Vysoké Tatry hlásia: Na letnú sezónu sme pripravení! Lákadlom je niekoľko noviniek
22 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Letná dovolenková sezóny sa nezadržateľne blíži a na turistov sa pripravili aj vo Vysokých Tatrách. V našich veľhorách otvorili letnú turistickú sezónu v uplynulú nedeľu. Na ľudí tam čaká niekoľko noviniek a atrakcií.


Počas korony bolo dlhé mesiace takmer všetko zatvorené aj vo vyhľadávaných slovenských turistických destináciách. Ľudia preto uvítali súčasné veľké otvorenie našich dovolenkových oblastí, medzi ktoré určite patria aj Vysoké Tatry. Ako informuje portál 1.pluska.sk na návštevníkov a turistov v nich čakajú viaceré novinky či atrakcie, ale i spoznávanie histórie.
Novinkou je putovanie za históriou tatranských osád

Vo Vysokých Tatrách pribudne via ferrata i vývoz na Sliezsky dom. Výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lucia Blašková upozorňuje, že na Štrbskom Plese pre turistov dochádza k zmenám v parkovaní a doprave. Oblastná organizácia intenzívne pracuje aj na realizácii projektu ekologických toaliet pre turistov. Návštevníci našich veľhôr budú môcť tento rok zdarma spoznávať i históriu, pamiatky a zaujímavosti najznámejších tatranských osád, a to počas kultúrno-turistickej prechádzky s profesionálnym sprievodcom v rámci sérií Putovaní za históriou tatranských osád. „Organizátori pripravili v tatranských osadách desiatky kvalitných programov, ako sú letné kiná, rozličné predstavenia či multižánrové koncerty,“ prezradila Blašková.

V druhej polovici letnej sezóny si prídu na svoje aj skúsení turisti. „Vo vysokohorskom teréne pribudne prvá zaistená cesta typu via ferrata, ktorá bude viesť súbežne s existujúcim chodníkom cez Priečne sedlo,“ uviedla Lenka Rusnáková zo Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry. Vysokohorské prostredie však vďaka novej službe Štátnych lesov Tatranského národného parku vo forme vývozu na Sliezsky dom sprístupnia aj menej zdatným turistom. „Deti si prídu na svoje v detskom parku Orlíkovo na Štrbskom Plese, Svištej krajinke na Skalnatom Plese či v interaktívnej galérii svetla Kvantárium na Hrebienku,“ doplnil marketingový manažér horského strediska Vysoké Tatry Lukáš Brodanský.

Toto sme chceli? Na horách i kúpaliskách sú davy ľudí (FOTO a VIDEO)
Odborníci i známe osobnosti nabádali v súvislosti s pandémiou vyhnúť sa cestovaniu do zahraničia. Kvôli bezpečnosti a zníženiu rizika nákazy koronavírusom ľuďom odporúčali zostať doma. Hory aj aquaparky však už „praskajú vo... Čítať ďalej
30 | 07 | 2020 | Natália Sollárová

Namiesto nefungujúcej zubačky budú zatiaľ jazdiť autobusy

Štrbské Pleso je síce pripravené na letnú sezónu ako po minulé roky, no zmena nastáva v oblasti dopravy a parkovania. Po novom sa už nebude môcť parkovať v športovom areáli na bežeckých tratiach a aj parkovisko pri hoteli FIS bude určené len pre dopravnú obsluhu, nie pre verejnosť. Po naplnení parkovacej kapacity Štrbského Plesa na vyznačených parkoviskách dopravu presmerujú do Tatranskej Štrby, kde bude pripravená dočasná odstavná plocha na zaparkovanie osobných áut.


„Odtiaľ bude možné využiť náhradnú autobusovú dopravu za zatiaľ nefungujúcu zubačku, ktorá sa bude rekonštruovať do septembra tohto roka. Okrem toho bude priamo pri tejto odstavnej ploche možnosť nastúpiť na pravidelnú autobusovú dopravu, ktorá turistov odvezie na centrálne parkovisko na Štrbskom Plese,“ vysvetlila Anna Hurajtová z Obecného úradu Štrba.


Dara Rolins naschvál dráždi Slovákov z dovolenky: "Viem, je to slušná provokácia"
Slnečné počasie už síce na Slovensku panuje, more tu však nemáme. Preto mnoho známych osobností v posledných týždňoch vyrazilo do zahraničia. Výnimkou nie je ani Dara Rolins, ktorá navyše rada provokuje, píše Stars24. Čítať ďalej
08 | 06 | 2021 | Timotej Dudka