Otčim, otec jej detí a pasák: Žene hrozí doživotie za vraždu tyrana, ktorý ju znásilňoval od 12 rokov
26 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Vo Francúzsku súdia ženu, ktorá zavraždila svojho celoživotného tyrana. Muža, ktorý ju najprv ako otčim znásilňoval, po prepustení z väzenia s ňou splodil dieťa, vzal si ju za manželku a následne ju obzvlášť krutým spôsobom nútil k prostitúcii. Príbeh 40-ročnej Valerie Bacotovej rezonuje celým svetom. Petíciu za omilostenie týranej ženy podpísali státisíce ľudí, informujú Novinky.

Ostro sledovaný proces v Chalon-sur-Saone v Burgundsku sa môže skončiť verdiktom doživotného väzenia. "Musela som to ukončiť, bola som neustále vydesená," tvrdí Bacotová v knihe Všetci to vedeli, ktorá vyšla minulý mesiac a hrozný príbeh farbisto vykresľuje.





O dvadsaťpäť rokov starší otčim Daniel Polette Bacotovú prvýkrát znásilnil, keď mala dvanásť rokov. Súd ho za to podľa stanice CNN v roku 1996 poslal na dva a pol roka do väzenia. Polette si svoj trest odsedel. Po prepustení však Bacotovú znásilňoval ďalej. "Sľúbil mojej matke, že už to neurobí, ale robil to," vypovedala Bacotová v pondelok podľa denníka Telegraph pred francúzskym súdom.


Hrôza: Za týranie synčeka Martinka žiada prokurátor pre jeho brutálneho otca trest 12 rokov
Otcovi tyranovi hrozí až 12 rokov za mrežami. Toľko žiada prokurátor pre Mareka, ktorý doma týral a napokon brutálne dobil svojho vtedy 4-ročného synčeka Martinko. Dieťa skončilo s vážnym poranením v nemocnici a zrejme bude mať trvalé... Čítať ďalej
22 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Nemala kam ísť


V sedemnástich rokoch dnes 40-ročná žena otehotnela a jej matka, v tom čase už ťažká alkoholička, ju vyhodila z domu. Bacotová preto išla za jediným človekom, ktorý jej mohol pomôcť, zároveň jej však urobil to najhoršie, čo v živote prežila. "Chcela som si dieťa nechať a nikoho som nemala, kam som mala ísť?" Vysvetľuje teraz.




Život s Polettom bol podľa Bacotovej peklom. Aj on silno pil a bol čím ďalej agresívnejší. "Najprv ma udrel do tváre. Potom ma začal kopať a nakoniec i škrtiť," spomína. V jednom prípade na ňu mal dokonca vziať kladivo. Okrem toho ju nútil k prostitúcii. Predávať sa musela vodičom kamiónov, pritom Polette vystupoval ako pasák. Sedel v aute zaparkovanom neďaleko a dával Bacotovej cez vysielačku pokyny, ako má uspokojovať zákazníkov. Hovoril na ňu cez slúchadlo ukryté v uchu.




Deti otca zakopali


V priebehu osemnástich rokov spoločného života Bacotová s Polettom splodila štyri deti. Dve z nich jej neskôr pomáhali zakopať jeho telo. Stalo sa to po tom, čo sa Polette začal "vypytovať na sexualitu" ich 14-ročnej dcéry. Vtedy si vraj Bacotová definitívne povedala, že "to sa už musí skončiť". "Nechcela som, aby trpela tak ako ja, chcela som ju zachrániť," tvrdí.


V televízii neviniatko, v súkromí tyran: Kvôli Bystrianskemu Šuvadová potratila!
Slovenská herečka Silvia Šuvadová na neho nemá príliš mnoho pekných spomienok. Bývalá partnerka herca Braňa Bystrianskeho už pred časom priznala, že vo vzťahu trpí. Viackrát skončila v nemocnici po tom, ako ju mal údajne fyzicky napadnúť, píše... Čítať ďalej
04 | 04 | 2021 | Timotej Dudka




Trýznenia ukončila ranou do zátylku


V roku 2016 po ďalšom ponižujúcom sexe so zákazníkom preto svojho trýzniteľa zastrelila v aute jeho vlastnou zbraňou ranou do zátylku. Jej čin preto nemôže byť kvalifikovaný ako konanie v sebaobrane, hoci - ako namieta obhajoba - konala po 25 rokoch neľudského fyzického a psychického týrania a v snahe zachrániť dcéru.





Petíciu za omilostenie Valerie Bacotovej k pondelkovému večeru podpísalo takmer 600 tisíc ľudí. Za vraždu jej však podľa francúzskeho práva hrozí až doživotie.