Baránek: Vláda nás šikanuje kvôli svojmu špinavému kšeftu. Mali by sme si brať príklad od Britov
30 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Politický analytik Ján Baránek v príspevku na Facebooku obviňuje slovenskú vládu, že nás šikanuje kvôli špinavému kšeftu. Ide o reakciu na rozhodnutie Veľkej Británie, ktorá sa začína "učiť žiť s pandémiou", odmieta COVID pasy a chce pristupovať ku koronavírusu ako k obyčajnej chrípke.

"Konečne zdravý rozum. Zatiaľ čo naša vláda plánuje povinnú karanténu pre nezaočkovaných z krajín, ktoré sa otvárajú, sú vlády ktoré majú zdravý rozum. V tomto svetle je jasné, že na Slovensku nejde o zdravie, ale iba o šikanu. Buď je to pokus, koľko Slováci vydržia, alebo špinavý kšeft. Na druhej strane robia iba to, čo im dovolíme," píše Baránek na sociálnej sieti.

Podľa jeho slov nie je Delta mutácia taká nebezpečná, ako to prezentujú odborníci ako napríklad virológ Vladimír Krčméry. Ten tvrdí, že vďaka novej mutácii môžeme čakať tretiu vlnu koronavírusu už v auguste. "Uvedomte si: Delta variant covidu ma smrtnosť max. 1 - 2 promile. To znamená, že z 1000 nakazených umrú max. 2 ľudia. Väčšie riziko podstupujete pri obyčajnej sezónnej chrípke. O čo tu teda ide? Sú naozaj naši predstavitelia a odborníci negramotní, hlúpi, alebo...?" Pýta sa politológ.

Covid pasy v Británii zamietli! Ku koronavírusu budú pristupovať ako k chrípke
30 | 06 | 2021 | Peter Sulek