Podarí sa smerákom vyštvať Kolíkovú z vlády? Vytiahli na ňu krádež pozemku
10 | 05 | 2021 I Tibor Sipos
Strany Smer-SD a Hlas-SD podali návrh na odvolanie Kolíkovej z pozície ministerky spravodlivosti. Najnovšie obvinili firmu jej rodiny z krádeže pozemku, informuje Pluska.

„Prvým dôvodom na vyslovenie nedôvery ministerke spravodlivosti má byť jej údajná neodbornosť. Vo vzťahu k tomu je potrebné uviesť, že vláda si uvedomuje, že očista justície a snaha výrazne sfunkčniť procesy v justičnom prostredí je v príkrom rozpore so záujmom navrhovateľov podpísaných pod návrh na odvolanie ministerky spravodlivosti, avšak pre toto účelové konanie vláda nemá žiadne pochopenie,“ píše sa v oficiálnom stanovisku vlády.

Strana niekdajšieho premiéra Roberta Fica najnovšie uviedla podozrenia, podľa ktorých sa rodinná firma Kolíkovej MK REAL dopustila krádeže pozemku. „Firma MK REAL podľa informácií, ktoré máme od pôvodnej majiteľky pozemku, podvodným spôsobom ukradla tejto majiteľke jej pozemok,“ uviedol poslanec Ladislav Kamenický za Smer-SD. „Bolo tam vydržanie, zmena určitých dokumentov, falšovanie geometrických plánov, až sa tento pozemok dostal vydržaním do rúk obce Malinovo. Tá ho obratom predala Kolíkovcom za cenu 73 centov za m2," dodal.

Drgonec: Kolíkova nie je odborne zdatná na post ministerky spravodlivosti. Je drzá a nesebakritická
Bývalý sudca ústavného súdu Ján Drgonec vyhlásil, že ministerka spravodlivosti Mária Kolíková nie je odborne zdatná na post, ktorý zastáva. Navyše je drzá a nesebakritická, informuje portál Parlamentné Listy. Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Lukáš Leca


Kolíková sa k smeráckym útokom vyjadrila ako k premysleným krokom, ktorými sa chce Fico zbaviť "prekážok". „Ficova snaha je zrejmá. Chce aby sa jeho kamoši dostali z väzby a aby prestali rozprávať. Smer navrhol skrátenie väzby na pár mesiacov.“ Uviedla to ministerka spravodlivosti Kolíková.

„Ficovi záleží, aby som mu nestála v ceste. Preto zvolal zopár tlačoviek a útočil na moju rodinu. Považujem za chrapúnstvo, akým sa očierňuje moja rodina,“ pokračovala v súvislosti s najnovším obvinením z krádeže pozemku. „Bolo to v roku 1998, kedy som bola študentka práva. Čakám, kedy vytiahnete niečo z roku 1980. Súdny spor vtedy skončil tak, že údajná pôvodná majiteľka stiahla žalobu, lebo ani nevedela, o koľko metrov štvorcových sa chce súdiť," dodala podľa Plus jeden deň.

V TA3 to vrelo! Kolíková zaútočila na novú moderátorku
Tá je to teda dala! Ministerka Kolíková prešla do útoku. Miesto toho, aby obhajovala kauzy, kvôli ktorým bude čeliť odvolávaniu v parlamente, zgustla si na novopečenej moderátorke relácie V politike televízie TA3. Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Diana Zaťková