Instagramový influnecer alebo vrah? Kajínek si svojou úprimnosťou na sociálnych sieťach zarába nemalé peniaze!
26 | 05 | 2021 I Tibor Sipos

Keď pred štyrmi rokmi opúšťal odsúdený Jiří Kajínek brány väznice, málokto očakával, že sa po 23 rokoch za mrežami zvládne na slobode aklimatizovať a dokonale prispôsobiť dobe. Silu sociálnych sietí si uvedomil rýchlo a dnes je z neho s počtom viac ako 25 tisíc sledujúcich na Instagrame úspešný influencer, píše portál Expres.


 Keď bol Jiří Kajínek v roku 1998 odsúdený na doživotný trest odňatia slobody za dvojnásobnú nájomnú vraždu a jeden pokus o vraždu, mobilné telefóny boli ešte v plienkach. Existovali len tlačidlové a rozhodne ich nemal každý.

Hoci mobilnú revolúciu prežil Kajínek za mrežami, po svojom prepustení sa prispôsobil veľmi rýchlo. Počas niekoľkých dní na slobode si zaobstaral smartfón, a hoci sa pôvodne chcel sociálnym sieťam vyhýbať, vzápätí si založil účet na Instagrame, čoho zrejme dnes vôbec neľutuje.

 



 

Prostredníctvom svojho účtu totiž nielen informuje o svojom živote, ale už si ako správny influencer dokonca necháva platiť za reklamy. Raz propaguje predajcu oblečenia, inokedy zase umývačku áut.

 



 

A práve jeho posledný kúsok je dôkazom, že Kajínek sa síce snaží prispôsobiť a zapadnúť do 21. storočia, ale má vystupovanie moderátora zo začiatku 90. rokov. Obávame sa, že to nebude iné ani za tri roky, kedy mu končí podmienka a bude z neho definitívne slobodný muž.

 

Jedno sa ale Kajínkovi treba uznať, jeho prejav fanúšikov baví, pretože je v ňom osobitý a úprimný. Niekto by mohol oceniť aj snahu žiť normálny život, hoci ho takmer celý strávil za mrežami, vykrádaním bytov a chatiek či dokonca, áno, vraždením nevinných ľudí.

 

Podzámska sa počas pandémie musela nasťahovať k dcére aj s mamou: Museli sme sa uskromniť
24 | 05 | 2021 | Tibor Sipos