Zadržali príslušníka NAKA, ktorý má vypovedať, ako sa manipulujú výpovede kajúcnikov
22 | 05 | 2021 I Peter Sulek

Príslušník NAKA, ktorého zadržali v rovnakom čase, ako chceli aj jeho bývalého šéfa Branislava Zuriana, má vypovedať, ako orgány pripravujú kajúcnikov. Je kľúčovým svedkom aj obvineným. Informujú HN.


Situácia okolo bývalého šéfa NAKA Zuriana sa zamotáva stále viac. Stihol už poskytnúť vyjadrenia viacerým médiám. Hovoril o tom, ako mal Matovič údajne sľubovať navýšenie rozpočtu Slovenskej informačnej služby o 20 miliónov eur ak do SIS zoberú Makoa. A hovoril aj o tom, ako mal Makó vydierať Hegera.
Zmanipulované vyšetrovania

Pri všetkom tom informačnom hluku ale akosi zanikla informácia, že v rovnakom čase, keď sa neúspešne pokúšali zadržať Zuriana, zadržali príslúšníka NAKA, šéfa operatívy v Bratislave Jána Kaľavského.

Ten v inom prípade, prešetrovanom inšpekčnou službou, vystupuje dokonca ako kľúčový svedok.

Podľa zistení Hospodárskych novín práve Kaľavský prehovoril o tom, ako orgány činné v trestnom konaní, ktoré sa zaoberajú známymi kauzami Judáš, Očistec, či Božie mlyny, údajne manipulujú ich vyšetrovanie.

"To sa ako fakt ideme všetci tváriť, že sa tajným stretnutím vlastne nič nestalo?" pýta sa Blaha
Nečakané a najmä tajné stretnutie našich najmocnejších politikov spolu s dvomi šéfmi prokuratúry a novým riaditeľom SIS prekvapilo mnohých. Najmä politikov z radov opozície, ktorá tvrdí, že ide o ohrozenie demokracie u nás. To, čo sa udialo sa... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Nastala panika

Svojou výpoveďou mal naštartovať aktuálne už nezastaviteľnú vlnu podozrení. Aj kvôli týmto podozreniam sa malo pred pár dňami stretnúť desať najsilnejších ľudí v štáte.

V miestnosti, ktorú nemožno odpočúvať, na pôde SIS, sa vtedy stretli premiér Eduard Heger, prezidentka Zuzana Čaputová, predseda národnej rady Boris Kollár, šéf tajnej služby Michal Aláč, minister vnútra Roman Mikulec, generálny prokurátor Maroš Žilinka, či špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

Účastníci stretnutia sa mali okrem podozrení z manipulovania dôležitých káuz rozprávať aj o mužovi, ktorého orgány údajne využívajú na potvrdzovanie svedectiev kajúcnikov. Ide o podnikateľa s kriminálnou povesťou prezývaného Tiger.

Chmelár: Vyhlásenie prezidentky ohľadom stretnutia v centrále SIS je odporné
"Zásadné porušovanie noriem právneho štátu, ktoré bude mať ďalekosiahle dôsledky na dôveryhodnosť štátnych inštitúcií, je katastrofa. Spôsobí, že každá strana bude chrániť svojich zlodejov, poukazovať na tých druhých a lož sa nebude dať odlíšiť od... Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová

Naaranžované výpovede

Zadržaný Ján Kaľavský vyšetrovateľovi Úradu inšpekčnej služby údajne detailne opísal, ako sa postupuje v mediálne sledovaných kauzách, postavených najmä na navzájom sa podporujúcich výpovediach kajúcnikov.

Výpovede im majú pripravovať samotní vyšetrovatelia NAKA, ktorí sa na ich rozpletaní podieľajú. Robia tak aj cez operatívcov, po ktorých údajne posielajú návody, čo má ktorý obvinený hovoriť. Výpoveď Kaľavského mala pritom rozviazať jazyk aj jeho podriadeným, ktorí sa pred vyšetrovateľom inšpekcie vyjadrujú v rovnakom duchu!

Iza Bela: v krátkej dobe vypláva na povrch pravda o ich stretnutí aj s čím sa tam oboznámili
Razia v byte exšéfa NAKA Branislava Zuriana prekvapila azda celé Slovensko. A to najmä preto, že sa uskutočnila iba pár dní po tom ako odišiel z NAKA a od polície do civilu. Zdá sa, že zvláštne čistky sa začínajú robiť aj v elitnej zložke.... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik