Jankovskú stíhanú v troch kauzách môžu čoskoro pustiť na slobodu: Nemajú na ňu nič
07 | 05 | 2021 I Tibor Sipos

Zdá sa, že vyšetrovanie bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej neprináša žiadne výsledky. Podľa informácií Plus 7 dní je tak možné, že sa niekdajšia vysokopostavená funkcionárka na ministerstve spravodlivosti, ktorá je obvinená z korupcie, v blízkej dobe dočká slobody. 


V kolúznej väzbe je už viac ako rok. Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská bola zadržaná minulý rok v marci, kedy mala figurovať v kauzách Búrka a Víchrica. Po prepustení ju opäť zadržali v súvislosti s kauzou trenčianskeho baru Fatima a väzobne stíhaná je dodnes.

Jej advokát sa mnohokrát počas jej stíhania dožadoval urýchlenia procesu. Kolúzna väzba je pritom v poslednom období, kedy sa v nej ocitli viacerí štátni funkcionári, často skloňované slovné spojenie. K tomu výrazne prispela aj smrť niekdajšieho prezidenta polície Milana Lučanského či stíhanie ďalšieho policajného exprezidenta Tibora Gašpara.

Jankovská ide späť do väzby, rozhodol o tom KS v Trnave
Bývalá štátna tajomníčka Monika J. bude stíhaná väzobne. V pondelok o tom rozhodol senát Krajského súdu (KS) v Trnave. Čítať ďalej
15 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR


Nemajú na ňu nič

„Keď uplynulo asi šesť mesiacov a bolo prvé predlžovanie lehoty väzby, povedal som úplne jednoduchú štatistiku. Zo 130 pracovných dní sa asi 100 dní nevykonal žiadny vyšetrovací úkon,“ uviedol advokát Jankovskej Peter Erdös.

Zdá sa však, že prípad sa začal hýbať. „Podali sme žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu, a to z dôvodu, že ak aj existovalo podozrenie z určitého možného kolúzneho konania u mojej klientky, tak dokazovanie opätovne výrazne pokročilo a nič sa nepreukázalo. V súčasnosti, od opätovného zadržania mojej klientky až do dnešného dňa, bolo vykonaných už 20 výsluchov. Nemôžeme teda povedať, že by sa v tejto veci nekonalo,“ dodal Erdös pre vyššie uvedený portál.

Ten uvádza, že prepustenie Jankovskej na dohľad.  „V čase rozhodovania na Krajskom súde Trnava o vzatí do väzby mojej klientky bolo avizované, že vyšetrovateľ chce vyšetrovanie ukončiť v zmysle plánu vyšetrovania do dvoch mesiacov, t. j. do 15. mája,“ uviedol advokát stíhanej.

„V tejto situácii, jednak po zdravotnej stránke a zároveň vzhľadom na to všetko, ako dlho je vo väzbe, s prihliadnutím na všetky obmedzenia a povinnosti, ktoré jej boli uložené Najvyšším súdom SR, peňažnú záruku, akékoľvek kolúzne aktivity považujem za sci-fi,“ uzavrel.

Kauza Lučanský: Komisia nemá vôbec prístup ku všetkým dokumentom, ako máme vyšetrovať? pýta sa Saková
Denisa Saková ako členka nezávislej komisie, ktorá vyšetrovala tragické okolnosti úmrtia bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, nepodporila jej záverečnú správu. O tom, prečo tak konala konečne prehovorila. Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Diana Zaťková