Prípad bývalého policajta odsúdeného za pokus o vraždu pokračuje: Sudca bol dosadený, tvrdí obhajoba
02 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Prípad bývalého policajta Ján Antoška odsúdeného za pokus o vraždu pokračuje. Podal opätovné dovolanie proti rozhodnutiu Krajského súdu v Žiline z roku 2017, informuje Plus jeden deň.

Najvyšší súd SR dovolanie zamietol. Obhajoba tvrdí, že senát Krajského súdu v Žiline, ktorý Antošku odsúdil na 22 rokov väzenia, nebol v súlade s rozvrhom práce. "Prinajmenšom jeden sudca tam bol dosadený predsedníčkou KS v Žiline a nešlo sa podľa rozvrhu práce. Ako povedal senát NS SR, to nie je prvé dovolanie. Čiže preto my sme nemohli opakovať tie dovolacie dôvody, ktoré sme už podali v minulosti. Preto sme našli ďalší dovolací dôvod, ktorý zatiaľ nebol preskúmavaný NS SR," uviedol advokát.

Antoška v roku 2014 strieľal na policajtov, ktorí mali príkaz na jeho zatknutie pre podozrenie z účasti na lúpežiach v roku 2013. Policajt, ktorého Antoška zasiahol, bol chránený nepriestrelnou vestou a štítom. Následne sa skrýval vo svojom dome. Policajti ho zadržali 12 hodín po streľbe.

"Antoška ho nechcel zabiť"

Odsúdený expolicajt svoje protiprávne konanie nepopiera. Podľa neho však nešlo o pokus o vraždu. "Je pripravený niesť následky za svoje konanie, len popiera právnu kvalifikáciu. Tvrdí, že to nemalo byť posúdené ako pokus vraždy, ale ako útok na verejného činiteľa so zbraňou. Aj ja by som rád vedel, ako k tomu došlo. Rád by som vedel, na aký životne dôležitý orgán mal mieriť, to som doposiaľ nepočul. Všetky štyri strely skončili vedľa zasahujúceho policajta, pričom bol chránený proti strelám nepriestrelným štítom, nepriestrelnou vestou a ostatnými ochrannými prostriedkami," tvrdí Antoškov advokát.

Vojak v nemocnici namieril na Jána Baránka: "Som neozbrojený," jačal vyľakaný politológ
Politický analytik Ján Baránek sa na svojom facebookovom účte pochválil so skutočne bizarnou situáciou z východoslovenskej nemocnice. Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | Tibor Sipos