra-pra-dedo bol otrokom. Tvrdí, že ľudia si pritom stále neuvedomujú, že mnohí z nich sú súčasťou toho istého systému aj dnes.

"Aktivisti z Denníka N píšu propagandistickú žurnalistiku," tvrdí Tomio Okamura
Na českej mediálnej scéne už tri roky pôsobí subjekt zvaný Denník N. "Počas svojej existencie sa vyprofiloval ako jednoznačne politicky orientovaný (proti dnešnej vládnej koalícii a proti prezidentovi Zemanovi) a pomáha naplno prevádzkovať to, čomu... Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Ivan Brožík

Kapitál hľadá na svoju záchranu mimoriadne prostriedky

Kapitalistický svet je globálny a kozmopolitný. A ten je podľa Thürmera už dlho v kríze. "Dnes je možné tento zložitý peňažný systém udržať pri živote iba mimoriadnymi prostriedkami. Po hospodárskej kríze v roku 1929 bol takým mimoriadnym nástrojom fašizmus. Žiadny Hitler alebo Mussolini by nemohol nikdy viesť také veľké krajiny bez toho, aby pred tým nedošlo k úplnému kolapsu. Dnes kapitál hľadá také isté mimoriadne prostriedky na svoju záchranu. Vôľu jednotlivca, krajiny, národa chcú podriadiť nadvláde peňazí v tej viere, že môžu zachrániť kapitalizmus." Tvrdí v rozhovore pre Vasarnap.hu Gyula Thürmer.

„Liberalizmus má rovnaké ciele ako fašizmus. Zavádzať a manipulovať ľuďmi a eliminovať všetkých odporcov. Predstavuje svet takým, ako nikdy predtým nebol! Tak sa dostali do popredia gender ideológie a hnutia, v ktorých sa kľačí." Hovorí Gyula Thürmer.

16 politických strán členských štátov EÚ podpísalo dokument proti európskemu superštátu
Vedúci predstavitelia 16. politických strán členských štátov EÚ podpísali dokument proti európskemu superštátu. Ten bol vypracovaný, pretože sa začala konferencia o budúcnosti Európy. Podľa poľského premiéra Kaczyńskeho sa dá predpokladať, že na... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Tí, ktorí sa nechcú klaňať, sú pod neustálym útokom a takou krajinou je aj Maďarsko

"Viktor Orbán je našťastie múdrejší ako všetci západoeurópski politici dokopy. Systémy na celom svete sa môžu pokaziť. Každý musí byť pripravený na všetko. Musia sa posilniť štát aj štátne inštitúcie. Kedykoľvek môže dôjsť k ďalšej migračnej vlne, pandémii alebo dokonca k vojne. Nerobme si ilúzie o EÚ," vysvetľuje Thürmer.

"Kedykoľvek sa môže zrútiť. Ak k tomu dôjde, Maďarsko sa stane obeťou okamžite. Väčšina maďarského priemyslu je totiž založená na zahraničných investíciách. Čiže majiteľ sa môže zbaliť v priebehu niekoľkých sekúnd a zostanú masy nezamestnaných. To všetko by nakoniec mohlo viesť k chudobe, k revolúcii a zmene režimu," dodáva na záver rozhovoru.

Maďarsko vraj nemá čo hľadať v EÚ? (The Epoch Times)
Komentár sm (The Epoch Times) Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová