Pellegriniho Hlas: Reakcia Hegera je vrchol drzosti!
23 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Mimoparlamentná strana Hlas-SD vyzýva premiéra Eduarda Hegera, aby prestal oslabovať dôveru ľudí v štátne inštitúcie. Na sociálnej sieti upozorňuje, že premiér má silou svojej funkcie zabezpečiť nestrannosť a nezávislosť polície, prokuratúry i súdov.



Začala sa prestrelka

Strana tak reagovala na stanovisko predsedu vlády, v ktorom uvádza, že opozičné strany vytvárajú sústavný nátlak na orgány činné v trestnom konaní (OČTK). Podľa vyjadrenia strany je to vrcholom drzosti a nepochopením zodpovednosti, ktorú ako predseda vlády nesie.

“Každým dňom rastie v ľuďoch oprávnená nedôvera, že namiesto sľubovanej očisty štátu sa im priamo pred očami odohráva neľútostný boj vo vnútri mocenských zložiek, a že orgány činné v trestnom konaní sú zneužívané na úzko politické ciele vládnej koalície,” povedala hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Heger reaguje na Ficovu tlačovku: "Smer a Hlas sú politické krídla organizovaného zločinu"
Líder opozičnej strany Smer-SD Róbert Fico na tlačovej konferencii v nedeľu oznámil, že koalícia chce likvidovať opozíciu systémom udavačov. Respektíve kajúcnikov. Odozva na jeho tvrdé slová nedala na seba dlho čakať. A to priamo z úst premiéra... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Strana zároveň konštatuje, že práve Heger zvolal tajné stretnutie najvyšších predstaviteľov štátu v Slovenskej informačnej službe a doteraz nevysvetlil, čo bolo témou rokovania.
Krídla organizovaného zločinu

Heger označil v reakcii na Ficovu tlačovú besedu strany Smer a Hlas za politické krídla organizovaného zločinu a vyzval lídrov opozičných strán, aby s nátlakom na OČTK prestali. Odsudzuje zastrašovanie policajtov, prokurátorov a sudcov.

Fico: Udavači si vymýšľajú a nemusia do väzenia. Tak bojuje koalícia s opozíciou
Líder opozičnej strany Smer-SD Róbert Fico na tlačovej konferencii v nedeľu oznámil, že koalícia chce likvidovať opozíciu systémom udavačov. Respektíve kajúcnikov. Všetci účastníci pondelkového stretnutia v budove SIS podľa jeho slov klamú a... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová