Cigániková o vzťahu s bývalou straníčkou Nicholsonovou: Ona zrejme teraz cíti nejakú krivdu
27 | 05 | 2021 I Tibor Sipos

Prešli viac ako 3 mesiace, odkedy sa europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová rozhodla opustiť liberálnu SaS. Stalo sa tak po tlačovej besede, kedy spolu s poslankyňou Janou Bittó Cigánikovou tvrdili nepravdivé informácie o „zmiznutí miliardy eur z eurofondov“. Teraz šéfka zdravotníckeho výboru prehovorila o vzťahu s odídenou Nicholsonovou, píše eReport.


„Nešťastná tlačová tlačovka“, ako ju sama Cigániková nazvala, sa odohrala vo februári. Na nej spolu s europoslankyňou Nicholsonovou verejnosti uviedli, že z europokladnice zmizla miliarda eur. Voči tomu sa však ostro ohradila vicepremiérka Veronika Remišová a tieto informácie označila za klamstvo.


SaSka sa na čele s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom snažila celú situáciu zachrániť a vyhradila sa voči klamlivým tvrdeniam, čo aj podľa Cigánikovej ovplyvnilo odchod Nicholsonovej, avšak nie zapríčinilo. „Myslím si, že trošku cíti hnev. Možno aj preto, že sme sa vyhranili voči tomu jej tvrdeniu na tlačovke, ktorá bola podaná nešťastne,“ domnieva sa poslankyňa SaS. Podľa jej slov však musela nad opustením strany uvažovať dlhšiu dobu. „Asi to nebola jediná veci. S touto myšlienkou sa zrejme pohrávala dlhšie,“ dodala.

Zomrel exmanžel Janky Bittó Cigánikovej, posledné zbohom napísal sám na sociálnej sieti
Exmanžel Saskárky Janky Bittó Cigánikovej roky zvádzal boj s chorobou. Včera večer svoj boj s rakovinou prehral. Posledné chvíle strávil s najbližšími. Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


 

Cigániková priznáva, že februárová tlačovka narušila vzťah medzi niekdajšími straníčkami. „S Luciou som mala dobrý vzťah, potom prišlo k tej nešťastnej tlačovke, na ktorú som nebola pripravená a ona asi nebola pripravená na tú reakciu,“ uviedla šéfka zdravotníckeho výboru s tým, že prešľap na tlačovke nebol dôvod na odchod.

Podľa jej slov od „nešťastnej tlačovky“ s Nicholsonovou nekomunikovali. „Ja s ňou mám dobrý vzťah, ona zrejme teraz cíti možno nejakú krivdu. Ale verím, že je to múdra žena a časom to prejde,“ dúfa Cigániková.

Koalícia týmto svojím cirkusom potápa celé Slovensko, konštatuje exminister Draxler
Dunajský pivovar pred pár dňami zverejnil na svojom statuse fotografiu aj s koaličnými politikmi, ktorí sú na čiernej listine podniku, a tak v ňom nebudú obslúžení. Pobavilo to aj expolitika Juraja Draxlera, ktorý sa tomu, rovnako v statuse, trošku... Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik