Brutálny tyran Slavomír ubližoval deťom družky spôsobom, ktorý sa vymyká ľudskému chápaniu
30 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Ľudia bývajú často horší ako zvieratá. Avšak to, čo robil nevlastným deťom Slavomír z Vinodolu, je niečo, čo prevyšuje aj tie najbrutálnejšie predstavy. Takto sa k deťom dokáže správať iba ľudská hyena.


Iba pred pár dňami sme informovali o Marekovi Kupcovi z Hronca pri Brezne. Za brutálnu bitku a týranie 4-ročného synčeka dostal od sudcu trest 10 rokov. A už tu máme veľmi podobný prípad. Ako píše portál nitranoviny.sk, hrôzy, aké si človek ani len radšej nedokáže predstaviť, sa odohrávali v obci Vinodol neďaleko Nitry. A najhoršie na tom celom je, že si to dlho nevšímali príbuzní detičiek.
Malých chlapcov otčim bil, hrýzol a týral neuveriteľne brutálnym spôsobom

Slavomír L. „Franko“ sa správal k dvom chlapčekom svojej družky s neuveriteľnou krutosťou. Zdroj: FB / Slavomír L.


Dom na konci dediny možno smelo nazvať aj dom hrôzy. To, čo sa v ňom odohrávalo, sa inak ani nazvať nedá. Dvaja chlapci (7 a 6 rokov) kvôli otčimovi prechádzali peklom. Slavomír L. „Franko“, ako ho volali domáci i jeho príbuzní, mal podľa obvinenia polície týrať nielen partnerku, ale aj jej dvoch malých chlapcov. Tých si k nemu priviedla jeho partnerka. Chlapcov bil, hrýzol a týral takým brutálnym spôsobom, že sa z toho spamätávajú až doteraz. Psychickú traumu si zrejme ponesú celý život. O všetkom sa rozhodla prehovoriť ich babka Beáta, ktorá si vyčíta, že nezasiahla skôr.

„Dcéra Andrejka je v súčasnosti v krízovom centre aj s maličkým chlapčekom, ktorého otcom je práve Franko. Obaja chlapci, z ktorých bude mať jeden na jeseň osem rokov a druhý sedem, boli u mňa rok. Žiaľ, hoci sme si mysleli, že by obaja mohli zostať u mňa, sudkyňa nakoniec rozhodla, že sa deti vrátia k dcére. Vraj už nie je dôvod, aby s ňou neboli,“ hovorí smutne Beáta. S dcérou si každý deň telefonuje a vidia sa cez video chat. „Stále však chodím na políciu vypovedať,“ priznáva babka týraných chlapcov a dodáva, že Andrejka sa s Frankom zoznámila v Prievidzi, kde vtedy s oboma chlapcami bývala.

Desať rokov za mrežami! Taký trest si vypočul krutý Marek za týranie a bitie synčeka Martinka
Krutý otec a najmä tyran malého Martinka konečne pozná svoj trest. Marek Kupec, ktorý takmer na smrť ubil vtedy iba štvorročného chlapčeka, si za mrežami posedí dlhé roky. On ale stále trvá na to, že dieťatko zbila a tiež týrala najmä jeho... Čítať ďalej
29 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Keď mu prišla na zverstvá, obvinil ju, že je rasistka

„On tam niekde pracoval, a tak sa dokopy. Franko je olašský Róm, no nemali sme voči nemu žiadne predsudky. My sme z Prievidze. Tam sme s Rómami normálne fungovali, ba Róma máme aj v rodine. Moja mladšia sestra si jedného veľmi slušného a dobrého zobrala. Keď som Franka videla, povedala som si, že aký je to fešák. Keď to všetko prasklo, tak mi povedal, že som rasistka. Aká že som ja rasistka?! To som sa mala tváriť, že nič nevidím?“ hovorí zdrvená Beáta.

Podľa nej boli problémom dcérine deti z predchádzajúceho vzťahu, lebo svojho syna sa Franko ani len nedotkol. „Ale tých jej dvoch… No strašné, čo sa tam dialo. Áno, chlapci mali občas nejakú modrinu, na krku fľaky, udreté ruky, ale nič nehovorili. Aj Andrejka bola ticho. Pripisovali sme to teda tomu, že žijú na dedine a pri hrách na dvore sa dieťa sem-tam aj udrie či spadne. Až potom som si začala všímať aj iné veci,” priznáva smutne Beáta.

Hrôza: Za týranie synčeka Martinka žiada prokurátor pre jeho brutálneho otca trest 12 rokov
Otcovi tyranovi hrozí až 12 rokov za mrežami. Toľko žiada prokurátor pre Mareka, ktorý doma týral a napokon brutálne dobil svojho vtedy 4-ročného synčeka Martinko. Dieťa skončilo s vážnym poranením v nemocnici a zrejme bude mať trvalé... Čítať ďalej
22 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Chlapčekovi stláčal penis medzi toaletou a záchodovou doskou a trhal nechty

Podľa obvinenia polícia Samuel L., prezývaný Franko, spôsoboval nevlastným deťom fyzické a psychické násilie tým, že ich denne bil a kopal do nich. V dôsledku toho mali deti po celom tele rozsiahle modriny a pomliaždeniny. Jednému z nich dokonca stláčal penis medzi toaletou a záchodovou doskou. Existuje však aj podozrenie, že mu trhal pinzetou nechty na rukách.

Desivé je, že chlapčekovi v dôsledku strachu a stresu začali na hlave vypadávať vlasy až tak veľmi, že mu zostávali na temene a záhlaví lysiny veľké takmer tri centimetre. U oboch detí sa navyše vyvinul syndróm týraného a zanedbávaného dieťaťa. Na Samuela L. bola preto v týchto dňoch podaná obžaloba za obzvlášť závažný zločin týrania blízkej a zverenej osoby.

Otec brutálne dobitého Martinka pred súdom vinu odmieta!
Hrôza, ktorú prežil päťročný Martinko z Hronca pri svojom otcovi šokovala a pobúrila celé Slovensko. Neľudský „otec“ sa teraz postavil pred súd, kde ale svoju vinu na dokaličení malého chlapca popiera. Čítať ďalej
01 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Povýšil cigánske zákony nad zákony štátu

Beáta pri pohľade na fotky svojich vnúčikov, ktorí si pri Slavomírovi zažili hotové peklo, iba úpenlivo plače. Zdroj: Henrieta Ďurovová


Podľa obžalobného návrhu mal v období júla až októbra 2018 naliehať na svoju partnerku, aby sa vzdala svojich detí. Vraj preto, lebo on je olašský Róm a ona biela. V návrhu sa píše aj to, že všetky nezhody mali byť kvôli jej deťom. Chcel ich mať pri sebe, hoci to cigánske zákony nedovoľujú.

Podľa polície mal Samuel biť oboch maloletých chlapcov denne rukami po tvári a celom tele. Kopal ich na zemi, ťahal za ušká, hrýzol ich, štípal a hádzal o zem. Jednému z chlapcov stláčal penis medzi toaletou a záchodovou doskou, trhal pinzetou nechty, čím vyvolával u detí veľkú bolesť, strach a stres. Jednému z chlapcov zo strachu začali vypadávať vlasy tak, že mal lysiny vo vlasoch na temene a záhlaví o priemere 2 až 3 centimetre. Svoju partnerku terorizoval, sledoval každý jej krok, kontroloval telefonáty. Podľa obžalobného návrhu aj ju denne bil, hrubo a oplzlo jej nadával. Hoci sám nepracoval, zakazoval jej chodiť do práce. Pritom nemali žiadne finančné prostriedky.

Otrasné: Otec tyran malého Martinka (5) chce ísť na slobodu. Chlapčekovi vraj neublížil
Otrasný prípad malého Martinka z Hronca šokoval ľuďmi na Slovensku ešte vlani v decembri. Jeho otec, útočník, vtedy skončil vo väzbe. Dnes sa z nej pokúsil dostať. Čítať ďalej
07 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Družke sa vyhrážal mačetou, že ju zabije, rozštvrtí, spáli v kyseline...

V obžalobe sa ďalej uvádza, že Andrea nebola rómskeho pôvodu, a tak musela obsluhovať obvineného a celú jeho rodinu. Až potom sa napríklad mohla najesť. Keď si deti zobrala ich stará mama, nesmela ich navštevovať, zastrašoval ju mačetou tak, že ju pichne a pri šoférovaní jej napríklad priložil britvu ku krku. V obvinení sa tiež píše, že v októbri 2018 ju nahovoril, aby išli spolu do Nemecka zarobiť nejaké peniaze, pretože s ním čakala dieťa. Po návrate však pokračoval vo fyzickom násilí. Tyran Franko ju našiel i v chránenom bývaní. Prenasledoval ju telefonicky a vyhrážal sa jej, aby nikomu nehovorila o tom, čo robil jej a deťom, lebo inak ju zabije, rozštvrtí, spáli v kyseline… Doslova šokujúce je, že sudca pre prípravné konanie Okresného súdu v Nitre 30. 7.  2020 nevyhovel návrhu okresného prokurátora v Nitre na vzatie obvineného Slavomíra do väzby.

Otčim, otec jej detí a pasák: Žene hrozí doživotie za vraždu tyrana, ktorý ju znásilňoval od 12 rokov
Vo Francúzsku súdia ženu, ktorá zavraždila svojho celoživotného tyrana. Muža, ktorý ju najprv ako otčim znásilňoval, po prepustení z väzenia s ňou splodil dieťa, vzal si ju za manželku a následne ju obzvlášť krutým spôsobom nútil k prostitúcii.... Čítať ďalej
26 | 06 | 2021 | Tibor Sipos

Brutálny tyran Slavomír bol navyše v podmienke za zločin lúpeže

V tomto „dome hrôzy“ Slavomír brutálne týral dvoch chlapčekov svojej družky. Zdroj: FB / Slavomír L.


Sudca pre prípravné konanie totiž väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka. A to napriek tomu, že obvinený sa mal dopustiť aj ďalšej trestnej činnosti v skúšobnej dobe podmienečného odsúdenia za zločin lúpeže. Dopúšťal sa dokonca i priestupkov hrubým správaním a vyhrážaním.

Našťastie Krajský súd v Nitre 6. 8. 2020 toto uznesenie zrušil. „Andrejka sa dáva dokopy v jednom centre, chce sa postaviť na vlastné nohy a minulosť zahodiť za hlavu,“ priznáva ženina mama Beáta a dodáva: „Nech si myslí, kto chce, čo chce, že je to moja dcéra a nech je akákoľvek, pomôžem jej, ako sa len bude dať. Našťastie sa aj chlapci dávajú do poriadku.“ Podľa jej slov toho netvora Slavomíra „Franka“ už hádam nikdy neuvidia.

Týraným, hladným a vo výkaloch žijúcim dôchodcom brala riaditeľka "domova" ešte aj dôchodky
Praktiky v zariadení pre dôchodcov v Hronovciach šokujú viac a viac. Týranie a zlodejiny. Čítať ďalej
07 | 01 | 2021 | Ivan Brožík