Toto sme chceli? Na horách i kúpaliskách sú davy ľudí (FOTO a VIDEO)
30 | 07 | 2020 I Natália Sollárová

Odborníci i známe osobnosti nabádali v súvislosti s pandémiou vyhnúť sa cestovaniu do zahraničia. Kvôli bezpečnosti a zníženiu rizika nákazy koronavírusom ľuďom odporúčali zostať doma. Hory aj aquaparky však už „praskajú vo švíkoch“.


Deti majú prázdniny, mnohé rodiny trávia oddychový čas spolu. Ak nechcú zostať sedieť doma tak, ako počas „korony“ a súčasne sa rozhodli necestovať do zahraničia, možnosti sú skôr obmedzené – príroda alebo domáce rezorty.

Podľa záberov zo sociálnych sietí sa však zdá, že Slovensko je nám počas letných mesiacov primalé. Hoci je množstvo dovolenkárov na meter štvorcový povážlivé, rúško a sociálne odstupy rieši len málokto.

Mladí Slováci si na dovolenku nepožičiavajú, radšej si chcú na ňu našetriť
Takmer 92 % mladých Slovákov vo veku 18 až 30 rokov odmieta, že by uvažovali o pôžičke na zaplatenie dovolenky, keby na ňu nemali našetrených dosť peňazí. Čítať ďalej
26 | 07 | 2020 | SITA


"Nie je to už len počas víkendov, ale teraz to tu máme stále. Najhoršie na tom je, že turisti sú bezohľadní a nenosia rúška a je potrebné ich pri vstupe do interiéru na to upozorňovať. Niektorí sa rozčúlia, prečo im nedáme pokoj," povedala brigádnička Katka z potravín zo Starého Smokovca pre portál Plus jeden deň.

Viacerí ľudia sa v komentároch na Facebooku pýtajú, či je skutočne bezpečnejšie stráviť dovolenku síce na domácej pôde, ale v preplnených rezortoch, ako ísť napríklad do Chorvátska, kde môžu oddychovať na poloprázdnych plážach. Mnohí vo svojich vyjadrenia poukazujú tiež na to, že za víkend v Tatrách zaplatia toľko, ako za týždeň pri „slovenskom mori“.

Cesta na Rysy:



Záber z AuqaCity Poprad:

&set=a.109364165775800&type=3&theater

Čakanie na lanovku vo Vrátnej. Podobná situácia je aj pri vstupe do niektorých kúpalísk:

&id=110335150771992

Pred termálnym kúpaliskom vo Veľkom Mederi:



Starý Smokovec, Vysoké Tatry - nástupná stanica pozemnej lanovky na Hrebienok

&set=gm.1395230137350041&type=3&theater&ifg=1

Týždňová dovolenka na Slovensku vyjde rodinu v priemere 1 300 eur
Tohtoročná dovolenka na Slovensku bude stáť priemernú štvorčlennú rodinu s dvoma deťmi zhruba 1300 eur. Vyplýva to z prepočtov Slovenskej sporiteľne na základe priemerných cien uvádzaných Štatistickým úradom SR. Najväčšie náklady sú na ubytovanie,... Čítať ďalej
03 | 06 | 2020 | SITA