Americký senátor Rand Paul nazval hlavného virológa USA  Fauciho „malým diktátorom“
19 | 05 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Republikánsky senátor Rand Paul a hlavný virológ USA Anthony Fauci sa opäť dostali do vážnej ostrej konfrontácie. Sú za tým spory kvôli povinnému noseniu rúška, píše The Epoch Times.



Medzi senátorom a Faucim to stále iskrí

Zdá sa, že ostrá verejná výmena názorov medzi republikánskym senátorom Random Paulom a imunológom a hlavným poradcom Bieleho domu pre oblasť medicíny Dr. Anthonym Faucim nemá konca.


Nedávno opäť prišlo medzi nimi k búrlivej diskusii. Hádky prepukli pred rokom, keď Paul uviedol vysokú úmrtnosť v New Yorku ako dôkaz nefungujúcich opatrení, ktoré majú ľudí izolovať.


Paul, ktorý veľmi ostro kritizuje opatrenia americkej vlády v boji proti pandémii COVIDu-19, znovu obvinil Fauciho z „nevedeckého politického divadla". Stalo sa to po tom, čo imunológ vyzval Američanov, aby aj napriek zaočkovaniu proti korone naďalej nosili rúško. Argumentoval rozšírením nových mutácií.


Očkovacie pasy sú iba vernostné karty marketingu s vakcínami
Načo sú nám očkovacie pasy, keď sme očkovaní? Kto ich vlastne potrebuje? Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič

„Malý diktátor“ Fauci

V televíznom interview pre Fox News si Paul veru servítku pred ústa nedával a Faucimu adresoval tvrdé slová: „Malý diktátor Fauci dennodenne dokazuje svoje ignorantstvo.“


Novým spúšťačom Paulovej frustrácie a kritiky na adresu Fauciho bolo jeho vyhlásenie pre americký spravodajský kanál MSNBC.


Podľa New York Post Fauci uviedol, že zaočkovaní rodičia a ich deti síce doma rúška nenosia, ale „ak dieťa nie je zaočkované a vonku či vnútri komunikuje s inými ľuďmi, rodičia by sa mali uistiť, že má na sebe rúško“.


Paul v tejto súvislosti tvrdí, že je medzičasom k dispozícii už dosť dôkazov o tom, že deti, ak sa vôbec infikujú, dostanú len mierny variant ochorenia a neprenáša sa dobre na iných ľudí.  Medzi deťmi do 18 rokov nie sú ani žiadne úmrtia.


Indická politička spôsobila medzinárodný škandál: V boji proti Covid-19 vraj pije kravsky moč. Denne!
Svet medicíny už zažil mnohé objavy. O najnovší sa zrejme pokúša poslankyňa indického parlamentu, ktorá vraj denne pije kravský moč. Nechutný zvyk vraj funguje ako spoľahlivý liek proti koronavírusu. Zarážajúce je, že nie je jediným politikom,... Čítať ďalej
19 | 05 | 2021 | René Skalný

Paul kritizuje nosenie rúška v detských letných táboroch

Ako senátor Paul dodáva, kvôli nezmyselným predpisom musia deti podľa nových pokynov CDC (Centra kontroly a prevencie chorôb) nosiť rúško aj v letných táboroch a dodržiavať dvojmetrovú vzdialenosť. Paul ďalej tvrdí: „Nie je za tým žiadna veda. Všetko je len dohad, za ktorým stojí malý diktátor Fauci.“


Fauci podľa Paula stále trvá na to, aby deti nosili rúška všade. Ľudia, aj keď sú už zaočkovaní, by sa mali stále izolovať, nemali by chodiť do reštaurácií a vychádzať z domu. „Je to smiešne,“ poznamenáva senátor a dodáva, „je to proti vede a ľudí to znechucuje.“ Fauci by mal konečne prestať diktovať celému svetu, ako má žiť, mal  by si vypočuť aj ostatných vedcov – kolegov zo svojho inštitútu, myslí si Paul, uzatvára The Epoch Times.


Český poslanec varuje: Diktatúra sa maskuje za boj proti dezinformáciám, šíreniu fake news a hoaxov
V minulom roku Európska komisia na návrh komisárky Věry Jourovej predstavila tzv. Európsky akčný plán pre demokraciu. "To je nádherný eurospeakový výraz, ktorý by sa do slovenčiny dal preložiť ako cenzúra", uviedol najnovšie v prejave v Poslaneckej... Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | Ivan Brožík