Ukrajina 7 rokov po Majdane: Krajina oligarchov, stojaca na pokraji novej vojny s Ruskom
14 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Našlo sa pár šialencov, ktorí nahnali občanov na námestia. Tých šialencov bez ohľadu na ich diagnózu a bez zaváhania podporili domáce a zahraničné deštrukčné sily. Na mŕtvolách na námestiach ležiacich Ukrajincov sa začal "demokratizačný" proces krajiny. (Ivan Brožík)


Ukrajina dnes? Opitý dôstojník na osobnom automobile zlikvidoval po náraze na letisku jeden z posledných bojaschopných Ukrajinských Migov. V krajine sa udeje iba to, o čom rozhodnú oligarchovia a mafie, zväčša tí istí ľudia. Na čele štátu je bývalý televízny zabávač. Donbas ja na krok od ďalšej vojny s Ruskom.

Ukrajina, štát, v ktorom sa ešte pred siedmimi rokmi rozhodovalo o pristúpení k Európskej únii je dnes vrakom na šrotovisku demokracie.
Dôstojnosť bez dôstojnosti

Už sedem rokov žije Ukrajina v štýle "po Majdane" - vo svete, ako ho sama nazýva, „víťaznej revolúcie dôstojnosti“.

Hlavným „víťazstvom“, ktoré sa Ukrajine podarilo uhrať, je to, že pár desiatok ukrajinských oligarchov, ktorí si rozdelili sféry vplyvu a získali prepojenia na ďalších ukrajinských mafiánov a vrcholnú moc, sa stalo vlastníkom spoločných miliárd. A Majdan je prázdny. Majdan Nezaležnosti je hlavné námestie Kyjeva. Lokalita križujúca kedysi celosvetovo turistami vyhľadávaný Kresčak.

Ukrajina by mal prerušiť všetky vzťahy s Ruskom, tvrdí bývalý ukrajinský veľvyslanec v USA
Ukrajina by sa mala pripraviť na úplné prerušenie diplomatických vzťahov s Ruskom. Tvrdí to bývalý veľvyslanec krajiny v USA Valery Chaly,, Domnieva sa, že Kyjev by mal s Moskvou komunikovať iba prostredníctvom splnomocnencov, informuje portál... Čítať ďalej
10 | 03 | 2021 | Marek Molnár

Kolónia USA

Podľa pôvodných sľubov ukrajinských politikov z roku 2014 sa mala krajina do roku 2020 stať členom Európskej únie. Teraz sa EÚ vyhýba Ukrajine a dáva jasne najavo, že už nechce dávať peniaze. Tie tam lejú USA, NATO a jej, ehm, pätolízači. Lejú ich do čiernej diery sivej ekonomiky bývalých červených mocných.

Samotná existencia dnešnej Ukrajiny je zmesou rusofóbie, výdatne šírenou agresívnou menšinou. Práve tú spočiatku podporoval „demokratický“ Západ. Táto menšina dnes diktuje miliónom ďalších občanov krajiny. Doslova od nich žiada, aby plnili jej vôľu a akýkoľvek jej rozmar.
Bábkový Kyjev

Pre Západ je takáto Ukrajina ideálnou možnosťou ako získať strategické nástupište smer Moskva. Cieľom je cez Ukrajinu zasiahnuť obsiahnuť Rusko. Prelomiť stáročné väzby národov, oslabiť kedysi významnú slovanskú jednotu.

Nateraz sa zatiaľ všetko, bohužiaľ, vyvíja podľa tohto scenára, vrátane ozbrojeného konfliktu. Kyjevské oficiálne štátne orgány mu iba administratívne dávajú punc legitimity. Prípadné zlyhania politického a hospodárskeho charakteru ospravedlňujú váhajúcou "zahraničnou pomocou".

Alebo - lžami o príprave ruského útoku na Donbas, v týchto dňoch veľmi častými.

Postmajdanská Ukrajina bude slúžiť ako varovný príbeh pre Rusko, tvrdia západní odborníci
Mnoho ruských liberálov a zahraničných odborníkov považovalo ukrajinský Majdan v roku 2014 za udalosť, ktorá by mohla inšpirovať zmeny v Moskve. Dnes, keď sa čoraz nefunkčnejší Kyjev usiluje o slobodu slova, to skôr vyzerá ako varovný príbeh,... Čítať ďalej
06 | 02 | 2021 | Marek Molnár

Majdan očami kamery

Film Arkadyho Mamontova, ktorý ponúkame nižšie, predstavuje materiály o udalostiach na Majdane spred siedmich rokov a aj o tom, čo nasledovalo po ňom:



Choré! Ukrajina "udelila povolenie" lietať vojenským lietadlám NATO nad Krymom
Ukrajina bola diplomatickou cestou z Moskvy požiadaná, aby konkretizovala „povolenie“, ktoré vydala v súvislosti s aktivitami letectva NATO, na tému „možnosti využitia vzdušného priestoru Krymu“. Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Ivan Brožík