Dag Daniš: Meno Jána Kuciaka bolo zneužité liberálmi. Čaputovú vytvoril aj Soros
19 | 05 | 2021 I Peter Sulek

Novinár Dag Daniš pre konzervatívny denník Postoj okomentoval pochybné propagandistické aktivity Investigatívneho centra Jána Kuciaka (ICJK). Zakladal ho popredný konšpirátor Arpád Soltész.


Dag Daniš je bývalý kolega zavraždeného Jána Kuciaka. Pôsobili spolu v redakcii portálu Aktuality.sk.
Zneužitie mena

Daniš hovorí, že pri vzniku ICJK v roku 2018 mal obavy z toho, že meno a pamiatka Jána Kuciaka sa budú využívať. Alebo rovno zneužívať na ideologické, politické a geopolitické kampane (zápasy). Podľa Daniša sa im s obľubou venuje tretí sektor. Hlavne mainstreamový, teda progresívne vycvičený.

Myslí si, že presne toto sa aj stalo a Kuciakove meno bolo zneužité. ICJK totiž zverejnilo akože investigatívny článok o údajnom nebezpečenstve ultrakonzervatívnych hnutí v strednej Európe.

Hovorí, že autori sa v článku snažia navodiť dojem, že ide o pochybné a zradikalizované kresťanské organizácie. Ich cieľom má byť získanie vplyvu nielen v politike, ale aj v oblasti práva, justície a medzinárodnej spolupráce.

Dag Daniš dáva Orbánovi za pravdu. Stredná Európa má budúcnosť. Liberálov triafa šľak
Dag Daniš vo svojej pravidelnej rubrike 7 dní v kocke komentoval rozhovor s Viktorom Orbánom. A dal Orbánovi za pravdu. Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Peter Sulek

Pokrytectvo a Sorosova Čaputová

Daniš poukazuje na to, že liberálni autori článku vyčítajú konzervatívcom presne to, čo už roky robia liberálne a progresívne organizácie. Aj tie sa predsa snažia získať vplyv, rozdeľovať peniaze na svoje "ultraliberálne" medzinárodné projekty a presadzovať sa v politike. Daniš použil jazyk autorov textu ICJK.

Uvádza príklad slovenskej mimovládky Via iuris, ktorá bola v minulosti financovaná aj sieťou Georga Sorosa (Nadáciou otvorenej spoločnosti). Práve v nej "vyrástla" podpredsedníčka Progresívneho Slovenska a neskôr prezidentka Zuzana Čaputová.
Konflikt záujmov

"Ideologicky zamerané nadácie založené Sorosom nie sú aktívne len politicky, ale aj mediálne. Starajú sa napríklad o ocenenia pre novinárov. Tento konflikt záujmov, keď vplyvný americký oligarcha financuje európsky tretí sektor, budúcich politikov a jeho organizácie každoročne odmeňujú vybraných novinárov, takmer nikomu neprekáža," upozorňuje bývalý Kuciakov kolega.

Ďaniš ďalej hovorí o Istanbulskom dohovore ako o vysoko kontroverznom kódexe s nízkou verejnou podporou, ktorý je viac zaujímavý pre dúhovú gender agendu než pre praktickú ochranu žien. Preto je podľa neho kritika dohovoru a ponuka alternatívnych noriem plne legitímna.

Dag Daniš: Kolíková pripomína novú odrodu nedotknuteľných "našich ľudí"
Daniš pre konzervatívny portál Postoj komentuje situáciu okolo ministerky Kolíkovej. Z každej strany chránená Kolíková mu pripomína novú odrodu nedotknuteľných "našich ľudí". Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Peter Sulek

Ak nie si liberál, si podozrivý

Ďalšou vecou, ktorá ho vyrušuje, je financovanie podobných aktivít. Projekt zameraný na odhaľovanie údajných ultrakozervatívnych kresťanských hrozieb je totiž financovaný z peňazí Európskej únie. Cez projekt Investigatívna žurnalistika pre Európu. Teda aj z našich peňazí, z peňazí daňových poplatníkov.

V tomto prípade sa mali peniaze použiť veľmi pochybným spôsobom, a to na kritiku tej časti spoločnosti, ktorá netlieska liberálnej agende. Pritom sa kritizované konzervatívne organizácie v skutočnosti nemali previniť ničím, len tým, že nie sú liberálne, netešia sa z Istanbulského dohovoru a snažia sa ponúkať a podporovať alternatívne, konzervatívne ladené právne normy, ktoré by chránili rodinu v jej tradičnej podobe.
Soros everywhere

"Ak už chcú investigatívci smelo rozkrývať financovanie, ´globálny vplyv´ a politické presahy konzervatívnych organizácií, mohli by skúsiť to isté aj pri tých progresívnych. Alebo… Nemohli?" podpichuje Daniš.

Na záver si odvážne dovolil upozorniť, že sponzora článku o údajných konzervatívnych hrozbách Investigatívnej žurnalistiky pre Európu podporuje aj Sorosova Nadácia otvorenej spoločnosti.

Fond Georga Sorosa investuje do SME, aby ovplyvnil voľby, píšu nemecké médiá
Mediálny fond amerického miliardára Georga Sorosa kúpil viac ako tretinu významného slovenského vydavateľa. Pozorovatelia tvrdia, že ním chce ovplyvňovať politiku, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová