Spoločný štát Ruska, Bieloruska a Ukrajiny, nočná mora Západu
01 | 06 | 2021 I Imrich Kovačič

„Som ohromený, ako šikovne roztrhali slovanské národy. Európa sa pritom zjednotila do EÚ po vzore Sovietskeho zväzu. A Slovanov sa snažia rozoštvať všetkými možnými spôsobmi. Prečo? Boja sa! Sme vyvinutejší a tvorivejší. Spolu sme sila!“ Zaznelo v diskusii k prieskumu ukrajinskej televízie Naša.


Portál Regnum uvádza, že až 85% divákov ukrajinskej televíznej stanice Naša verí, že Ukrajinci a Bielorusi sú bratské národy. Že ich spoločné puto nemožno rozdeliť. Zvyšných 15% si to nemyslí. Verí, že tieto dva národy majú dejinne odlišné cesty. Prieskum zorganizovala televízia na svojom kanáli YouTube.
Ukrajinská vláda „v službách Západu“

Výsledky hlasovania dali následne podnet k živej diskusii. Viacerí jej účastníci prezentovali názor, že Ukrajinci a Bielorusi sú bratské národy. Tou, ktorá sa snaží oba národy rozdeliť, je podľa nich ukrajinská vláda. A to len preto, aby vyhovela Západu.

Postmajdanská Ukrajina bude slúžiť ako varovný príbeh pre Rusko, tvrdia západní odborníci
Mnoho ruských liberálov a zahraničných odborníkov považovalo ukrajinský Majdan v roku 2014 za udalosť, ktorá by mohla inšpirovať zmeny v Moskve. Dnes, keď sa čoraz nefunkčnejší Kyjev usiluje o slobodu slova, to skôr vyzerá ako varovný príbeh,... Čítať ďalej
06 | 02 | 2021 | Marek Molnár


V diskusii pod hlasovaním sa objavili rôzne názory: „Je to zvláštne. A pre tých 15%, ktorí hlasovali proti, sú bratia kto?
Ani Poľsku sa nepáči Slovanská konfederácia (Sergej Pavlenko)
Komentár Sergeja Pavlenka (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
30 | 12 | 2019 | Preklad: Redakcia HD
Tým, ktorým hovorili dobytok?“ kladie otázku pod prieskumom diskutujúci Kirill M. „Sme Slovania! Máme jeden príbeh! Nech priateľstvo národov Bieloruska, Ukrajiny a Ruska žije a prosperuje!“ Komentovala Alla Alla.

„Zelenského vláda vidí nepriateľov v každom. Lenže my sme a budeme bratskými národmi,“ zdôraznila Nadežda P. „Vlády prichádzajú a odchádzajú. Ale bratstvo národov, ktoré spoločne porazili nacizmus, zostáva," je presvedčený Vivo UA. „To len naši predajní politici, ktorí sú teraz pri moci, robia všetko pre to, aby pohádali naše dva bratské národy. A používajú na to hanebný otrokársky model riadenia krajiny,“ nahneval sa Sergej S.

„Lukašenko dlho trpí Zelenského cirkus. Nečudovala by som sa, keby ho konečne nakopal do zadku," reagovala ostro Valentína B. „Všetci sme Slovania. To hovorí za všetko," napísal yarik flayer. „Sme bratské národy. Cudzia je ale súčasná dočasná vláda Zelenského,“ poznamenal Alexander G.

Ukrajina 7 rokov po Majdane: Krajina oligarchov, stojaca na pokraji novej vojny s Ruskom
Našlo sa pár šialencov, ktorí nahnali občanov na námestia. Tých šialencov bez ohľadu na ich diagnózu a bez zaváhania podporili domáce a zahraničné deštrukčné sily. Na mŕtvolách na námestiach ležiacich Ukrajincov sa začal "demokratizačný" proces... Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Väčšina diskutujúcich má na spoluprácu bratských národov jednoznačný názor

„Som ohromený, ako šikovne roztrhali slovanské národy. Európa sa pritom zjednotila do EÚ po vzore Sovietskeho zväzu. A Slovanov sa snažia rozoštvať všetkými možnými spôsobmi. Prečo?
Cieľom všetkých vojen je zničiť Rusov a príbuzné národy
„Skutočnou hybnou silou ľudských dejín je tisícročia trvajúci boj medzi satanizmom a védskym učením,“ tvrdí docent Sergej Albertovič Salľ. Uviedol portál Zen.yandex.ru. Čítať ďalej
04 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič
Sme vyvinutejší a tvorivejší. Spolu sme sila!“ Vysvetlil Vitalij B. „Sme jeden národ rozdelený politikmi. Úzkoprsí nacionalisti to ale nechápu,“ napísal Sergej S.

„Obyvatelia Ukrajiny sú naši bratia. To vláda Ukrajiny je náš nepriateľ. A všetci, ktorí ich podporujú, sa pre nás tiež stávajú nepriateľmi,“ reagoval Viktor Nikolajevič.
„Hladní nikdy nie sú slobodní“

„Bielorusom sa často vyčíta, že vymenili slobodu za chlieb. Pripomeniem staré príslovie - Hladní nikdy nie sú slobodní. Že prípadná revolúcia povedie k chudobe, je takmer isté. A vďaka nej by sa ľudia ako Protasevč usadili v prezidentskom paláci. Popíjali by značkový koňak a ešte sa sťažovali, aké ťažké je pozdvihnúť krajinu po Lukašenkovi,“ napísal Zlatý havran.

„Na Majdane bolo vidieť všelijakých výrastkov. Ale toto nie je skutočný obraz Ukrajiny,“ dodala Marína T.„Bohužiaľ, ukrajinské úrady a západná Ukrajina už dlho nepovažujú Bielorusko a Rusko za bratské národy. Podľa nich sú nimi USA a Európa. Ukrajinská vláda zradila bratské národy i vôľu ukrajinského ľudu,“ uviedol Pavel.

Ukrajina: Najskôr vytunelujeme a potom za drobné odkúpime (Vladimír Pojmanov)
Komentár Vladimíra Pojmanova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Iveta Machová


„Bratské národy si navzájom neuvaľujú sankcie. Ukrajina už nie je pre nikoho ani bratom a ani sestrou,“ reagoval Oleksandr Nikolaev. „
Hyperborea - pravlasť Slovanov
Každý zrejme počul o Atlantíde. Málo kto vie, že podľa gréckych historikov existovala aj jej sestra Hyperborea. Pravlasť Slovanov a kolíska súčasného Ruska. Uviedol portál Life.ru. Čítať ďalej
06 | 02 | 2020 | Preklad: Redakcia HD
je zväzový štát Ruska, Bieloruska a Ukrajiny. Preto robia všetko, aby sa tak nestalo,“ myslí si Ivan S.

„Ohromuje ma, že nám väčšine vládne 10 až 15 percentná menšina,“ pozastavila sa Natália M. „Verím, že takto o rok si spoločne pripijeme na bratstvo. Tých 85% je sila. V opačnom prípade nás ožobračia a ešte nahuckajú navzájom sa pozabíjať,“ tvrdí Luda K.
 Ukrajinci si za „to“ môžu sami

„Neverím, že za všetko môže vedenie Ukrajiny. Môže si za to samotné obyvateľstvo. Ich hlúposť a tuposť. Ich zrada a sebectvo. Rovnako boli vinní i Nemci, ktorí pomohli k moci Hitlerovi. Veď ho radostne zdravili a pochodovali pred ním. Podobne i dnes nacisti pochodujú ulicami Ukrajiny. Sami sú si vinní. Vychovali deti, ktoré si nectia svojich hrdinských osloboditeľov. Kto ich porodil? Snáď Marťania? Sami Ukrajinci si môžu za tento rastúci nacionalizmus a nacizmus. Nikto iný,“ zhrnul diskusiu Anton B.

Podľa tempa rastu vojenských výdavkov je majstrom sveta Ukrajina (Vladimír Malyšev)
Komentár Vladimíra Malyševa (Fond ruskej kultúry) Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Zuzana Perželová