Šokujúce informácie o zbraniach v sklade vo Vrběticiach. Za tieto ceny sa predávali teroristom!
27 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Výbuch muničného skladu vo Vrběticiach na Morave rozpútal diplomatickú vojnu Česka s Ruskom. Zapojilo sa do nej aj Slovensko. Facebookový profil Prinášame nádej sa v statusoch venuje práve tejto závažnej téme.


O tom, že zbrane z Vrbětíc mali končiť na Ukrajine a odtiaľ putovali do Sýrie a iných krajín Stredného východu, kde operovali teroristické skupiny, hovorili už politici či politológovia. Dokonca aj Štefan Harabin. Profil Prinášame nádej zašiel ešte ďalej. V statuse píše otvorene o Pandorinej skrinke. Ponúka aj cenník zbraní, za ktoré ich teroristi nakupovali.
Predávali zbrane a muníciu Islamskému štátu

Cenník zbraní. Zdroj: FB / Prinášame nádej


„Slovenskí aj Českí politici opäť klamali o výbuchu vo Vrběticiach v roku 2014, ktorý bol zinscenovaný, aby zamietol stopy po chýbajúcej munícii. Skončila v rukách teroristov," začína status Prinášame nádej.

Dodáva, že v muničných skladoch sa nachádzali zbrane, s ktorými sa obchodovalo. Obchod aj príslušníkov českých tajných služieb podrobne sledovala ruská GRU. „Dôvodom monitorovania presunov zbraní bolo to, že od roku 2012 sa zbrane a munícia z Vrbětic potichu presúvali na Ukrajinu. Odtiaľ putovali priamo do rúk vtedajšej Free Syrian Army. Teraz Islamský Štát, ktorý bojuje proti Bašarovi Assadovi.A to je v priamom rozpore s medzinárodným zbrojným embargom na dodávky zbraní do Sýrie,“ vysvetľujú na profile Prinášame nádej.
Výbuch ako zakrývací manéver

„V skladoch teda boli zbrane a munícia, ktorá sa rozpredávala teroristom Islamského štátu cez Ukrajinu. Zmenšujúce sa zásoby bolo treba zakryť, teda legalizovať. Preto sa použil scenár výbuchu muničného sladu, keďže potom už nikto nie je schopný určiť, koľko zbrani a munície bolo zničených. A bolo možné ich odpísať, keďže nebolo možné spraviť inventúru,“ konštatujú autori. Profesionáli z ruskej GRU pohyb zbraní podľa Prinášame nádej sledujú dlhodobo po celom svete. Konkrétne vo Vřbeticiach od roku 2012, keď Česi začali dodávať zbrane povstalcom v Sýrii.

Rusi požadujú od Česka informácie o skladovaní zakázaných protipechotných mín vo Vrběticiach
Ruské ministerstvo zahraničia požiadalo Prahu o objasnenie informácií o skladovaní zakázaných protipechotných mín vo Vrběticiach. Rusko očakáva od Česka, Bulharska a Ukrajiny vysvetlenie. Takéto skladovanie totiž flagrantne obchádza celosvetový... Čítať ďalej
26 | 04 | 2021 | Ivan Brožík

Na obchode sa museli podieľať politické špičky aj českí tajní

„Vyšetrovaním v roku 2015 až 2017 sa potvrdilo, že mnohé z týchto zbraní a munície sa nachádzajú v Sýrii u členov Islamského štátu v dokonalom zakonzervovanom stave. Čo nie je bežné pre Blízky východ. Značí to o tom, že tieto zbrane prišli do skladov vo Vřbeticiach priamo zo skladov českej armády. Na celom obchode sa museli podieľať najvyššie politické špičky, ako aj príslušníci českých tajných služieb, ktorých odhalila aj Ruská GRU,“ šokuje Prinášame nádej.
Vedia o tom lúzri na Slovensku?

A dodáva: „Otázkou zostáva, či politici, ktorí tento zastierací manéver českých tajných služieb chcú dnes hodiť na Rusov, vedeli, že tie zbrane skončia v rukách teroristov z Islamského štátu. A tým pádom sú spolupáchatelia terorizmu vo svete. A či o tom vedia aj slovenskí politici a tí ostatní lúzri, čo sa tu teraz k tomu vyjadrujú a huckajú na proti Rusom.“


Prinášame nádej otvára Pandorinu skrinku

Šokujúco znie aj informácia o tom, kadiaľ sa zbrane teroristom dostávali a za aké ceny. Prinášame nádej otvoril Pandorinu skrinku. „Zbrane sa dodávali do Sýrie a Líbye cez Turecko, ktoré dnes verbuje žoldnierov pre vojnu na Ukrajine proti Rusku. Áno, to Turecko, ktoré dnes podporuje mnohé vojnové konflikty vo svete proti spojencom Ruska, ktoré údajne vydiera EÚ ohľadom migrantov, ktorých pustia do Európy. Tento biznis priamo riadia a zabezpečujú trasy utečencov do stredu EÚ. To Turecko, ktoré dodnes v Líbyi podporuje, financuje a dodáva zbrane a žoldnierov z ISIS pre tú časť Líbye. Od Misráty cez Tripolis až po Tunis, ktorú ovládajú proamerické povstalecké armády. A práve toto územie je otvorenou bránou pre presuny migrantov do EÚ. Druhú časť Líbye – od Misráty cez Bengází po Egypt - kontrolujú vojaci podporovaný Egyptom, Ruskom a Iránom. A tadiaľ do Európy neprejde ani noha. Zaujímavé že?“ konštatuje Prinášame nádej.

Šokujúce slová českého expremiéra a policajného exprezidenta po výbuchu v muničnom sklade (VIDEO)
„Vyšetrenie“ výbuchu v muničnom sklade pri moravskej obci Vrbětice neďaleko slovenských hraníc vyvolal doslova protiruskú hystériu. Že to ale nemuselo byť tak, ako sa nám to teraz snaží niekto nahovoriť svedčí aj video, ktoré na svojom profile... Čítať ďalej
24 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Turecko nás s pomocou USA zásobuje utečencami, zločincami a teroristami

Väčšina zbraní, ktoré sa dodávali do Líbye, museli ísť cez turecké firmy. Certifikát konečného príjemcu bol vystavený Tureckom, ktoré zabezpečilo transport to Tripolisu. „Všetci dodávatelia museli pred uzavretím kontraktu na ministerstve v Tripolise podpísať zmluvu na 15 percent z objemu obchodu pre Americko-líbyjskú obchodnú komorou, ktorú zastupoval vtom čase občan Líbye a USA Asraf Tullty. Ten vždy, keď sa dohadoval nejaký obchod, sedel priamo v kancelárii dočasného ministra, ktorý kontrakt podpisoval,“ uvádza ďalej Prinášame nádej.

„Takže Turecko nás tu s pomocou USA zásobuje utečencami, zločincami a teroristami, ktorí sa dostávajú cez dva najdôležitejšie utečenecké koridory, ktoré zhodou okolností obe kontroluje a riadi Turecko,“ šokuje na záver statusu Prinášame nádej. Podľa autorov to vyzerá tak, že EÚ financuje migráciu cez Turecko.



Zaujímavý je aj cenník zbraní, ktoré nakupovali teroristické organizácie v Sýrii, Líbyi a inde na Blízkom východe v rokoch 2011– 2014 na boj proti Bašárovi Asadovi a Muammarovi Kaddáfimu. Tieto informácie však žiadny proamerický ani prozápadný politik nepovie.

Zbrane a muníciu z Vrbětic vyvážali samotní agenti na Ukrajinu či do Sýrie, šokuje Harabin (VIDEO)
Kauza výbuchu muničného skladu pri moravskej obci Vrbětice spôsobila na politickej scéne ďalší výbuch. A to s otrasmi, ktoré budeme zrejme ešte dlho pociťovať najmä vo vzťahu s Ruskom. Celú kauzu priblížil šokujúcim videom na sociálnej sieti aj... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik