Prezidentka Remišová? "Nemuseli sme počúvať o 25% DPH," kritizuje Danko Čaputovú (VIDEO)
13 | 05 | 2021 I Tibor Sipos

Niekdajší šéf parlamentu Andrej Danko v najnovšom videu zverejnenom na jeho facebookovom účte ostro kritizoval prezidentku Zuzanu Čaputovú. Vyčítal jej najmä to, že sa prikláňa na stranu koalície a že pomáha Matovičovi. Podľa Danka prezidentke jej "bezvládie" vyhovuje.


"Prezidentka Čaputová dnes ukázala na koho strane stojí. Nie je prezidentkou všetkých občanov a jasne deklarovala, že stojí na strane súčasnej vlády," začal svoj výstup Danko. Dodal, že prezidentka sa rozhodla ignorovať 500-tisíc podpisov na referendum, ktoré iniciovali strany Smer-SD a Hlas-SD.

"Na jednej strane mala v rukách veľký nástroj. Mohla zabrániť tomu, aby sa Igor Matovič stal ministrom financií. Nemuseli by sme počúvať o 25-percentnej dani a nemuseli by sme mať strach, že letí do Spojených štátov, kde znova bude veľkej nadnárodnej spoločnosti sľubovať daňové úľavy," skonštatoval.

Podľa lídra SNS expremiér a súčasný minister financií Igor Matovič vyhral voľby náhodou a klamstvami. Ďalej uviedol, že referendum je prirodzený a najvyšší nástroj demokracie.



Nová prezidentka Remišová

Danko ďalej prezradil, že prekvapilo o referende informovala ako prvá nie prezidentka, ako by sa tradične patrilo, ale vicepremiérka vlády a ministerka informatizácie Veronika Remišová.

"Čo však muselo občanov SR uraziť ešte viac, bola forma, akou sa dozvedeli, že prezidentka sa obracia na Ústavný súd SR. A čuduj sa svetu, asi nová prezidentka Remišová nám asi hodinu pred tlačovou konferenciou oznámila, že prezidentka nevyhlási referendum. Čakal som aspoň reakciu Čaputovej. Aspoň pokarhanie Remišovej. Asi by sme chceli veľa," rozhorčoval sa Andrej Danko na sociálnych sieťach.

Drgonec: "Je to svinský krok zo strany prezidentky." Sudca uvažuje, ako by sa občan mohol Čaputovej zbaviť!
Emeritný sudca Ústavného súdu SR a ústavný právnik Ján Drgonec sa vyjadril k prezidentke Čaputovej a jej rozhodnutiu poslať referendum o predčasných voľbách na Ústavný súd. Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Peter Sulek