Transparency International hlási: Podozrivé dotácie pre bratislavských poslancov z teamu Vallo!
24 | 05 | 2021 I Petra Demková

„Bratislavský poslanec R. Tešovič (Team Vallo) je v schéme štátnej pandemickej pomoci najväčším prijímateľom spomedzi politikov na Slovensku. Od ministerstva hospodárstva získal spolu už šesť rôznych dotácií vo výške viac ako 92 tisíc eur,“ informuje Transparenc International.



Poslanec Teamu Vallo najväčší prijímateľ

Zdá sa, že bratislavskí poslanci dostali podozrivé dotácie! „Vedeli ste, že bratislavský mestský poslanec Rastislav Tešovič (Team Vallo) je v schéme štátnej pandemickej pomoci nájomcom najväčším prijímateľom spomedzi politikov na Slovensku?“ pýta sa Transparency International.

Vallo vypiekol s Bratislavčanmi. Najprv prosil, aby sa zrátali a hneď potom oznámil zvýšenie cestovného
Matúš Vallo vie, ako na to. Najprv týždne doslova prosíkal cez všetky komunikačné kanály, aby sa Bratislavčania zapojili do sčítania. Hneď potom im oznámil radikálne zvyšovanie cien za cestovné lístky. Aj to však urobil rafinovane. Komunikoval to... Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Petra Demková

Tešovič riadi len dves stratové firmy

Rastislav Tešovič získal od ministerstva hospodárstva spolu už šesť rôznych dotácií vo výške viac ako 92 tisíc eur. „Radí sa tak medzi jedno percento najväčších poberateľov nájomných dotácií vôbec na úrovni známych maloobchodov či turistických zariadení. Tešovič pritom riadi len dve občianske združenia a dve firmy, ktoré mali v posledných výkazoch nulové tržby,“ pokračuje vo vymenovávaní zvláštností Transparency International.
Nič neurobili, ale dotácie pýtali

„Keď sme tú schému jeho dotácií rozplietali, vynorili sa ďalšie tri mená lokálnych poslancov - Tomáš Korček, Soňa Svoreňová a Radoslav Olekšák. Ide o rôzne obchody s nájomným, ktoré spája to, že boli uzavreté tesne pred pandémiou, väčšinou nakoniec ani žiadnu činnosť nerealizovali, no od štátu si vypýtali veľmi slušné dotácie,“ informuje protikorupčná inštitúcia.
Dotácie vraj pýtali omylom

„Keď sme sa začali na nájomné pýtať, dostali sme často nepresvedčivé odpovede. Tešovič s Korčekom už deň po našich otázkach jednu dotáciu za 22 tisíc eur vrátili. Vraj si omylom od štátu vypýtali 10-násobne viac, ako chceli,“ upozorňuje TI na závažný fakt.

Matúš Vallo sa dal očkovať a vychválil pri tom Billa Gatesa. Komentár potom zmazal
Mal to byť nevinný post o tom, ako sa bratislavský primátor dal zaočkovať. Komentujúca si však „rypla“ – opýtala sa, či má Vallo inštrukcie od Billa Gatesa. Vallo nelenil, Billa vychválil a naložil „dezinfo scéne“ a konšpirátorom. Potom však... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Petra Demková

Projekty nikdy neuskutočňovali

Vyzerá to tak, že poslanci projekty, na ktoré pýtali peniaze, nikdy neuskutočňovali. „Pri overovaní prevádzok, na ktoré poslanci čerpali nájomné, sme mali veľký problém na daných adresách či na interne nájsť po nich stopy. Olekšák si napríklad vypýtal 34 tisíc na paintballové centrum v Poprade, no nik o ňom netuší. Tešovič dostal 19 tisíc za dve kaviarne, na ktorých existenciu si prevádzkari v okolí nijako nevedeli spomenúť,“ informuje spoločnosť zaoberajúca sa korupciou.

Transparency sľubuje ďalšie kontroly. „V uplynulých mesiacoch sme už viackrát upozornili, že schéma dotácií Sulíkovho ministerstva je terčom zvláštnych žiadateľov. Je čas zvýšiť kontrolu! Naše podozrenia, ktoré podrobne opisujeme v novom článku, posúvame ministerstvu ako ďalší podnet na šetrenie,“ končí príspevok Transparency International.

Bratislavské Staré Mesto si uctilo lekárov a vedcov korona-hysterikov. Sú medzi nimi Krčméry a Čekan
Po vyvesení izraelskej vlajky na miestny úrad Starého Mesta prichádza ďalšia kontroverzná aktivita tejto bratislavskej mestskej časti. Starostka Zuzana Aufrichtová si uctila vedcov, ktorých agendou je šírenie korona-hystérie. Čestnými občanmi sa... Čítať ďalej
20 | 05 | 2021 | Petra Demková